Aasialainen härkiskeitto

arvosana5/5

(2)arviota
4 Annosta

30 min

Säädä kasviskeiton mausteisuutta currytahnan määrällä. Tee keskitulista ohjeen mukaan tai miedonna ja anna jokaisen lisätä tulisuutta halutessaan.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
300 g(1 kpl) parsakaali
2 kplporkkanaa
2 cminkivääriä
2 kplvalkosipulinkynttä
1 kpllime
1/2 rklrypsiöljyä
1 rklpunaista currytahnaa
400 ml(1 prk) kookosmaitoa
5 dlvettä
1 kplkasvisliemikuutio (gluteeniton)
250 ghärkistä
1/2 tlsuolaa
125 gkirsikkatomaatteja
1/2 kplruukkua korianteria

Valmistus

  1. 1

    Erottele parsakaali kukinnoiksi ja pilko myös varsi. Kuori ja suikaloi porkkanat. Kuori ja hienonna inkivääri ja valkosipulinkynnet. Purista limen mehu.

    MääräAinesosa
    300 g(1 kpl) parsakaali
    2 kplporkkanaa
    2 cminkivääriä
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1 kpllime
  2. 2

    Laita öljy kattilaan. Lisää currytahna, inkivääri ja valkosipulit. Kuumenna sekoitellen. Lisää kookosmaito, vesi ja liemikuutio. Lisää parsakaalit ja porkkanat. Keitä 2 minuuttia. Lisää härkis ja keitä vielä 2 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1/2 rklrypsiöljyä
    1 rklpunaista currytahnaa
    400 ml(1 prk) kookosmaitoa
    5 dlvettä
    1 kplkasvisliemikuutio (gluteeniton)
    250 ghärkistä
  3. 3

    Mausta keitto limenmehulla ja suolalla. Lisää tomaatit. Anna keiton tekeytyä hetki kannen alla. Hienonna korianteria pinnalle.

    MääräAinesosa
    1/2 tlsuolaa
    125 gkirsikkatomaatteja
    1/2 kplruukkua korianteria

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 cm inkivääriä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
17.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä