Bataattihyrrä ja hapankaali-omenaslaw

Nappaa talteen!
Työnnä bataatti tikkuun ja leikkaa hyrräksi. Hauska spiraalimainen leikkaus ja rapea parmesaanikuorrutus tekevät bataatista entistä herkullisemman!
| 2 kpl | bataatti |
| 1 l | vettä |
| 4 rkl | öljyä |
| 2 dl | parmesaanijuustoraastetta |
| 1 dl | korppujauhoja |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | paprikajauhetta |
| ripaus chiliä | |
| Hapankaali-omenaslaw | |
|---|---|
| 1 kpl | (400 g) hapankaalia |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1 kpl | omenaa |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1 kpl | ruukku persiljaa |
| 1 dl | maustamatonta jogurttia |
| 1 rkl | vahvaa sinappia |
| 1 rkl | sokeria tai siirappia |
- 1.
Pese ja puolita bataatit. Keitä bataatteja vedessä 10 minuuttia. Valuta ja jäähdytä kylmän veden alla.
- 2.
Säädä uuni 200 asteeseen. Paina grillitikku läpi bataatin keskeltä. Leikkaa bataatit spiraaliksi: paina terävä veitsi bataatin toiseen päähän kuin leikkaisit noin 5 mm:n viipaletta, paina veitsi tikkuun asti ja leikkaa kierteisesti, samalla bataattia pyörittäen, koko palan pituudelta. Aseta bataatit tikkuineen leivinpaperille uunipellille. Sivele öljyllä.
- 3.
Yhdistä kulhossa juusto, korppujauho ja mausteet. Ripottele seos bataattihyrrien pinnalle. Kypsennä uunissa 20–30 minuuttia, kunnes bataatit ovat kypsiä ja pinta rapea. Tee salaatti sillä aikaa.
- 4.
Valuta hapankaali siivilässä. Kuori ja raasta porkkanat. Kuori ja leikkaa omena ja sipuli ohuiksi suikaleiksi. Hienonna persilja. Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita tasaiseksi. Anna maustua jääkapissa noin 20 minuuttia.
Bataattihyrrä ja hapankaali-omenaslaw
Työnnä bataatti tikkuun ja leikkaa hyrräksi. Hauska spiraalimainen leikkaus ja rapea parmesaanikuorrutus tekevät bataatista entistä herkullisemman!
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | bataatti |
| 1 l | vettä |
| 4 rkl | öljyä |
| 2 dl | parmesaanijuustoraastetta |
| 1 dl | korppujauhoja |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | paprikajauhetta |
| ripaus chiliä | |
Hapankaali-omenaslaw | |
| 1 kpl | (400 g) hapankaalia |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1 kpl | omenaa |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1 kpl | ruukku persiljaa |
| 1 dl | maustamatonta jogurttia |
| 1 rkl | vahvaa sinappia |
| 1 rkl | sokeria tai siirappia |
Valmistus
- 1
Pese ja puolita bataatit. Keitä bataatteja vedessä 10 minuuttia. Valuta ja jäähdytä kylmän veden alla.
Määrä Ainesosa 2 kpl bataatti - 2
Säädä uuni 200 asteeseen. Paina grillitikku läpi bataatin keskeltä. Leikkaa bataatit spiraaliksi: paina terävä veitsi bataatin toiseen päähän kuin leikkaisit noin 5 mm:n viipaletta, paina veitsi tikkuun asti ja leikkaa kierteisesti, samalla bataattia pyörittäen, koko palan pituudelta. Aseta bataatit tikkuineen leivinpaperille uunipellille. Sivele öljyllä.
Määrä Ainesosa 4 rkl öljyä - 3
Yhdistä kulhossa juusto, korppujauho ja mausteet. Ripottele seos bataattihyrrien pinnalle. Kypsennä uunissa 20–30 minuuttia, kunnes bataatit ovat kypsiä ja pinta rapea. Tee salaatti sillä aikaa.
Määrä Ainesosa 2 dl parmesaanijuustoraastetta 1 dl korppujauhoja 1/2 tl suolaa 1/2 tl paprikajauhetta ripaus chiliä - 4
Valuta hapankaali siivilässä. Kuori ja raasta porkkanat. Kuori ja leikkaa omena ja sipuli ohuiksi suikaleiksi. Hienonna persilja. Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita tasaiseksi. Anna maustua jääkapissa noin 20 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 kpl (400 g) hapankaalia 2 kpl porkkanaa 1 kpl omenaa 1 kpl punasipuli 1 kpl ruukku persiljaa 1 dl maustamatonta jogurttia 1 rkl vahvaa sinappia 1 rkl sokeria tai siirappia
Ravintosisältö
291
Energiaa kcal
1219
Energiaa kj
16,0 g
Rasvaa
2,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
30,5 g
Hiilihydraatteja
13,0 g
Sokereita
4,3 g
Kuituja
4,0 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
291
Energiaa kcal
1219
Energiaa kj
16,0 g
Rasvaa
2,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
30,5 g
Hiilihydraatteja
13,0 g
Sokereita
4,3 g
Kuituja
4,0 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 l Vettä, 2 dl Parmesaanijuustoraastetta, 0,5 tl Suolaa, 0,5 tl Paprikajauhetta, Ripaus chiliä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























