3 x uudet hölskytyskurkut - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

3 x uudet hölskytyskurkut

???
Annokset
1
Valmistusaika
30 min
Hölskytä kurkkuihin uudet maut! Lisää mausteeksi mansikkaa ja limeä tai melonia ja minttua. Kokeile myös pikanttia piparjuurta ja kuminansiemeniä.
Jaa Somessa

Ainekset

8 kpl
Avomaankurkkua/maku

MANSIKKA-LIMEKURKUT

1 kpl
(500 g) mansikoita
1 kpl
Lime
1 rkl
Sokeria
1 tl
Suolaa

PIPARJUURI-KUMINAKURKUT

2 rkl
Piparjuurta raastettuna tai piparjuuritahnaa
1 tl
Kuminansiemeniä
2 rkl
Väkiviinaetikkaa
2 rkl
Sokeria
1/2 tl
Suolaa

VESIMELONI-MINTTUKURKUT

1 l
Vesimelonia kuutioina
1 kpl
Ruukku minttua
2 rkl
Väkiviinaetikkaa
2 rkl
Sokeria
1/2 tl
Suolaa

Näin teet

1

Mansikka-limekurkut

Huuhtele ja viipaloi kurkut. Laita viipaleet kulhoon. Pese ja raasta limen kuori ja purista mehu. Lisää limen kuori, mehu, sokeri ja suola kurkkuihin. Peitä kulho tiiviisti kannella tai lautasella ja hölskytä. Anna kurkkujen maustua jääkaapissa 15 minuuttia. Perkaa ja viipaloi mansikat. Lisää mansikat kurkkuihin juuri ennen tarjoamista. Vinkki: Lisää mansikkakurkkujen mausteeksi tuoretta chiliä.

Piparjuuri-kuminakurkut

Huuhtele kurkut ja leikkaa ne tikuiksi. Laita kurkkutikut kulhoon. Raasta piparjuuri ja lisää se muiden makuaineiden kanssa kurkkuihin. Peitä kulho tiiviisti kannella tai lautasella ja hölskytä. Anna kurkkujen maustua jääkaapissa 15 minuuttia.

Vesimeloni-minttukurkut

Huuhtele ja kuutioi kurkut. Laita kuutiot kulhoon. Leikkaa vesimeloni pieniksi kuutioiksi ja hienonna minttu. Lisää ne, etikka, sokeri ja suola kurkkuihin. Peitä kulho tiiviisti kannella tai lautasella ja hölskytä. Anna kurkkujen maustua jääkaapissa 15 minuuttia.

Resepti
Anu Brask
Kuvat
Kaisa Jouhki
Julkaistu: 7.12.2018
Muokattu: 2.12.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja45 g45 g
Proteiinia13 g13 g
Rasvaa2 g2 g
Kuituja15 g15 g
Energiaa kj1261 1261
Energiaa kcal302 302

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Lime

  • 1 tl Suolaa

  • 2 rkl Piparjuurta raastettuna tai piparjuuritahnaa

  • 1 tl Kuminansiemeniä

  • 2 rkl Väkiviinaetikkaa

  • 2 rkl Sokeria

  • 0,5 tl Suolaa

  • 1 l Vesimelonia kuutioina

  • Ruukku minttua

  • 2 rkl Väkiviinaetikkaa

  • 2 rkl Sokeria

  • 0,5 tl Suolaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja45 g45 g
Proteiinia13 g13 g
Rasvaa2 g2 g
Kuituja15 g15 g
Energiaa kj1261 1261
Energiaa kcal302 302

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Lime

  • 1 tl Suolaa

  • 2 rkl Piparjuurta raastettuna tai piparjuuritahnaa

  • 1 tl Kuminansiemeniä

  • 2 rkl Väkiviinaetikkaa

  • 2 rkl Sokeria

  • 0,5 tl Suolaa

  • 1 l Vesimelonia kuutioina

  • Ruukku minttua

  • 2 rkl Väkiviinaetikkaa

  • 2 rkl Sokeria

  • 0,5 tl Suolaa

Resepti
Anu Brask
Kuvat
Kaisa Jouhki

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.