Erottele parsakaali kukinnoiksi ja pilko myös varsi. Kuori ja suikaloi porkkanat. Kuori ja hienonna inkivääri ja valkosipulinkynnet. Purista limen mehu.
Laita öljy kattilaan. Lisää currytahna, inkivääri ja valkosipulit. Kuumenna sekoitellen. Lisää kookosmaito, vesi ja liemikuutio. Lisää parsakaalit ja porkkanat. Keitä 2 minuuttia. Lisää härkis ja keitä vielä 2 minuuttia.
Mausta keitto limemehulla ja suolalla. Lisää tomaatit. Anna keiton tekeytyä hetki kannen alla. Silppua korianteria pinnalle.
Kokeile myös:
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
107
445
8,0 g
5,0 g
3,5 g
3,5 g
2,5 g
3,0 g
1,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Cm:n pala inkivääriä,
Valkosipulinkynttä,
1 rkl Punaista currytahnaa,
5 dl Vettä,
1 paketti (250 g) härkistä,
0,5 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli