Aasialaiset lohinyytit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Aasialaiset lohinyytit

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Lohipaketit ovat loistavaa vierasruokaa. Annokset voi tehdä jääkaappiin jo hyvissä ajoin etukäteen. Kypsennykseen sopii sekä grilli että uuni. Kun paketit avataan, pöytään tulvahtaa aasialaisen ruoan tuoksu.

Ainekset

600 g
Lohifileetä
1 - 2 kpl
Limetin mehu
1 tl
Suolaa
1 kpl
Punainen paprika
100 g
Herkkusieniä
1 - 2 kpl
Mietoa chiliä
Tuoretta korianteria tai tilliä

liemi

1 dl
Kookosmaitoa
1 - 2 tl
Raastettua inkivääriä
1 - 2 kpl
Valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 rkl
Soija- tai thai-kalakastiketta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Leikkaa lohifilee isoiksi kuutioksi. Puserra kalapaloille limettimehua ja mausta suolalla. Puhdista ja viipaloi sienet. Suikaloi paprika. Sekoita liemi lisäämällä muut ainekset kookosmaidon joukkoon.
Repäise foliorullasta 8 kpl 20 x 20 cm:n kokoista palaa. Pane kaksi arkkia päällekkäin ja nosta keskelle viipaloidut sienet ja paprikasuikaleet. Lisää päälle kalakuutiot, chiliviipaleet ja tuoretta korianteria. Taita folioarkkien reunat ylös. Jaa liemi tasaisesti paketteihin. Sulje paketit tiiviisti.
Kypsennä paketteja kohtalaisella lämmöllä grillissä noin 15 minuuttia. Avaa yksi paketti ja tarkista kalan kypsyys, jatka tarvittaessa kypsennystä. Voit myös valmistaa lohipaketit 225-asteisessa uunissa. Kypsennysaika on noin 20 minuuttia.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 28.6.2016
Muokattu: 8.1.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1503

359

25,5 g

8,8 g

2,5 g

2,3 g

1,0 g

29,5 g

0,9 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Suolaa,

Mietoa chiliä,

Tuoretta korianteria tai tilliä,

1 - 2 tl Raastettua inkivääriä,

Valkosipulinkynttä hienonnettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli