Bataattihyrrä ja hapankaali-omenaslaw - Yhteishyvä

Bataattihyrrä ja hapankaali-omenaslaw

Annokset
4
Ruokavalio
Työnnä bataatti tikkuun ja leikkaa hyrräksi. Hauska spiraalimainen leikkaus ja rapea parmesaanikuorrutus tekevät bataatista entistä herkullisemman!
Jaa Somessa

Ainekset

2 kpl
Bataatti
1 l
Vettä
4 rkl
Öljyä
2 dl
Parmesaanijuustoraastetta
1 dl
Korppujauhoja
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Paprikajauhetta
Ripaus chiliä

HAPANKAALI-OMENASLAW

1 kpl
(400 g) hapankaalia
2 kpl
Porkkanaa
1 kpl
Omenaa
1 kpl
Punasipuli
1 kpl
Ruukku persiljaa
1 dl
Maustamatonta jogurttia
1 rkl
Vahvaa sinappia
1 rkl
Sokeria tai siirappia

Näin teet

1

Pese ja puolita bataatit. Keitä bataatteja vedessä 10 minuuttia. Valuta ja jäähdytä kylmän veden alla.

2 kpl
Bataatti
2

Säädä uuni 200 asteeseen. Paina grillitikku läpi bataatin keskeltä. Leikkaa bataatit spiraaliksi: paina terävä veitsi bataatin toiseen päähän kuin leikkaisit noin 5 mm:n viipaletta, paina veitsi tikkuun asti ja leikkaa kierteisesti, samalla bataattia pyörittäen, koko palan pituudelta. Aseta bataatit tikkuineen leivinpaperille uunipellille. Sivele öljyllä.

4 rkl
Öljyä
3

Yhdistä kulhossa juusto, korppujauho ja mausteet. Ripottele seos bataattihyrrien pinnalle. Kypsennä uunissa 20–30 minuuttia, kunnes bataatit ovat kypsiä ja pinta rapea. Tee salaatti sillä aikaa.

2 dl
Parmesaanijuustoraastetta
1 dl
Korppujauhoja
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Paprikajauhetta
Ripaus chiliä
4

Valuta hapankaali siivilässä. Kuori ja raasta porkkanat. Kuori ja leikkaa omena ja sipuli ohuiksi suikaleiksi. Hienonna persilja. Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita tasaiseksi. Anna maustua jääkapissa noin 20 minuuttia.

1 kpl
(400 g) hapankaalia
2 kpl
Porkkanaa
1 kpl
Omenaa
1 kpl
Punasipuli
1 kpl
Ruukku persiljaa
1 dl
Maustamatonta jogurttia
1 rkl
Vahvaa sinappia
1 rkl
Sokeria tai siirappia
Resepti
Anu Brask
Kuvat
Anna Huovinen
Julkaistu: 17.1.2018
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja30 g119 g
Proteiinia4 g14 g
Rasvaa16 g64 g
Kuituja4 g16 g
Energiaa kj1195 4778
Energiaa kcal285 1140

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 l Vettä

  • 2 dl Parmesaanijuustoraastetta

  • 0,5 tl Suolaa

  • 0,5 tl Paprikajauhetta

  • Ripaus chiliä

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja30 g119 g
Proteiinia4 g14 g
Rasvaa16 g64 g
Kuituja4 g16 g
Energiaa kj1195 4778
Energiaa kcal285 1140

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 l Vettä

  • 2 dl Parmesaanijuustoraastetta

  • 0,5 tl Suolaa

  • 0,5 tl Paprikajauhetta

  • Ripaus chiliä

Resepti
Anu Brask

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.