Aasialainen härkiskeitto
30 min

Nappaa talteen!
Säädä kasviskeiton mausteisuutta currytahnan määrällä. Tee keskitulista ohjeen mukaan tai miedonna ja anna jokaisen lisätä tulisuutta halutessaan.
| 300 g | (1 kpl) parsakaali |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 2 cm | inkivääriä |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | lime |
| 1/2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | punaista currytahnaa |
| 400 ml | (1 prk) kookosmaitoa |
| 5 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio (gluteeniton) |
| 250 g | härkistä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 125 g | kirsikkatomaatteja |
| 1/2 kpl | ruukkua korianteria |
- 1.
Erottele parsakaali kukinnoiksi ja pilko myös varsi. Kuori ja suikaloi porkkanat. Kuori ja hienonna inkivääri ja valkosipulinkynnet. Purista limen mehu.
- 2.
Laita öljy kattilaan. Lisää currytahna, inkivääri ja valkosipulit. Kuumenna sekoitellen. Lisää kookosmaito, vesi ja liemikuutio. Lisää parsakaalit ja porkkanat. Keitä 2 minuuttia. Lisää härkis ja keitä vielä 2 minuuttia.
- 3.
Mausta keitto limenmehulla ja suolalla. Lisää tomaatit. Anna keiton tekeytyä hetki kannen alla. Hienonna korianteria pinnalle.
Säädä kasviskeiton mausteisuutta currytahnan määrällä. Tee keskitulista ohjeen mukaan tai miedonna ja anna jokaisen lisätä tulisuutta halutessaan.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | (1 kpl) parsakaali |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 2 cm | inkivääriä |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | lime |
| 1/2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | punaista currytahnaa |
| 400 ml | (1 prk) kookosmaitoa |
| 5 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio (gluteeniton) |
| 250 g | härkistä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 125 g | kirsikkatomaatteja |
| 1/2 kpl | ruukkua korianteria |
Valmistus
- 1
Erottele parsakaali kukinnoiksi ja pilko myös varsi. Kuori ja suikaloi porkkanat. Kuori ja hienonna inkivääri ja valkosipulinkynnet. Purista limen mehu.
Määrä Ainesosa 300 g (1 kpl) parsakaali 2 kpl porkkanaa 2 cm inkivääriä 2 kpl valkosipulinkynttä 1 kpl lime - 2
Laita öljy kattilaan. Lisää currytahna, inkivääri ja valkosipulit. Kuumenna sekoitellen. Lisää kookosmaito, vesi ja liemikuutio. Lisää parsakaalit ja porkkanat. Keitä 2 minuuttia. Lisää härkis ja keitä vielä 2 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1/2 rkl rypsiöljyä 1 rkl punaista currytahnaa 400 ml (1 prk) kookosmaitoa 5 dl vettä 1 kpl kasvisliemikuutio (gluteeniton) 250 g härkistä - 3
Mausta keitto limenmehulla ja suolalla. Lisää tomaatit. Anna keiton tekeytyä hetki kannen alla. Hienonna korianteria pinnalle.
Määrä Ainesosa 1/2 tl suolaa 125 g kirsikkatomaatteja 1/2 kpl ruukkua korianteria
Ravintosisältö
417
Energiaa kcal
1747
Energiaa kj
30,3 g
Rasvaa
19,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,8 g
Hiilihydraatteja
8,3 g
Sokereita
6,8 g
Kuituja
17,3 g
Proteiinia
3,5 g
Suolaa
417
Energiaa kcal
1747
Energiaa kj
30,3 g
Rasvaa
19,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,8 g
Hiilihydraatteja
8,3 g
Sokereita
6,8 g
Kuituja
17,3 g
Proteiinia
3,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 cm inkivääriä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























