Aasialainen kesäkeitto

Perinteisen kesäkeiton aasialainen versio on raikkaan mausteinen.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 kplporkkanaa
4 - 6 kplvarhaisperunaa
1 kplpieni kukkakaali
2 rklhienonnettua inkivääriä
1/2 - 1 kplpunaista chiliä
5 dlvettä
1 tlsuolaa
6 kplkaffirlimetin lehteä
200 gpakasteherneitä
1 dlkookosmaitoa
2 dl(täys)maitoa
2 rkllimen mehua
tilli- ja korianterisilppua

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja suikaloi porkkanat, viipaloi perunat. Irrota kukkakaali pieniksi nupuiksi. Hienonna inkivääri. Silppua chili.

    Kuumenna vesi. Lisää suola, inkivääri, chilisilppu ja limetinlehdet. Anna mausteiden kiehua hetki. Lisää perunat ja kukkakaali. Keitä 5 minuuttia. Lisää porkkanat ja herneet, keitä minuutti. Porkkanatikut saavat jäädä napakoiksi.

    Lisää kookosmaito ja maito. Kuumenna keitto ja mausta limen mehulla.

    Anna makujen tekeytyä hetki kannen alla. Lisää pinnalle reilusti silputtua tilliä ja korianteria.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl Hienonnettua inkivääriä, Punaista chiliä, 5 dl Vettä, 1 tl Suolaa, Kaffirlimetin lehteä, 2 rkl Limen mehua, Tilli- ja korianterisilppua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Piia Arnould
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä