Pese ja puolita bataatit. Keitä bataatteja vedessä 10 minuuttia. Valuta ja jäähdytä kylmän veden alla.
Säädä uuni 200 asteeseen. Paina grillitikku läpi bataatin keskeltä. Leikkaa bataatit spiraaliksi: paina terävä veitsi bataatin toiseen päähän kuin leikkaisit noin 5 mm:n viipaletta, paina veitsi tikkuun asti ja leikkaa kierteisesti, samalla bataattia pyörittäen, koko palan pituudelta. Aseta bataatit tikkuineen leivinpaperille uunipellille. Sivele öljyllä.
Yhdistä kulhossa juusto, korppujauho ja mausteet. Ripottele seos bataattihyrrien pinnalle. Kypsennä uunissa 20–30 minuuttia, kunnes bataatit ovat kypsiä ja pinta rapea. Tee salaatti sillä aikaa.
Valuta hapankaali siivilässä. Kuori ja raasta porkkanat. Kuori ja leikkaa omena ja sipuli ohuiksi suikaleiksi. Hienonna persilja. Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita tasaiseksi. Anna maustua jääkapissa noin 20 minuuttia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
285
1195
16,0 g
2,5 g
29,8 g
12,5 g
4,0 g
3,5 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 l Vettä,
2 dl Parmesaanijuustoraastetta,
0,5 tl Suolaa,
0,5 tl Paprikajauhetta,
Ripaus chiliä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli