Yhteistyössä: Food Market Herkku


Nappaa talteen!
Tuliset jättikatkaravut ovat täydellinen pari raikkailla kasviksilla, appelsiinilla ja sumakilla väritetylle kuskusille. Tämän reseptin ainesosia saatavilla ainoastaan Food Market Herkusta.
| 1 kpl | radish & cauliflower -kasvissekoitusta |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| sormisuolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
| 1 tl | sumakkia tai paprikajauhetta |
| 200 g | jättikatkaravunpyrstöä (pakaste) |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 kpl | chili |
| 2 rkl | dukkah-mausteseosta |
| Kuskus | |
|---|---|
| 2 dl | kuskusia |
| 2 dl | kasvislientä |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 3 rkl | appelsiinimehua |
| 2 tl | raastettua appelsiininkuorta |
| 1 dl | hienonnettua persiljaa |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
Valmista kuskus pakkauksen ohjeen mukaan kasvisliemessä. Sekoita öljy, mehu, appelsiinin kuoriraaste ja persilja joukkoon.
Paista kasvikset pannulla 2 rkl:ssa öljyä napakan kypsiksi tai pyöräytä ne öljyssä ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla ja sumakilla tai paprikalla. Sekoita kasvikset kuskusiin.
Kuori ja viipaloi valkosipuli. Viipaloi chili. Laita ne ja 2 rkl öljyä pannulle. Kuumenna öljy ja lisää ravunpyrstöt. Paista noin minuutti molemmilta puolilta tai kunnes ravut ovat kypsiä. Yhdistä kuskusin kanssa. Ripottele dukkah-mausteseosta päälle.


Yhteistyössä: Food Market Herkku

Tuliset jättikatkaravut ovat täydellinen pari raikkailla kasviksilla, appelsiinilla ja sumakilla väritetylle kuskusille. Tämän reseptin ainesosia saatavilla ainoastaan Food Market Herkusta.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | radish & cauliflower -kasvissekoitusta |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| sormisuolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
| 1 tl | sumakkia tai paprikajauhetta |
| 200 g | jättikatkaravunpyrstöä (pakaste) |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 kpl | chili |
| 2 rkl | dukkah-mausteseosta |
Kuskus | |
| 2 dl | kuskusia |
| 2 dl | kasvislientä |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 3 rkl | appelsiinimehua |
| 2 tl | raastettua appelsiininkuorta |
| 1 dl | hienonnettua persiljaa |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
Valmista kuskus pakkauksen ohjeen mukaan kasvisliemessä. Sekoita öljy, mehu, appelsiinin kuoriraaste ja persilja joukkoon.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 dl | kuskusia |
| 2 dl | kasvislientä |
| 3 rkl | appelsiinimehua |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 1 dl | hienonnettua persiljaa |
Paista kasvikset pannulla 2 rkl:ssa öljyä napakan kypsiksi tai pyöräytä ne öljyssä ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla ja sumakilla tai paprikalla. Sekoita kasvikset kuskusiin.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | radish & cauliflower -kasvissekoitusta |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| sormisuolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
| 1 tl | sumakkia tai paprikajauhetta |
Kuori ja viipaloi valkosipuli. Viipaloi chili. Laita ne ja 2 rkl öljyä pannulle. Kuumenna öljy ja lisää ravunpyrstöt. Paista noin minuutti molemmilta puolilta tai kunnes ravut ovat kypsiä. Yhdistä kuskusin kanssa. Ripottele dukkah-mausteseosta päälle.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 kpl | chili |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 200 g | jättikatkaravunpyrstöä (pakaste) |
| 2 rkl | dukkah-mausteseosta |
Vinkki: Tarjoa halutessasi tsatsikin kanssa.
Tämän reseptin ainesosia saatavilla ainoastaan Food Market Herkusta.
785
Energiaa kcal
3286
Energiaa kj
50,0 g
Rasvaa
7,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
60,0 g
Hiilihydraatteja
3,5 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
23,0 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
785
Energiaa kcal
3286
Energiaa kj
50,0 g
Rasvaa
7,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
60,0 g
Hiilihydraatteja
3,5 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
23,0 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rasia Radish & cauliflower -kasvissekoitusta, Sormisuolaa, Rouhittua mustapippuria, 2 rkl Dukkah-mausteseosta, 2 tl Raastettua appelsiininkuorta, 1 dl Hienonnettua persiljaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli