Aprikoosigalette

arvosana4/5

(1)arvio
8 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Galette on helppo ranskalainen piiras, joka valmistuu ilman vuokaa suoraan leivinpaperin päälle. Täytä rapea, vegaaninen piirakka aprikooseilla ja viimeistele mantelilastuilla.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
2 dlvehnäjauhoja
1 dlgrahamjauhoja
2 rklsokeria
1/4 tlsuolaa
100 gmargariinia (vegaanista)
2 rklkylmää vettä

Täyte

1 dlmaustamatonta soijavalmistetta (”jogurttia”)
40 g(1 dl) mantelijauhetta
3/4 dlaprikoosihilloa
1 tlvaniljasokeria

Pinnalle

6 kplaprikoosia
2 rklmantelilastuja

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Säädä uuni 200 asteeseen. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lämmitä margariinia mikrossa, kunnes se on lähes sulanut. Sekoita margariini jauhoseokseen. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi.

    MääräAinesosa
    2 dlvehnäjauhoja
    2 rklsokeria
    1/4 tlsuolaa
    1 dlgrahamjauhoja
    100 gmargariinia (vegaanista)
    2 rklkylmää vettä
  2. 2

    Kauli taikina leivinpaperin päällä pyöreäksi (ø noin 30 cm) pohjaksi. Vedä taikina leivinpaperin kanssa uunipellille.

  3. 3

    Yhdistä täytteen ainekset. Levitä täyte taikinapohjalle niin, että noin 2 cm reunoista jää ilman täytettä. Huuhtele ja halkaise aprikoosit. Poista kivet. Leikkaa hedelmäliha lohkoiksi. Aseta lohkot täytteen päälle ja ripottele pinnalle mantelilastut. Taita piiraan reunat täytteen päälle.

    MääräAinesosa
    1 tlvaniljasokeria
    3/4 dlaprikoosihilloa
    40 g(1 dl) mantelijauhetta
    1 dlmaustamatonta soijavalmistetta (”jogurttia”)
    6 kplaprikoosia
    2 rklmantelilastuja
  4. 4

    Kypsennä uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes piiras on saanut hiukan väriä.

Vinkki: Tarjoa galetten kanssa vegaanista jäätelöä tai vaniljakastiketta.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Johanna Jarva
16.6.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä