Broilerin fileepihvit
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Marinoi kanan rintafileet sitruunaisessa basilikamarinadissa herkullisiksi. Grillaa tai paahda helpot ja nopeat kanapihvit uunissa. Tee kevyen kanaruoan lisukkeeksi raikas tomaattisalsa, johon hujahtaa ihanan basilikapuskan toinen puolikas.
| 4 kpl | broilerin rintafileetä |
| 1/2 kpl | ruukkua basilikaa |
| 3/4 dl | rypsiöljyä |
| 1/2 dl | sitruunamehua |
| 1 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | murskattua chiliä |
| Tomaattisalsa | |
|---|---|
| 500 g | tomaattia (4-5 kpl) |
| 1/2 kpl | ruukkua basilikaa |
| 2 rkl | makeaa chilikastiketta |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
- 1.
Pyyhi fileet talouspaperilla. Hienonna basilika. Sekoita marinadia varten öljy, sitruunamehu, mausteet ja basilika. Laita fileet marinadiin ja anna marinoitua jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
- 2.
Valmista tomaattisalsa. Kuutioi tomaatit. Hienonna basilika. Yhdistä kaikki ainekset. Anna maustua jääkaapissa noin tunti.
- 3.
Pyyhi marinadi kevyesti fileiden pinnalta. Grillaa tai paista lihoja noin 10 minuuttia välillä käännellen, kunnes ne ovat kypsiä (sisälämpö 75 astetta) ja kauniin ruskeita.
- 4.
Tarjoa broilerin fileepihvit tomaattisalsan kanssa.
Broilerin fileepihvit
Marinoi kanan rintafileet sitruunaisessa basilikamarinadissa herkullisiksi. Grillaa tai paahda helpot ja nopeat kanapihvit uunissa. Tee kevyen kanaruoan lisukkeeksi raikas tomaattisalsa, johon hujahtaa ihanan basilikapuskan toinen puolikas.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | broilerin rintafileetä |
| 1/2 kpl | ruukkua basilikaa |
| 3/4 dl | rypsiöljyä |
| 1/2 dl | sitruunamehua |
| 1 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | murskattua chiliä |
Tomaattisalsa | |
| 500 g | tomaattia (4-5 kpl) |
| 1/2 kpl | ruukkua basilikaa |
| 2 rkl | makeaa chilikastiketta |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Pyyhi fileet talouspaperilla. Hienonna basilika. Sekoita marinadia varten öljy, sitruunamehu, mausteet ja basilika. Laita fileet marinadiin ja anna marinoitua jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
Määrä Ainesosa 4 kpl broilerin rintafileetä 1 kpl sitruunan mehu 1 - 2 tl mustapippurirouhetta 1 tl suolaa 3/4 dl öljyä 1/2 kpl ruukkua basilikaa 3/4 dl rypsiöljyä 1/2 dl sitruunamehua 1 tl suolaa 1 tl rouhittua mustapippuria 1/2 tl murskattua chiliä - 2
Valmista tomaattisalsa. Kuutioi tomaatit. Hienonna basilika. Yhdistä kaikki ainekset. Anna maustua jääkaapissa noin tunti.
Määrä Ainesosa 1/4 tl suolaa 500 g tomaattia (4-5 kpl) 1/4 tl rouhittua mustapippuria 1/2 kpl ruukkua basilikaa 2 rkl makeaa chilikastiketta - 3
Pyyhi marinadi kevyesti fileiden pinnalta. Grillaa tai paista lihoja noin 10 minuuttia välillä käännellen, kunnes ne ovat kypsiä (sisälämpö 75 astetta) ja kauniin ruskeita.
- 4
Tarjoa broilerin fileepihvit tomaattisalsan kanssa.
Vinkki: Voit kypsenttää fileepihvit myös 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
Ravintosisältö
491
Energiaa kcal
2056
Energiaa kj
31,0 g
Rasvaa
5,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
8,3 g
Hiilihydraatteja
7,5 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
43,8 g
Proteiinia
2,7 g
Suolaa
491
Energiaa kcal
2056
Energiaa kj
31,0 g
Rasvaa
5,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
8,3 g
Hiilihydraatteja
7,5 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
43,8 g
Proteiinia
2,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl murskattua chiliä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























