Avokadotoastit | Pikaruoat ja streetfood | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Avokadotoastit

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Avokadotoastit maistuvat vaikka iltapalalla. Paahda leivät rapeiksi voileipägrillissä tai vohveliraudalla.

Ainekset

8 kpl
Moniviljaleipäviipaletta
100 g
Lehtikaalia
1 rkl
Oliiviöljyä
8 kpl
Kirsikkatomaattia
1 kpl
Avokado
1 rkl
Sitruunamehua
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Riivi lehtikaalin paksut ruodit pois ja pilko lehdet pieniksi. Pehmennä lehtikaali halkaistujen kirsikkatomaattien kanssa pikaisesti öljyssä pannulla. Halkaise avokado, poista kivi ja lusikoi hedelmäliha leikkuulaudalle. Leikkaa lohkoiksi ja mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Jaa lehtikaali-tomaattiseos neljälle leipäviipaleelle. Lado pinnalle avokadoviipaleet. Nosta loput leivät päälle kansiksi ja jaa leivät kahteen osaan kolmioiksi. Paahda leivät rapeiksi voileipägrillissä tai vohveliraudalla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.9.2015
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1129

270

11,3 g

2,3 g

32,0 g

6,8 g

6,5 g

6,8 g

0,6 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli