Dippipaprikat ja limeaioli

arvosana5/5

(2)arviota
4 Annosta

15 min (josta 15 min aktiivista)

Espanjan tapasbaareissa grillatut pikkupaprikat tunnetaan nimellä Pimientos de Padrón. Napostelupaprikat valmistuvat helposti grillissä tai pannulla. Herkuttele limeaiolin kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
200 g(1 ps) grillipaprikoita (padrón)
1 rklrypsiöljyä
1 tlsormisuolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna

Limeaioli

1 kpllime (luomu)
1 kplvalkosipulinkynsi
1 kplkananmuna
1 1/2 dlrypsiöljyä
2 tldijoninsinappia
1/4 tlsuolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna

Valmistus

  1. 1

    Valmista aioli. Pese lime, raasta 1 tl kuorta ja purista 1 rkl mehua. Kuori ja hienonna valkosipuli. Riko muna sauvasekoittimen kapeaan, korkeaan kulhoon. Lisää loput aiolin ainekset. Käynnistä sauvasekoitin kulhon pohjalla ja nosta se hitaasti ylös. Sekoita aioli tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    1 kpllime (luomu)
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1 kplkananmuna
    1 1/2 dlrypsiöljyä
    2 tldijoninsinappia
    1/4 tlsuolaa
    ripaus mustapippuria rouhittuna
  2. 2

    Huuhtele ja kuivaa paprikat. Kuumenna öljy paistinpannulla tai grillin parilalevyllä. Lisää paprikat ja paista käännellen, kunnes paprikat pehmenevät ja saavat pintaansa väriä. Ole varovainen, sillä öljy saattaa räiskyä.

    MääräAinesosa
    200 g(1 ps) grillipaprikoita (padrón)
    1 rklrypsiöljyä
  3. 3

    Valuta paprikoista öljy talouspaperin päällä, siirrä kulhoon ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa aiolin kanssa.

    MääräAinesosa
    1 tlsormisuolaa
    ripaus mustapippuria rouhittuna

Vinkki: Majoneesi onnistuu parhaiten, kun kaikki ainekset ovat samanlämpöisiä.

Vinkki: Oikaise käyttämällä limemajoneesiin valmista majoneesia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus mustapippuria rouhittuna, ripaus mustapippuria rouhittuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
3.4.2024
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä