Mansikka-limekurkut
Huuhtele ja viipaloi kurkut. Laita viipaleet kulhoon. Pese ja raasta limen kuori ja purista mehu. Lisää limen kuori, mehu, sokeri ja suola kurkkuihin. Peitä kulho tiiviisti kannella tai lautasella ja hölskytä. Anna kurkkujen maustua jääkaapissa 15 minuuttia. Perkaa ja viipaloi mansikat. Lisää mansikat kurkkuihin juuri ennen tarjoamista. Vinkki: Lisää mansikkakurkkujen mausteeksi tuoretta chiliä.
Piparjuuri-kuminakurkut
Huuhtele kurkut ja leikkaa ne tikuiksi. Laita kurkkutikut kulhoon. Raasta piparjuuri ja lisää se muiden makuaineiden kanssa kurkkuihin. Peitä kulho tiiviisti kannella tai lautasella ja hölskytä. Anna kurkkujen maustua jääkaapissa 15 minuuttia.
Vesimeloni-minttukurkut
Huuhtele ja kuutioi kurkut. Laita kuutiot kulhoon. Leikkaa vesimeloni pieniksi kuutioiksi ja hienonna minttu. Lisää ne, etikka, sokeri ja suola kurkkuihin. Peitä kulho tiiviisti kannella tai lautasella ja hölskytä. Anna kurkkujen maustua jääkaapissa 15 minuuttia.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1261
302
2,0 g
—
45,0 g
44,0 g
15,0 g
13,0 g
0,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Lime,
1 tl Suolaa,
2 rkl Piparjuurta raastettuna tai piparjuuritahnaa,
1 tl Kuminansiemeniä,
2 rkl Väkiviinaetikkaa,
2 rkl Sokeria,
0,5 tl Suolaa,
1 l Vesimelonia kuutioina,
Ruukku minttua,
2 rkl Väkiviinaetikkaa,
2 rkl Sokeria,
0,5 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli