Valmista broilerikastike. Paista jauheliha pannulla öljyssä sipulin kanssa. Lisää joukkoon tomaattimurska ja huuhtele purkki lorauksella vettä. Mausta kastike raastetulla valkosipulinkynnellä, sokerilla, suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Keitä kastiketta hiljalleen 5–10 minuuttia.
Keitä pasta runsaassa suolalla maustetussa vedessä napakan kypsäksi. Valmista maitokastike. Sulata teflonkasarissa rasva. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää joukkoon lämmin maito ja anna kastikkeen kiehua muutama minuutti. Mausta ja sekoita joukkoon puolet juustoraasteesta.
Valuta pasta. Siirrä voideltuun uunivuokaan puolet broilerikastikkeesta, pastasta ja juustokastikkeesta. Levitä toinen kerros niin, että pinnalle jää juustokastike. Ripottele päälle loput juustoraasteesta. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
Keitä pasta runsaassa suolalla maustetussa vedessä napakan kypsäksi. Valmista maitokastike. Sulata teflonkasarissa rasva. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää joukkoon lämmin maito ja anna kastikkeen kiehua muutama minuutti. Mausta ja sekoita joukkoon puolet juustoraasteesta.
Valuta pasta. Siirrä voideltuun uunivuokaan puolet broilerikastikkeesta, pastasta ja juustokastikkeesta. Levitä toinen kerros niin, että pinnalle jää juustokastike. Ripottele päälle loput juustoraasteesta. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1879
449
10,0 g
2,8 g
63,0 g
5,7 g
3,3 g
24,2 g
0,3 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 dl Vettä,
Valkosipulinkynsi,
1 tl Suolaa,
Rouhittua mustapippuria,
Suolaa,
Rouhittua valkopippuria,
2 dl Juustoraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli