Dippipaprikat ja limeaioli
15 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Espanjan tapasbaareissa grillatut pikkupaprikat tunnetaan nimellä Pimientos de Padrón. Napostelupaprikat valmistuvat helposti grillissä tai pannulla. Herkuttele limeaiolin kanssa.
| 200 g | (1 ps) grillipaprikoita (padrón) |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | sormisuolaa |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
| Limeaioli | |
|---|---|
| 1 kpl | lime (luomu) |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 2 tl | dijoninsinappia |
| 1/4 tl | suolaa |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
- 1.
Valmista aioli. Pese lime, raasta 1 tl kuorta ja purista 1 rkl mehua. Kuori ja hienonna valkosipuli. Riko muna sauvasekoittimen kapeaan, korkeaan kulhoon. Lisää loput aiolin ainekset. Käynnistä sauvasekoitin kulhon pohjalla ja nosta se hitaasti ylös. Sekoita aioli tasaiseksi.
- 2.
Huuhtele ja kuivaa paprikat. Kuumenna öljy paistinpannulla tai grillin parilalevyllä. Lisää paprikat ja paista käännellen, kunnes paprikat pehmenevät ja saavat pintaansa väriä. Ole varovainen, sillä öljy saattaa räiskyä.
- 3.
Valuta paprikoista öljy talouspaperin päällä, siirrä kulhoon ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa aiolin kanssa.
Espanjan tapasbaareissa grillatut pikkupaprikat tunnetaan nimellä Pimientos de Padrón. Napostelupaprikat valmistuvat helposti grillissä tai pannulla. Herkuttele limeaiolin kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | (1 ps) grillipaprikoita (padrón) |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | sormisuolaa |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
Limeaioli | |
| 1 kpl | lime (luomu) |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 2 tl | dijoninsinappia |
| 1/4 tl | suolaa |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
Valmistus
- 1
Valmista aioli. Pese lime, raasta 1 tl kuorta ja purista 1 rkl mehua. Kuori ja hienonna valkosipuli. Riko muna sauvasekoittimen kapeaan, korkeaan kulhoon. Lisää loput aiolin ainekset. Käynnistä sauvasekoitin kulhon pohjalla ja nosta se hitaasti ylös. Sekoita aioli tasaiseksi.
Määrä Ainesosa 1 kpl lime (luomu) 1 kpl valkosipulinkynsi 1 kpl kananmuna 1 1/2 dl rypsiöljyä 2 tl dijoninsinappia 1/4 tl suolaa ripaus mustapippuria rouhittuna - 2
Huuhtele ja kuivaa paprikat. Kuumenna öljy paistinpannulla tai grillin parilalevyllä. Lisää paprikat ja paista käännellen, kunnes paprikat pehmenevät ja saavat pintaansa väriä. Ole varovainen, sillä öljy saattaa räiskyä.
Määrä Ainesosa 200 g (1 ps) grillipaprikoita (padrón) 1 rkl rypsiöljyä - 3
Valuta paprikoista öljy talouspaperin päällä, siirrä kulhoon ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa aiolin kanssa.
Määrä Ainesosa 1 tl sormisuolaa ripaus mustapippuria rouhittuna
Vinkki: Majoneesi onnistuu parhaiten, kun kaikki ainekset ovat samanlämpöisiä.
Vinkki: Oikaise käyttämällä limemajoneesiin valmista majoneesia.
Ravintosisältö
368
Energiaa kcal
1541
Energiaa kj
39,0 g
Rasvaa
2,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,0 g
Hiilihydraatteja
1,8 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
2,3 g
Proteiinia
2,1 g
Suolaa
368
Energiaa kcal
1541
Energiaa kj
39,0 g
Rasvaa
2,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,0 g
Hiilihydraatteja
1,8 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
2,3 g
Proteiinia
2,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus mustapippuria rouhittuna, ripaus mustapippuria rouhittuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























