Aasialaiset lohinyytit

Nappaa talteen!
Lohipaketit ovat loistavaa vierasruokaa. Annokset voi tehdä jääkaappiin jo hyvissä ajoin etukäteen. Kypsennykseen sopii sekä grilli että uuni. Kun paketit avataan, pöytään tulvahtaa aasialaisen ruoan tuoksu.
| 600 g | lohifileetä |
| 1 - 2 kpl | limetin mehu |
| 1 tl | suolaa |
| 1 kpl | punainen paprika |
| 100 g | herkkusieniä |
| 1 - 2 kpl | mietoa chiliä |
| tuoretta korianteria tai tilliä | |
| Liemi | |
|---|---|
| 1 dl | kookosmaitoa |
| 1 - 2 tl | raastettua inkivääriä |
| 1 - 2 kpl | valkosipulinkynttä hienonnettuna |
| 1 rkl | soija- tai thai-kalakastiketta |
- 1.
Leikkaa lohifilee isoiksi kuutioksi. Puserra kalapaloille limettimehua ja mausta suolalla. Puhdista ja viipaloi sienet. Suikaloi paprika. Sekoita liemi lisäämällä muut ainekset kookosmaidon joukkoon.
Repäise foliorullasta 8 kpl 20 x 20 cm:n kokoista palaa. Pane kaksi arkkia päällekkäin ja nosta keskelle viipaloidut sienet ja paprikasuikaleet. Lisää päälle kalakuutiot, chiliviipaleet ja tuoretta korianteria. Taita folioarkkien reunat ylös. Jaa liemi tasaisesti paketteihin. Sulje paketit tiiviisti.
Kypsennä paketteja kohtalaisella lämmöllä grillissä noin 15 minuuttia. Avaa yksi paketti ja tarkista kalan kypsyys, jatka tarvittaessa kypsennystä. Voit myös valmistaa lohipaketit 225-asteisessa uunissa. Kypsennysaika on noin 20 minuuttia.
Aasialaiset lohinyytit
Lohipaketit ovat loistavaa vierasruokaa. Annokset voi tehdä jääkaappiin jo hyvissä ajoin etukäteen. Kypsennykseen sopii sekä grilli että uuni. Kun paketit avataan, pöytään tulvahtaa aasialaisen ruoan tuoksu.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | lohifileetä |
| 1 - 2 kpl | limetin mehu |
| 1 tl | suolaa |
| 1 kpl | punainen paprika |
| 100 g | herkkusieniä |
| 1 - 2 kpl | mietoa chiliä |
| tuoretta korianteria tai tilliä | |
Liemi | |
| 1 dl | kookosmaitoa |
| 1 - 2 tl | raastettua inkivääriä |
| 1 - 2 kpl | valkosipulinkynttä hienonnettuna |
| 1 rkl | soija- tai thai-kalakastiketta |
Valmistus
- 1
Leikkaa lohifilee isoiksi kuutioksi. Puserra kalapaloille limettimehua ja mausta suolalla. Puhdista ja viipaloi sienet. Suikaloi paprika. Sekoita liemi lisäämällä muut ainekset kookosmaidon joukkoon.
Repäise foliorullasta 8 kpl 20 x 20 cm:n kokoista palaa. Pane kaksi arkkia päällekkäin ja nosta keskelle viipaloidut sienet ja paprikasuikaleet. Lisää päälle kalakuutiot, chiliviipaleet ja tuoretta korianteria. Taita folioarkkien reunat ylös. Jaa liemi tasaisesti paketteihin. Sulje paketit tiiviisti.
Kypsennä paketteja kohtalaisella lämmöllä grillissä noin 15 minuuttia. Avaa yksi paketti ja tarkista kalan kypsyys, jatka tarvittaessa kypsennystä. Voit myös valmistaa lohipaketit 225-asteisessa uunissa. Kypsennysaika on noin 20 minuuttia.
Ravintosisältö
359
Energiaa kcal
1503
Energiaa kj
25,5 g
Rasvaa
8,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,5 g
Hiilihydraatteja
2,3 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
29,5 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
359
Energiaa kcal
1503
Energiaa kj
25,5 g
Rasvaa
8,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,5 g
Hiilihydraatteja
2,3 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
29,5 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Suolaa, Mietoa chiliä, Tuoretta korianteria tai tilliä, 1 - 2 tl Raastettua inkivääriä, Valkosipulinkynttä hienonnettuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























