Kuori ja suikaloi porkkanat, viipaloi perunat. Irrota kukkakaali pieniksi nupuiksi. Hienonna inkivääri. Silppua chili.
Kuumenna vesi. Lisää suola, inkivääri, chilisilppu ja limetinlehdet. Anna mausteiden kiehua hetki. Lisää perunat ja kukkakaali. Keitä 5 minuuttia. Lisää porkkanat ja herneet, keitä minuutti. Porkkanatikut saavat jäädä napakoiksi.
Lisää kookosmaito ja maito. Kuumenna keitto ja mausta limen mehulla.
Anna makujen tekeytyä hetki kannen alla. Lisää pinnalle reilusti silputtua tilliä ja korianteria.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1218
291
8,0 g
5,8 g
40,3 g
10,0 g
6,0 g
9,5 g
0,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 rkl Hienonnettua inkivääriä,
Punaista chiliä,
5 dl Vettä,
1 tl Suolaa,
Kaffirlimetin lehteä,
2 rkl Limen mehua,
Tilli- ja korianterisilppua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli