Bataattihyrrä ja hapankaali-omenaslaw | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Bataattihyrrä ja hapankaali-omenaslaw
Play

Bataattihyrrä ja hapankaali-omenaslaw

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Työnnä bataatti tikkuun ja leikkaa hyrräksi. Hauska spiraalimainen leikkaus ja rapea parmesaanikuorrutus tekevät bataatista entistä herkullisemman!

Ruokavaliot

Ainekset

2 kpl
Bataatti
1 l
Vettä
4 rkl
Öljyä
2 dl
Parmesaanijuustoraastetta
1 dl
Korppujauhoja
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Paprikajauhetta
Ripaus chiliä

hapankaali-omenaslaw

1 kpl
(400 g) hapankaalia
2 kpl
Porkkanaa
1 kpl
Omenaa
1 kpl
Punasipuli
1 kpl
Ruukku persiljaa
1 dl
Maustamatonta jogurttia
1 rkl
Vahvaa sinappia
1 rkl
Sokeria tai siirappia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pese ja puolita bataatit. Keitä bataatteja vedessä 10 minuuttia. Valuta ja jäähdytä kylmän veden alla.

2 kpl
Bataatti
2

Säädä uuni 200 asteeseen. Paina grillitikku läpi bataatin keskeltä. Leikkaa bataatit spiraaliksi: paina terävä veitsi bataatin toiseen päähän kuin leikkaisit noin 5 mm:n viipaletta, paina veitsi tikkuun asti ja leikkaa kierteisesti, samalla bataattia pyörittäen, koko palan pituudelta. Aseta bataatit tikkuineen leivinpaperille uunipellille. Sivele öljyllä.

4 rkl
Öljyä
3

Yhdistä kulhossa juusto, korppujauho ja mausteet. Ripottele seos bataattihyrrien pinnalle. Kypsennä uunissa 20–30 minuuttia, kunnes bataatit ovat kypsiä ja pinta rapea. Tee salaatti sillä aikaa.

2 dl
Parmesaanijuustoraastetta
1 dl
Korppujauhoja
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Paprikajauhetta
Ripaus chiliä
4

Valuta hapankaali siivilässä. Kuori ja raasta porkkanat. Kuori ja leikkaa omena ja sipuli ohuiksi suikaleiksi. Hienonna persilja. Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita tasaiseksi. Anna maustua jääkapissa noin 20 minuuttia.

1 kpl
(400 g) hapankaalia
2 kpl
Porkkanaa
1 kpl
Omenaa
1 kpl
Punasipuli
1 kpl
Ruukku persiljaa
1 dl
Maustamatonta jogurttia
1 rkl
Vahvaa sinappia
1 rkl
Sokeria tai siirappia
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 17.1.2018
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1195

285

16,0 g

2,5 g

29,8 g

12,5 g

4,0 g

3,5 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 l Vettä,

2 dl Parmesaanijuustoraastetta,

0,5 tl Suolaa,

0,5 tl Paprikajauhetta,

Ripaus chiliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli