Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Avomuikkukukkoset

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Valmiista ruis-perunataikinasta valmistettujen avokukkosten täytteenä kypsyy muikkuja. Viimeistele kukkoset valkosipulimurskasta ja öljystä sekoitetulla mausteöljyllä.

Ainekset

400 g
(1 pkt) ruis-perunataikinaa

Täyte

200 g
perattuja muikkuja
1/2 tl
suolaa
300 g
(2 prk) ranskankermaa
200 g
(1 pkt) fetajuustoa
3 rkl
hienonnettua timjamia
3 rkl
pieniä kapriksia
rouhittua mustapippuria

Valkosipuliöljy

1 kpl
valkosipulinkynsi
2 rkl
rypsiöljyä

Lisäksi

tuoretta timjamia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ota taikina huoneenlämpöön sulamaan 30 minuuttia ennen leipomista. Säädä uuni 225 asteeseen. Jaa taikina neljään osaan. Pyörittele taikinapalat palloiksi ja kauli ohuiksi pyöreiksi pohjiksi. Siirrä pohjat leivinpaperin päälle kahdelle uunipellille.

400 g
(1 pkt) ruis-perunataikinaa
2

Kuivaa muikut talouspaperilla. Mausta suolalla.

200 g
perattuja muikkuja
1/2 tl
suolaa
3

Murskaa fetajuusto haarukalla ja sekoita se ranskankermaan. Lisää hienonnettu timjami. Jaa seos pohjille. Levitä seoksen päälle muikkuja ja kapriksia. Mausta mustapippurilla. Käännä ja rypytä pohjien reunat täytteen päälle. Kypsennä uunissa keskitasolla 12–15 minuuttia, kunnes pohja on reunoilta rapea ja muikut kypsiä. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi. Sekoita murska öljyyn. Valuta valkosipuliöljy avokukkosten päälle. Koristele timjamilla.

300 g
(2 prk) ranskankermaa
200 g
(1 pkt) fetajuustoa
3 rkl
hienonnettua timjamia
3 rkl
pieniä kapriksia
1 kpl
valkosipulinkynsi
2 rkl
rypsiöljyä
tuoretta timjamia
Miltä maistui?
Resepti:
Suvi Rüster
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 13.5.2019
|
Muokattu: 19.1.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

845

3535

58,8 g

30,3 g

49,5 g

3,8 g

5,3 g

26,0 g

2,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

3 rkl pieniä kapriksia,

rouhittua mustapippuria,

tuoretta timjamia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli