Aprikoosigalette
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Galette on helppo ranskalainen piiras, joka valmistuu ilman vuokaa suoraan leivinpaperin päälle. Täytä rapea, vegaaninen piirakka aprikooseilla ja viimeistele mantelilastuilla.
| 2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | grahamjauhoja |
| 2 rkl | sokeria |
| 1/4 tl | suolaa |
| 100 g | margariinia (vegaanista) |
| 2 rkl | kylmää vettä |
| Täyte | |
|---|---|
| 1 dl | maustamatonta soijavalmistetta (”jogurttia”) |
| 40 g | (1 dl) mantelijauhetta |
| 3/4 dl | aprikoosihilloa |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| Pinnalle | |
| 6 kpl | aprikoosia |
| 2 rkl | mantelilastuja |
- 1.
Säädä uuni 200 asteeseen. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lämmitä margariinia mikrossa, kunnes se on lähes sulanut. Sekoita margariini jauhoseokseen. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi.
- 2.
Kauli taikina leivinpaperin päällä pyöreäksi (ø noin 30 cm) pohjaksi. Vedä taikina leivinpaperin kanssa uunipellille.
- 3.
Yhdistä täytteen ainekset. Levitä täyte taikinapohjalle niin, että noin 2 cm reunoista jää ilman täytettä. Huuhtele ja halkaise aprikoosit. Poista kivet. Leikkaa hedelmäliha lohkoiksi. Aseta lohkot täytteen päälle ja ripottele pinnalle mantelilastut. Taita piiraan reunat täytteen päälle.
- 4.
Kypsennä uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes piiras on saanut hiukan väriä.
Aprikoosigalette
arvosana4/5
60 min (josta 30 min aktiivista)
Galette on helppo ranskalainen piiras, joka valmistuu ilman vuokaa suoraan leivinpaperin päälle. Täytä rapea, vegaaninen piirakka aprikooseilla ja viimeistele mantelilastuilla.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | grahamjauhoja |
| 2 rkl | sokeria |
| 1/4 tl | suolaa |
| 100 g | margariinia (vegaanista) |
| 2 rkl | kylmää vettä |
Täyte | |
| 1 dl | maustamatonta soijavalmistetta (”jogurttia”) |
| 40 g | (1 dl) mantelijauhetta |
| 3/4 dl | aprikoosihilloa |
| 1 tl | vaniljasokeria |
Pinnalle | |
| 6 kpl | aprikoosia |
| 2 rkl | mantelilastuja |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Säädä uuni 200 asteeseen. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lämmitä margariinia mikrossa, kunnes se on lähes sulanut. Sekoita margariini jauhoseokseen. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi.
Määrä Ainesosa 2 dl vehnäjauhoja 2 rkl sokeria 1/4 tl suolaa 1 dl grahamjauhoja 100 g margariinia (vegaanista) 2 rkl kylmää vettä - 2
Kauli taikina leivinpaperin päällä pyöreäksi (ø noin 30 cm) pohjaksi. Vedä taikina leivinpaperin kanssa uunipellille.
- 3
Yhdistä täytteen ainekset. Levitä täyte taikinapohjalle niin, että noin 2 cm reunoista jää ilman täytettä. Huuhtele ja halkaise aprikoosit. Poista kivet. Leikkaa hedelmäliha lohkoiksi. Aseta lohkot täytteen päälle ja ripottele pinnalle mantelilastut. Taita piiraan reunat täytteen päälle.
Määrä Ainesosa 1 tl vaniljasokeria 3/4 dl aprikoosihilloa 40 g (1 dl) mantelijauhetta 1 dl maustamatonta soijavalmistetta (”jogurttia”) 6 kpl aprikoosia 2 rkl mantelilastuja - 4
Kypsennä uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes piiras on saanut hiukan väriä.
Vinkki: Tarjoa galetten kanssa vegaanista jäätelöä tai vaniljakastiketta.
Ravintosisältö
225
Energiaa kcal
943
Energiaa kj
9,4 g
Rasvaa
2,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
27,3 g
Hiilihydraatteja
11,1 g
Sokereita
3,1 g
Kuituja
5,4 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
225
Energiaa kcal
943
Energiaa kj
9,4 g
Rasvaa
2,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
27,3 g
Hiilihydraatteja
11,1 g
Sokereita
3,1 g
Kuituja
5,4 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























