Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta lävikössä.
Valmista broilerikastike. Ota jauheliha huoneenlämpöön. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli, kuullota ne öljyssä pannulla. Lisää jauheliha pannulle ja ruskista se. Lisää tomaattimurska ja huuhtele purkki lorauksella vettä. Mausta kastike raastetulla valkosipulinkynnellä, sokerilla, suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Keitä kastiketta hiljalleen 5–10 minuuttia.
Valmista maitokastike. Sulata rasva pinnoitetussa kasarissa. Sekoita vehnäjauhot joukkoon. Lisää lämmitetty maito koko ajan sekoittaen ja anna kastikkeen kiehua muutama minuutti. Mausta suolalla ja valkopippurilla ja sekoita puolet juustoraasteesta kastikkeeseen.
Voitele uunivuoka. Levitä puolet broilerikastikkeesta, pastasta ja juustokastikkeesta vuokaan. Lisää toinen kerros niin, että juustokastike jää päällimmäiseksi. Ripottele loppu juustoraaste pinnalle. Kypsennä pastavuokaa 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
364
1524
9,7 g
2,7 g
45,0 g
9,5 g
3,5 g
21,3 g
0,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
3 kpl Valkosipulinkynsiä,
0,5 dl Vettä,
1 tl Suolaa,
150 g (1 ps) juustoraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli