Aasialaiset lohinyytit

Lohipaketit ovat loistavaa vierasruokaa. Annokset voi tehdä jääkaappiin jo hyvissä ajoin etukäteen. Kypsennykseen sopii sekä grilli että uuni. Kun paketit avataan, pöytään tulvahtaa aasialaisen ruoan tuoksu.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 glohifileetä
1 - 2 kpllimetin mehu
1 tlsuolaa
1 kplpunainen paprika
100 gherkkusieniä
1 - 2 kplmietoa chiliä
tuoretta korianteria tai tilliä

Liemi

1 dlkookosmaitoa
1 - 2 tlraastettua inkivääriä
1 - 2 kplvalkosipulinkynttä hienonnettuna
1 rklsoija- tai thai-kalakastiketta

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa lohifilee isoiksi kuutioksi. Puserra kalapaloille limettimehua ja mausta suolalla. Puhdista ja viipaloi sienet. Suikaloi paprika. Sekoita liemi lisäämällä muut ainekset kookosmaidon joukkoon.
    Repäise foliorullasta 8 kpl 20 x 20 cm:n kokoista palaa. Pane kaksi arkkia päällekkäin ja nosta keskelle viipaloidut sienet ja paprikasuikaleet. Lisää päälle kalakuutiot, chiliviipaleet ja tuoretta korianteria. Taita folioarkkien reunat ylös. Jaa liemi tasaisesti paketteihin. Sulje paketit tiiviisti.
    Kypsennä paketteja kohtalaisella lämmöllä grillissä noin 15 minuuttia. Avaa yksi paketti ja tarkista kalan kypsyys, jatka tarvittaessa kypsennystä. Voit myös valmistaa lohipaketit 225-asteisessa uunissa. Kypsennysaika on noin 20 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Suolaa, Mietoa chiliä, Tuoretta korianteria tai tilliä, 1 - 2 tl Raastettua inkivääriä, Valkosipulinkynttä hienonnettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 2.12.2025

Samankaltaisia reseptejä