Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Broilerinkoivet ja kormakastike

Broilerinkoivet ja kormakastike

timer-iconNoin tunti  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Intialainen kanakorma on mehevä ja mausteinen kanaruoka. Mureuta broilerinkoivet jogurttisessa marinadissa ja kaada niille lämmittävän inkiväärinen kormakastike ennen kuin kypsennät kanankoivet uunissa.

Ainekset

800 g
(1 pkt) kanankoipia

Jogurttimarinadi

1 dl
turkkilaista jogurttia
1 rkl
sitruunanmehua
2 tl
chilimausteseosta
1 tl
kurkumaa
1/2 tl
suolaa

Kormakastike

1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 cm
pala inkivääriä
1 rkl
rypsiöljyä
1 tl
garam masala -mausteseosta
70 g
(1 pkt) tomaattipyreetä
200 ml
(1 tlk) kookosmaitoa 17 %
1 tl
sokeria
1/4 tl
suolaa

Lisäksi

1 rkl
rypsiöljyä vuoan voiteluun

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Valmista marinadi. Sekoita jogurtti, sitruunanmehu ja mausteet kulhossa. Pyörittele koivet marinadissa ja anna maustua kastikkeen valmistamisen ajan.

1 dl
turkkilaista jogurttia
1 rkl
sitruunanmehua
2 tl
chilimausteseosta
1 tl
kurkumaa
1/2 tl
suolaa
2

Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja raasta valkosipulit ja inkivääri. Kuumenna öljy pannulla. Lisää sipulit, inkivääri ja garam masala. Kuullota 3–4 minuuttia. Lisää tomaattipyree ja kookosmaito pannulle. Kuumenna ja mausta sokerilla ja suolalla.

1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 cm
pala inkivääriä
1 rkl
rypsiöljyä
1 tl
garam masala -mausteseosta
70 g
(1 pkt) tomaattipyreetä
200 ml
(1 tlk) kookosmaitoa 17 %
1 tl
sokeria
1/4 tl
suolaa
3

Levitä koivet laakeaan voideltuun uunivuokaan (vetoisuus 3 l). Kaada kastike päälle ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 45–50 minuuttia.

Vinkki: Tarjoa basmatiriisin, kurkkuraidan ja pannuleipien kanssa.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 16.2.2022
Muokattu: 16.2.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

456

1912

29,5 g

14,0 g

6,0 g

5,0 g

1,5 g

41,5 g

1,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 cm pala inkivääriä .

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli