Valmista kuskus pakkauksen ohjeen mukaan kasvisliemessä. Sekoita öljy, mehu, appelsiinin kuoriraaste ja persilja joukkoon.
Paista kasvikset pannulla 2 rkl:ssa öljyä napakan kypsiksi tai pyöräytä ne öljyssä ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla ja sumakilla tai paprikalla. Sekoita kasvikset kuskusiin.
Kuori ja viipaloi valkosipuli. Viipaloi chili. Laita ne ja 2 rkl öljyä pannulle. Kuumenna öljy ja lisää ravunpyrstöt. Paista noin minuutti molemmilta puolilta tai kunnes ravut ovat kypsiä. Yhdistä kuskusin kanssa. Ripottele dukkah-mausteseosta päälle.
Vinkki: Tarjoa halutessasi tsatsikin kanssa.
Tämän reseptin ainesosia saatavilla ainoastaan Food Market Herkusta.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
2477
592
35,5 g
5,5 g
59,0 g
3,0 g
3,0 g
8,5 g
1,4 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 rasia Radish & cauliflower -kasvissekoitusta,
Sormisuolaa,
Rouhittua mustapippuria,
1 tl Sumakkia tai paprikajauhetta,
Jättikatkaravunpyrstöä (pakaste),
Valkosipulinkynsi,
Chili,
2 rkl Dukkah-mausteseosta,
2 tl Raastettua appelsiininkuorta,
1 dl Hienonnettua persiljaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli