Broilerinkoivet ja kormakastike
60 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Intialainen kanakorma on mehevä ja mausteinen kanaruoka. Mureuta broilerinkoivet jogurttisessa marinadissa ja kaada niille lämmittävän inkiväärinen kormakastike ennen kuin kypsennät kanankoivet uunissa.
| 800 g | (1 pkt) kanankoipia |
| Jogurttimarinadi | |
|---|---|
| 1 dl | turkkilaista jogurttia |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 2 tl | chilimausteseosta |
| 1 tl | kurkumaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| Kormakastike | |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 cm | pala inkivääriä |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | garam masala -mausteseosta |
| 70 g | (1 pkt) tomaattipyreetä |
| 200 ml | (1 tlk) kookosmaitoa 17 % |
| 1 tl | sokeria |
| 1/4 tl | suolaa |
| Lisäksi | |
| 1 rkl | rypsiöljyä vuoan voiteluun |
- 1.
Valmista marinadi. Sekoita jogurtti, sitruunanmehu ja mausteet kulhossa. Pyörittele koivet marinadissa ja anna maustua kastikkeen valmistamisen ajan.
- 2.
Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja raasta valkosipulit ja inkivääri. Kuumenna öljy pannulla. Lisää sipulit, inkivääri ja garam masala. Kuullota 3–4 minuuttia. Lisää tomaattipyree ja kookosmaito pannulle. Kuumenna ja mausta sokerilla ja suolalla.
- 3.
Levitä koivet laakeaan voideltuun uunivuokaan (vetoisuus 3 l). Kaada kastike päälle ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 45–50 minuuttia.
Broilerinkoivet ja kormakastike
arvosana5/5
60 min (josta 15 min aktiivista)
Intialainen kanakorma on mehevä ja mausteinen kanaruoka. Mureuta broilerinkoivet jogurttisessa marinadissa ja kaada niille lämmittävän inkiväärinen kormakastike ennen kuin kypsennät kanankoivet uunissa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 800 g | (1 pkt) kanankoipia |
Jogurttimarinadi | |
| 1 dl | turkkilaista jogurttia |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 2 tl | chilimausteseosta |
| 1 tl | kurkumaa |
| 1/2 tl | suolaa |
Kormakastike | |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 cm | pala inkivääriä |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | garam masala -mausteseosta |
| 70 g | (1 pkt) tomaattipyreetä |
| 200 ml | (1 tlk) kookosmaitoa 17 % |
| 1 tl | sokeria |
| 1/4 tl | suolaa |
Lisäksi | |
| 1 rkl | rypsiöljyä vuoan voiteluun |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Valmista marinadi. Sekoita jogurtti, sitruunanmehu ja mausteet kulhossa. Pyörittele koivet marinadissa ja anna maustua kastikkeen valmistamisen ajan.
Määrä Ainesosa 1 dl turkkilaista jogurttia 1 rkl sitruunanmehua 2 tl chilimausteseosta 1 tl kurkumaa 1/2 tl suolaa - 2
Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja raasta valkosipulit ja inkivääri. Kuumenna öljy pannulla. Lisää sipulit, inkivääri ja garam masala. Kuullota 3–4 minuuttia. Lisää tomaattipyree ja kookosmaito pannulle. Kuumenna ja mausta sokerilla ja suolalla.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 2 kpl valkosipulinkynttä 2 cm pala inkivääriä 1 rkl rypsiöljyä 1 tl garam masala -mausteseosta 70 g (1 pkt) tomaattipyreetä 200 ml (1 tlk) kookosmaitoa 17 % 1 tl sokeria 1/4 tl suolaa - 3
Levitä koivet laakeaan voideltuun uunivuokaan (vetoisuus 3 l). Kaada kastike päälle ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 45–50 minuuttia.
Vinkki: Tarjoa basmatiriisin, kurkkuraidan ja pannuleipien kanssa.
Ravintosisältö
459
Energiaa kcal
1924
Energiaa kj
29,5 g
Rasvaa
14,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,5 g
Hiilihydraatteja
5,3 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
41,8 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
459
Energiaa kcal
1924
Energiaa kj
29,5 g
Rasvaa
14,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,5 g
Hiilihydraatteja
5,3 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
41,8 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 cm pala inkivääriä .
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























