Broilerinkoivet ja kormakastike

arvosana5/5

(2)arviota
4 Annosta

60 min (josta 15 min aktiivista)

Intialainen kanakorma on mehevä ja mausteinen kanaruoka. Mureuta broilerinkoivet jogurttisessa marinadissa ja kaada niille lämmittävän inkiväärinen kormakastike ennen kuin kypsennät kanankoivet uunissa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
800 g(1 pkt) kanankoipia

Jogurttimarinadi

1 dlturkkilaista jogurttia
1 rklsitruunanmehua
2 tlchilimausteseosta
1 tlkurkumaa
1/2 tlsuolaa

Kormakastike

1 kplsipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
2 cmpala inkivääriä
1 rkl rypsiöljyä
1 tlgaram masala -mausteseosta
70 g(1 pkt) tomaattipyreetä
200 ml(1 tlk) kookosmaitoa 17 %
1 tlsokeria
1/4 tlsuolaa

Lisäksi

1 rklrypsiöljyä vuoan voiteluun

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Valmista marinadi. Sekoita jogurtti, sitruunanmehu ja mausteet kulhossa. Pyörittele koivet marinadissa ja anna maustua kastikkeen valmistamisen ajan.

    MääräAinesosa
    1 dlturkkilaista jogurttia
    1 rklsitruunanmehua
    2 tlchilimausteseosta
    1 tlkurkumaa
    1/2 tlsuolaa
  2. 2

    Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja raasta valkosipulit ja inkivääri. Kuumenna öljy pannulla. Lisää sipulit, inkivääri ja garam masala. Kuullota 3–4 minuuttia. Lisää tomaattipyree ja kookosmaito pannulle. Kuumenna ja mausta sokerilla ja suolalla.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    2 kplvalkosipulinkynttä
    2 cmpala inkivääriä
    1 rkl rypsiöljyä
    1 tlgaram masala -mausteseosta
    70 g(1 pkt) tomaattipyreetä
    200 ml(1 tlk) kookosmaitoa 17 %
    1 tlsokeria
    1/4 tlsuolaa
  3. 3

    Levitä koivet laakeaan voideltuun uunivuokaan (vetoisuus 3 l). Kaada kastike päälle ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 45–50 minuuttia.

Vinkki: Tarjoa basmatiriisin, kurkkuraidan ja pannuleipien kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 cm pala inkivääriä .

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
16.2.2022
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä