Appelsiiniporsas - Yhteishyvä

Appelsiiniporsas

???
Annokset
4
Jaa Somessa

Ainekset

1 rkl
Öljyä
450 g
Porsaan suikalelihaa
1 - 2 kpl
Paprikaa
1 kpl
Sipuli tai 0.5 purjoa
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1/2 kpl
Appelsiinin raastettu kuori
1/2 dl
Appelsiinimehua
2 rkl
Hunajaa
1 kpl
(400 g) tomaattimursketta, esim. basilikalla maustettua
1/2 tl
Chiliä
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Sitruunapippuria
Tuoretta korianteria

Näin teet

1

Ruskista lihasuikaleet vähän kerrassaan öljyssä paistinpannussa. Lisää kuutioitu paprika, josta olet poistanut kannan ja siemenet, sekä hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynsi. Sekoita.

Lisää pestyn appelsiinin raastettu keltainen kuori. Lisää appelsiinmehu, hunaja ja tomaattimurske. Kypsennä seosta puolisen tuntia hauduttaen.

Lisää chili, suola ja pippuri ja hienoksi silputtu, tuore korianteri.Tarjoa lisänä maissilastuja ja säilöttyä chiliä, jos haluat.

Resepti
Pirjo Muurinen
Kuvat
Pekka Haraste
Julkaistu: 5.12.2004
Muokattu: 31.1.2019
Jaa Somessa