Avomuikkukukkoset
45 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Valmiista ruis-perunataikinasta valmistettujen avokukkosten täytteenä kypsyy muikkuja. Viimeistele kukkoset valkosipulimurskasta ja öljystä sekoitetulla mausteöljyllä.
| 400 g | (1 pkt) ruisperunataikinaa (pakaste) |
| Täyte | |
|---|---|
| 200 g | perattuja muikkuja |
| 1/2 tl | suolaa |
| 300 g | (2 prk) ranskankermaa |
| 200 g | (1 pkt) fetajuustoa |
| 3 rkl | hienonnettua timjamia |
| 3 rkl | pieniä kapriksia |
| rouhittua mustapippuria | |
| Valkosipuliöljy | |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| Lisäksi | |
| tuoretta timjamia | |
- 1.
Ota taikina huoneenlämpöön sulamaan 30 minuuttia ennen leipomista. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Jaa taikina neljään osaan. Pyörittele taikinapalat palloiksi ja kauli ohuiksi pyöreiksi pohjiksi. Siirrä pohjat leivinpaperin päälle kahdelle uunipellille.
- 2.
Kuivaa muikut talouspaperilla. Mausta suolalla.
- 3.
Murskaa fetajuusto haarukalla ja sekoita se ranskankermaan. Lisää hienonnettu timjami. Jaa seos pohjille. Levitä seoksen päälle muikkuja ja kapriksia. Mausta mustapippurilla. Käännä ja rypytä pohjien reunat täytteen päälle. Kypsennä uunissa keskitasolla 12–15 minuuttia, kunnes pohja on reunoilta rapea ja muikut kypsiä. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi. Sekoita murska öljyyn. Valuta valkosipuliöljy avokukkosten päälle. Koristele timjamilla.
Avomuikkukukkoset
Valmiista ruis-perunataikinasta valmistettujen avokukkosten täytteenä kypsyy muikkuja. Viimeistele kukkoset valkosipulimurskasta ja öljystä sekoitetulla mausteöljyllä.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | (1 pkt) ruisperunataikinaa (pakaste) |
Täyte | |
| 200 g | perattuja muikkuja |
| 1/2 tl | suolaa |
| 300 g | (2 prk) ranskankermaa |
| 200 g | (1 pkt) fetajuustoa |
| 3 rkl | hienonnettua timjamia |
| 3 rkl | pieniä kapriksia |
| rouhittua mustapippuria | |
Valkosipuliöljy | |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
Lisäksi | |
| tuoretta timjamia | |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Ota taikina huoneenlämpöön sulamaan 30 minuuttia ennen leipomista. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Jaa taikina neljään osaan. Pyörittele taikinapalat palloiksi ja kauli ohuiksi pyöreiksi pohjiksi. Siirrä pohjat leivinpaperin päälle kahdelle uunipellille.
Määrä Ainesosa 400 g (1 pkt) ruisperunataikinaa (pakaste) - 2
Kuivaa muikut talouspaperilla. Mausta suolalla.
Määrä Ainesosa 200 g perattuja muikkuja 1/2 tl suolaa - 3
Murskaa fetajuusto haarukalla ja sekoita se ranskankermaan. Lisää hienonnettu timjami. Jaa seos pohjille. Levitä seoksen päälle muikkuja ja kapriksia. Mausta mustapippurilla. Käännä ja rypytä pohjien reunat täytteen päälle. Kypsennä uunissa keskitasolla 12–15 minuuttia, kunnes pohja on reunoilta rapea ja muikut kypsiä. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi. Sekoita murska öljyyn. Valuta valkosipuliöljy avokukkosten päälle. Koristele timjamilla.
Määrä Ainesosa 300 g (2 prk) ranskankermaa 200 g (1 pkt) fetajuustoa 3 rkl hienonnettua timjamia 3 rkl pieniä kapriksia 1 kpl valkosipulinkynsi 2 rkl rypsiöljyä tuoretta timjamia
Ravintosisältö
845
Energiaa kcal
3535
Energiaa kj
58,8 g
Rasvaa
30,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
49,5 g
Hiilihydraatteja
3,8 g
Sokereita
5,3 g
Kuituja
26,0 g
Proteiinia
2,4 g
Suolaa
845
Energiaa kcal
3535
Energiaa kj
58,8 g
Rasvaa
30,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
49,5 g
Hiilihydraatteja
3,8 g
Sokereita
5,3 g
Kuituja
26,0 g
Proteiinia
2,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 rkl pieniä kapriksia, rouhittua mustapippuria, tuoretta timjamia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























