Avomuikkukukkoset

Arvostele resepti
4 Annosta

45 min (josta 30 min aktiivista)

Valmiista ruis-perunataikinasta valmistettujen avokukkosten täytteenä kypsyy muikkuja. Viimeistele kukkoset valkosipulimurskasta ja öljystä sekoitetulla mausteöljyllä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 g(1 pkt) ruisperunataikinaa (pakaste)

Täyte

200 gperattuja muikkuja
1/2 tlsuolaa
300 g(2 prk) ranskankermaa
200 g(1 pkt) fetajuustoa
3 rklhienonnettua timjamia
3 rklpieniä kapriksia
rouhittua mustapippuria

Valkosipuliöljy

1 kplvalkosipulinkynsi
2 rklrypsiöljyä

Lisäksi

tuoretta timjamia

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Ota taikina huoneenlämpöön sulamaan 30 minuuttia ennen leipomista. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Jaa taikina neljään osaan. Pyörittele taikinapalat palloiksi ja kauli ohuiksi pyöreiksi pohjiksi. Siirrä pohjat leivinpaperin päälle kahdelle uunipellille.

    MääräAinesosa
    400 g(1 pkt) ruisperunataikinaa (pakaste)
  2. 2

    Kuivaa muikut talouspaperilla. Mausta suolalla.

    MääräAinesosa
    200 gperattuja muikkuja
    1/2 tlsuolaa
  3. 3

    Murskaa fetajuusto haarukalla ja sekoita se ranskankermaan. Lisää hienonnettu timjami. Jaa seos pohjille. Levitä seoksen päälle muikkuja ja kapriksia. Mausta mustapippurilla. Käännä ja rypytä pohjien reunat täytteen päälle. Kypsennä uunissa keskitasolla 12–15 minuuttia, kunnes pohja on reunoilta rapea ja muikut kypsiä. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi. Sekoita murska öljyyn. Valuta valkosipuliöljy avokukkosten päälle. Koristele timjamilla.

    MääräAinesosa
    300 g(2 prk) ranskankermaa
    200 g(1 pkt) fetajuustoa
    3 rklhienonnettua timjamia
    3 rklpieniä kapriksia
    1 kplvalkosipulinkynsi
    2 rklrypsiöljyä
    tuoretta timjamia

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 rkl pieniä kapriksia, rouhittua mustapippuria, tuoretta timjamia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Suvi Rüster
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
13.5.2019
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä