Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Avokadotoastit

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Avokadotoastit maistuvat vaikka iltapalalla. Paahda leivät rapeiksi voileipägrillissä tai vohveliraudalla.

Ainekset

8 kpl
Moniviljaleipäviipaletta
100 g
Lehtikaalia
1 rkl
Oliiviöljyä
8 kpl
Kirsikkatomaattia
1 kpl
Avokado
1 rkl
Sitruunamehua
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Riivi lehtikaalin paksut ruodit pois ja pilko lehdet pieniksi. Pehmennä lehtikaali halkaistujen kirsikkatomaattien kanssa pikaisesti öljyssä pannulla. Halkaise avokado, poista kivi ja lusikoi hedelmäliha leikkuulaudalle. Leikkaa lohkoiksi ja mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Jaa lehtikaali-tomaattiseos neljälle leipäviipaleelle. Lado pinnalle avokadoviipaleet. Nosta loput leivät päälle kansiksi ja jaa leivät kahteen osaan kolmioiksi. Paahda leivät rapeiksi voileipägrillissä tai vohveliraudalla.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.9.2015
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

270

1129

11,3 g

2,3 g

32,0 g

6,8 g

6,5 g

6,8 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli