3 x uudet hölskytyskurkut - Yhteishyvä

3 x uudet hölskytyskurkut

Hölskytä kurkkuihin uudet maut! Lisää mausteeksi mansikkaa ja limeä tai melonia ja minttua. Kokeile myös pikanttia piparjuurta ja kuminansiemeniä.
Jaa Somessa

Ainekset

8 kpl
Avomaankurkkua/maku

MANSIKKA-LIMEKURKUT

1 kpl
(500 g) mansikoita
1 kpl
Lime
1 rkl
Sokeria
1 tl
Suolaa

PIPARJUURI-KUMINAKURKUT

2 rkl
Piparjuurta raastettuna tai piparjuuritahnaa
1 tl
Kuminansiemeniä
2 rkl
Väkiviinaetikkaa
2 rkl
Sokeria
1/2 tl
Suolaa

VESIMELONI-MINTTUKURKUT

1 l
Vesimelonia kuutioina
1 kpl
Ruukku minttua
2 rkl
Väkiviinaetikkaa
2 rkl
Sokeria
1/2 tl
Suolaa

Näin teet

1

Mansikka-limekurkut

2

Huuhtele ja viipaloi kurkut. Laita viipaleet kulhoon.

8 kpl
Avomaankurkkua/maku
3

Pese ja raasta limen kuori ja purista mehu. Lisää limen kuori, mehu, sokeri ja suola kurkkuihin.

1 kpl
Lime
1 rkl
Sokeria
1 tl
Suolaa
4

Peitä kulho tiiviisti kannella tai lautasella ja hölskytä. Anna kurkkujen maustua jääkaapissa 15 minuuttia.

5

Perkaa ja viipaloi mansikat. Lisää mansikat kurkkuihin juuri ennen tarjoamista.

1 kpl
(500 g) mansikoita
6

Vinkki: Lisää mansikkakurkkujen mausteeksi tuoretta chiliä.

7

Piparjuuri-kuminakurkut

8

Huuhtele kurkut ja leikkaa ne tikuiksi. Laita kurkkutikut kulhoon.

8 kpl
Avomaankurkkua/maku
9

Raasta piparjuuri ja lisää se muiden makuaineiden kanssa kurkkuihin.

2 rkl
Piparjuurta raastettuna tai piparjuuritahnaa
1 tl
Kuminansiemeniä
2 rkl
Väkiviinaetikkaa
2 rkl
Sokeria
1/2 tl
Suolaa
8 kpl
Avomaankurkkua/maku
10

Peitä kulho tiiviisti kannella tai lautasella ja hölskytä. Anna kurkkujen maustua jääkaapissa 15 minuuttia.

11

Vesimeloni-minttukurkut

12

Huuhtele ja kuutioi kurkut. Laita kuutiot kulhoon.

8 kpl
Avomaankurkkua/maku
13

Leikkaa vesimeloni pieniksi kuutioiksi ja hienonna minttu. Lisää ne, etikka, sokeri ja suola kurkkuihin.

1 l
Vesimelonia kuutioina
1 kpl
Ruukku minttua
2 rkl
Väkiviinaetikkaa
2 rkl
Sokeria
1/2 tl
Suolaa
8 kpl
Avomaankurkkua/maku
14

Peitä kulho tiiviisti kannella tai lautasella ja hölskytä. Anna kurkkujen maustua jääkaapissa 15 minuuttia.

Resepti
Anu Brask
Kuvat
Kaisa Jouhki
Julkaistu: 8.6.2018
Muokattu: 6.9.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja45 g45 g
Proteiinia13 g13 g
Rasvaa2 g2 g
Kuituja15 g15 g
Energiaa kj1261 1261
Energiaa kcal302 302

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Lime

  • 1 tl Suolaa

  • 2 rkl Piparjuurta raastettuna tai piparjuuritahnaa

  • 1 tl Kuminansiemeniä

  • 2 rkl Väkiviinaetikkaa

  • 2 rkl Sokeria

  • 0,5 tl Suolaa

  • 1 l Vesimelonia kuutioina

  • Ruukku minttua

  • 2 rkl Väkiviinaetikkaa

  • 2 rkl Sokeria

  • 0,5 tl Suolaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja45 g45 g
Proteiinia13 g13 g
Rasvaa2 g2 g
Kuituja15 g15 g
Energiaa kj1261 1261
Energiaa kcal302 302

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Lime

  • 1 tl Suolaa

  • 2 rkl Piparjuurta raastettuna tai piparjuuritahnaa

  • 1 tl Kuminansiemeniä

  • 2 rkl Väkiviinaetikkaa

  • 2 rkl Sokeria

  • 0,5 tl Suolaa

  • 1 l Vesimelonia kuutioina

  • Ruukku minttua

  • 2 rkl Väkiviinaetikkaa

  • 2 rkl Sokeria

  • 0,5 tl Suolaa

Resepti
Anu Brask

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.