Erottele parsakaali kukinnoiksi ja pilko myös varsi. Kuori ja suikaloi porkkanat. Kuori ja hienonna inkivääri ja valkosipulinkynnet. Purista limen mehu.
Laita öljy kattilaan. Lisää currytahna, inkivääri ja valkosipulit. Kuumenna sekoitellen. Lisää kookosmaito, vesi ja liemikuutio. Lisää parsakaalit ja porkkanat. Keitä 2 minuuttia. Lisää härkis ja keitä vielä 2 minuuttia.
Mausta keitto limemehulla ja suolalla. Lisää tomaatit. Anna keiton tekeytyä hetki kannen alla. Silppua korianteria pinnalle.
Kokeile myös:
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
445
107
8,0 g
5,0 g
3,5 g
3,5 g
2,5 g
3,0 g
1,3 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Cm:n pala inkivääriä,
Valkosipulinkynttä,
1 rkl Punaista currytahnaa,
5 dl Vettä,
1 paketti (250 g) härkistä,
0,5 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli