Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Broileri-pastalaatikko

timer-icon60 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Tee illaksi helppo kahden kastikkeen kanapasta uunissa. Pennepastasta tehty uunipasta on kuin lasagne mutta nopeampi.

Ainekset

300 g
Pennepastaa

Broilerikastike

400 g
(1 pkt) kanan jauhelihaa
1 kpl
Sipuli
3 kpl
Valkosipulinkynsiä
1 rkl
rypsiöljyä
500 g
(1 tlk) tomaattimurskaa
1/2 dl
Vettä
1 tl
Sokeria
1 tl
Suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

Juustokastike

2 rkl
Margariinia
2 rkl
Vehnäjauhoja
5 dl
Maitoa
1/4 tl
Suolaa
1/2 tl
Rouhittua valkopippuria
150 g
(1 ps) juustoraastetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta lävikössä.

300 g
Pennepastaa
2

Valmista broilerikastike. Ota jauheliha huoneenlämpöön. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli, kuullota ne öljyssä pannulla. Lisää jauheliha pannulle ja ruskista se. Lisää tomaattimurska, huuhtele purkki 1/2 dl:lla vettä ja kaada pannulle. Mausta kastike valkosipulilla, sokerilla, suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Keitä kastiketta hiljalleen 5–10 minuuttia.

400 g
(1 pkt) kanan jauhelihaa
1 kpl
Sipuli
1 rkl
rypsiöljyä
500 g
(1 tlk) tomaattimurskaa
1/2 dl
Vettä
3 kpl
Valkosipulinkynsiä
1 tl
Sokeria
1 tl
Suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Valmista maitokastike. Sulata rasva pinnoitetussa kasarissa. Sekoita vehnäjauhot joukkoon. Lisää lämmitetty maito koko ajan sekoittaen ja anna kastikkeen kiehua muutama minuutti. Mausta suolalla ja valkopippurilla ja sekoita puolet juustoraasteesta kastikkeeseen.

2 rkl
Margariinia
2 rkl
Vehnäjauhoja
5 dl
Maitoa
1/4 tl
Suolaa
1/2 tl
Rouhittua valkopippuria
150 g
(1 ps) juustoraastetta
4

Voitele uunivuoka. Levitä puolet broilerikastikkeesta, pastasta ja juustokastikkeesta vuokaan. Lisää toinen kerros niin, että juustokastike jää päällimmäiseksi. Ripottele loppu juustoraaste pinnalle. Kypsennä pastavuokaa 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Miltä maistui?(22 arviota)
Resepti:
Katri Schröder, Suvi Rüster
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 7.4.2014
|
Muokattu: 20.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

433

1814

14,7 g

5,8 g

45,0 g

9,5 g

3,5 g

27,2 g

0,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

3 kpl Valkosipulinkynsiä,

0,5 dl Vettä,

1 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli