Aasialaiset pitaleivät

arvosana5/5

(8)arviota
4 Annosta

30 min (josta 30 min aktiivista)

Pitaleivät täytetään rapeaksi paistetuilla makean mausteisilla kasvipohjaisilla suikaleilla ja raikkailla kasviksilla.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
265 g(1 pkt) pitaleipiä
240 g(1 pkt) kasviproteiinisuikaleita (gold&green original)
3 rklteriyakikastiketta

Pikapikkelöity porkkana

1 kpliso porkkana
1 1/2 rklomenasiiderietikkaa
2 tlsokeria

Lisäksi

100 g(noin 10 cm) kurkkua
4 rklmajoneesia
(korianteria)
(punaista chiliä)

Valmistus

  1. 1

    Pikkelöi porkkanat. Pese, kuori ja raasta porkkana kartioraastimella. Sekoita porkkanaraaste, etikka ja sokeri kulhossa. Laita jääkaappiin maustumaan.

    MääräAinesosa
    1 kpliso porkkana
    1 1/2 rklomenasiiderietikkaa
    2 tlsokeria
  2. 2

    Paista suikaleita kuumalla kuivalla pannulla puuhaarukalla käännellen noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita. Sekoita joukkoon teriyakikastike ja paista vielä muutama minuutti.

    MääräAinesosa
    240 g(1 pkt) kasviproteiinisuikaleita (gold&green original)
    3 rklteriyakikastiketta
  3. 3

    Huuhtele ja viipaloi kurkku.

    MääräAinesosa
    100 g(noin 10 cm) kurkkua
  4. 4

    Lämmitä pitaleivät pakkauksen ohjeen mukaan. Halkaise varovasti toisesta päästä ja täytä vuorotellen suikaleilla, kasviksilla ja majoneesilla. Halutessasi viimeistele hienonnetulla korianterilla ja chiliviipaleilla.

    MääräAinesosa
    265 g(1 pkt) pitaleipiä
    4 rklmajoneesia
    (korianteria)
    (punaista chiliä)

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (korianteria), (punaista chiliä).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
19.2.2025
|
Päivitetty: 7.10.2025

Samankaltaisia reseptejä