Bataattihyrrä ja hapankaali-omenaslaw

Työnnä bataatti tikkuun ja leikkaa hyrräksi. Hauska spiraalimainen leikkaus ja rapea parmesaanikuorrutus tekevät bataatista entistä herkullisemman!

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 kplbataatti
1 lvettä
4 rklöljyä
2 dlparmesaanijuustoraastetta
1 dlkorppujauhoja
1/2 tlsuolaa
1/2 tlpaprikajauhetta
ripaus chiliä

Hapankaali-omenaslaw

1 kpl(400 g) hapankaalia
2 kplporkkanaa
1 kplomenaa
1 kplpunasipuli
1 kplruukku persiljaa
1 dlmaustamatonta jogurttia
1 rklvahvaa sinappia
1 rklsokeria tai siirappia

Valmistus

  1. 1

    Pese ja puolita bataatit. Keitä bataatteja vedessä 10 minuuttia. Valuta ja jäähdytä kylmän veden alla.

    MääräAinesosa
    2 kplbataatti
  2. 2

    Säädä uuni 200 asteeseen. Paina grillitikku läpi bataatin keskeltä. Leikkaa bataatit spiraaliksi: paina terävä veitsi bataatin toiseen päähän kuin leikkaisit noin 5 mm:n viipaletta, paina veitsi tikkuun asti ja leikkaa kierteisesti, samalla bataattia pyörittäen, koko palan pituudelta. Aseta bataatit tikkuineen leivinpaperille uunipellille. Sivele öljyllä.

    MääräAinesosa
    4 rklöljyä
  3. 3

    Yhdistä kulhossa juusto, korppujauho ja mausteet. Ripottele seos bataattihyrrien pinnalle. Kypsennä uunissa 20–30 minuuttia, kunnes bataatit ovat kypsiä ja pinta rapea. Tee salaatti sillä aikaa.

    MääräAinesosa
    2 dlparmesaanijuustoraastetta
    1 dlkorppujauhoja
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlpaprikajauhetta
    ripaus chiliä
  4. 4

    Valuta hapankaali siivilässä. Kuori ja raasta porkkanat. Kuori ja leikkaa omena ja sipuli ohuiksi suikaleiksi. Hienonna persilja. Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita tasaiseksi. Anna maustua jääkapissa noin 20 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kpl(400 g) hapankaalia
    2 kplporkkanaa
    1 kplomenaa
    1 kplpunasipuli
    1 kplruukku persiljaa
    1 dlmaustamatonta jogurttia
    1 rklvahvaa sinappia
    1 rklsokeria tai siirappia

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 l Vettä, 2 dl Parmesaanijuustoraastetta, 0,5 tl Suolaa, 0,5 tl Paprikajauhetta, Ripaus chiliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Anna Huovinen
31.7.2018
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä