Valmista kuskus pakkauksen ohjeen mukaan kasvisliemessä. Sekoita öljy, mehu, appelsiinin kuoriraaste ja persilja joukkoon.
Paista kasvikset pannulla 2 rkl:ssa öljyä napakan kypsiksi tai pyöräytä ne öljyssä ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla ja sumakilla tai paprikalla. Sekoita kasvikset kuskusiin.
Kuori ja viipaloi valkosipuli. Viipaloi chili. Laita ne ja 2 rkl öljyä pannulle. Kuumenna öljy ja lisää ravunpyrstöt. Paista noin minuutti molemmilta puolilta tai kunnes ravut ovat kypsiä. Yhdistä kuskusin kanssa. Ripottele dukkah-mausteseosta päälle.
Vinkki: Tarjoa halutessasi tsatsikin kanssa.
Tämän reseptin ainesosia saatavilla ainoastaan Food Market Herkusta.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
785
3286
50,0 g
7,5 g
60,0 g
3,5 g
3,5 g
23,0 g
1,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 rasia Radish & cauliflower -kasvissekoitusta,
Sormisuolaa,
Rouhittua mustapippuria,
2 rkl Dukkah-mausteseosta,
2 tl Raastettua appelsiininkuorta,
1 dl Hienonnettua persiljaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli