Amarillon Vegan soft taco

Nappaa talteen!
Järjestä tacobileet ja valmista pehmeät vegaaniset tacot kotikeittiössä Amarillo-ravintolan tyyliin.
| 250 g | (1 kpl) härkistä |
| 2 rkl | öljyä |
| 28 - 36 g | (1 ps) fajita-maustesekoitusta |
| 2 dl | vettä |
| Pico de gallo | |
|---|---|
| 2 kpl | tomaattia |
| 2 - 3 kpl | kevätsipulia |
| 1 rkl | limen mehua |
| 1/4 tl | suolaa |
| Salsa verde | |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
| 1 kpl | ruukku minttua |
| 1 - 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 35 g | (1 prk 57/35 g) kapriksia |
| 1 1/2 dl | öljyä |
| 1/2 dl | punaviinietikkaa |
| 1 tl | sinappia |
| Lisäksi | |
| 8 kpl | (1 pkt) tortilloja |
| 230 - 300 g | (1 prk) pineapple salsaa |
| 2 kpl | kevätsipulia |
| 1 - 2 kpl | chiliä |
- 1.
Paista härkis öljyssä pannulla. Lisää fajitamauste ja vesi. Kiehauta ja anna hautua muiden valmisteluiden ajan.
- 2.
Kuutioi tomaatti pieniksi paloiksi. Hienonna kevätsipuli. Yhdistä kaikki pico de gallon ainekset.
- 3.
Laita yrtit tehosekoittimeen. Lisää kuoritut valkosipulinkynnet ja loput salsa verden ainekset. Soseuta maun mukaan rakeiseksi tai sileäksi kastikkeeksi.
- 4.
Lämmitä tortillat pakkauksen ohjeen mukaan.
- 5.
Tarjoa tortillat maustetun härkiksen, pico de gallon, salsa verden ja ananassalsan kanssa. Laita tarjolle myös hienonnettua kevätsipulia ja viipaloitua chiliä.
Amarillon Vegan soft taco
Järjestä tacobileet ja valmista pehmeät vegaaniset tacot kotikeittiössä Amarillo-ravintolan tyyliin.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 250 g | (1 kpl) härkistä |
| 2 rkl | öljyä |
| 28 - 36 g | (1 ps) fajita-maustesekoitusta |
| 2 dl | vettä |
Pico de gallo | |
| 2 kpl | tomaattia |
| 2 - 3 kpl | kevätsipulia |
| 1 rkl | limen mehua |
| 1/4 tl | suolaa |
Salsa verde | |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
| 1 kpl | ruukku minttua |
| 1 - 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 35 g | (1 prk 57/35 g) kapriksia |
| 1 1/2 dl | öljyä |
| 1/2 dl | punaviinietikkaa |
| 1 tl | sinappia |
Lisäksi | |
| 8 kpl | (1 pkt) tortilloja |
| 230 - 300 g | (1 prk) pineapple salsaa |
| 2 kpl | kevätsipulia |
| 1 - 2 kpl | chiliä |
Valmistus
- 1
Paista härkis öljyssä pannulla. Lisää fajitamauste ja vesi. Kiehauta ja anna hautua muiden valmisteluiden ajan.
Määrä Ainesosa 250 g (1 kpl) härkistä 2 rkl öljyä 28 - 36 g (1 ps) fajita-maustesekoitusta 2 dl vettä - 2
Kuutioi tomaatti pieniksi paloiksi. Hienonna kevätsipuli. Yhdistä kaikki pico de gallon ainekset.
Määrä Ainesosa 2 kpl tomaattia 2 - 3 kpl kevätsipulia 1 rkl limen mehua 1/4 tl suolaa - 3
Laita yrtit tehosekoittimeen. Lisää kuoritut valkosipulinkynnet ja loput salsa verden ainekset. Soseuta maun mukaan rakeiseksi tai sileäksi kastikkeeksi.
Määrä Ainesosa 1 kpl ruukku basilikaa 1 kpl ruukku minttua 1 - 2 kpl valkosipulinkynttä 1/2 dl punaviinietikkaa 1 1/2 dl öljyä 35 g (1 prk 57/35 g) kapriksia 1 tl sinappia - 4
Lämmitä tortillat pakkauksen ohjeen mukaan.
Määrä Ainesosa 8 kpl (1 pkt) tortilloja - 5
Tarjoa tortillat maustetun härkiksen, pico de gallon, salsa verden ja ananassalsan kanssa. Laita tarjolle myös hienonnettua kevätsipulia ja viipaloitua chiliä.
Määrä Ainesosa 230 - 300 g (1 prk) pineapple salsaa 2 kpl kevätsipulia 1 - 2 kpl chiliä
Ravintosisältö
893
Energiaa kcal
3740
Energiaa kj
55,5 g
Rasvaa
4,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
75,3 g
Hiilihydraatteja
20,0 g
Sokereita
7,8 g
Kuituja
18,8 g
Proteiinia
2,7 g
Suolaa
893
Energiaa kcal
3740
Energiaa kj
55,5 g
Rasvaa
4,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
75,3 g
Hiilihydraatteja
20,0 g
Sokereita
7,8 g
Kuituja
18,8 g
Proteiinia
2,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl ruukku basilikaa, 1 kpl ruukku minttua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























