Ota taikina huoneenlämpöön sulamaan 30 minuuttia ennen leipomista. Säädä uuni 225 asteeseen. Jaa taikina neljään osaan. Pyörittele taikinapalat palloiksi ja kauli ohuiksi pyöreiksi pohjiksi. Siirrä pohjat leivinpaperin päälle kahdelle uunipellille.
Kuivaa muikut talouspaperilla. Mausta suolalla.
Murskaa fetajuusto haarukalla ja sekoita se ranskankermaan. Lisää hienonnettu timjami. Jaa seos pohjille. Levitä seoksen päälle muikkuja ja kapriksia. Mausta mustapippurilla. Käännä ja rypytä pohjien reunat täytteen päälle. Kypsennä uunissa keskitasolla 12–15 minuuttia, kunnes pohja on reunoilta rapea ja muikut kypsiä. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi. Sekoita murska öljyyn. Valuta valkosipuliöljy avokukkosten päälle. Koristele timjamilla.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
3535
845
58,8 g
30,3 g
49,5 g
3,8 g
5,3 g
26,0 g
2,4 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
3 rkl pieniä kapriksia,
rouhittua mustapippuria,
tuoretta timjamia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli