Säädä uuni 200 asteeseen. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lämmitä margariinia mikrossa, kunnes se on lähes sulanut. Sekoita margariini jauhoseokseen. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi.
Kauli taikina leivinpaperin päällä pyöreäksi (ø noin 30 cm) pohjaksi. Vedä taikina leivinpaperin kanssa uunipellille.
Yhdistä täytteen ainekset. Levitä täyte taikinapohjalle niin, että noin 2 cm reunoista jää ilman täytettä. Huuhtele ja halkaise aprikoosit. Poista kivet. Leikkaa hedelmäliha lohkoiksi. Aseta lohkot täytteen päälle ja ripottele pinnalle mantelilastut. Taita piiraan reunat täytteen päälle.
Vinkki: Tarjoa galetten kanssa vegaanista jäätelöä tai vaniljakastiketta.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
943
225
9,4 g
2,1 g
27,3 g
11,1 g
3,1 g
5,4 g
0,2 g
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli