Fiinit grillisienet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Fiinit grillisienet

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta

Ruokavaliot

Ainekset

400 g
Isoja herkkusieniä
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
Oliiviöljyä

täyte

6 kpl
Aurinkokuivattua tomaattia
Nippu tuoretta basilikaa
2 dl
Mozzarellaraastetta
4 rkl
Parmesaaniraastetta

lisäksi

100 g
Ilmakuivattua kinkkua

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pyyhi sienet talouspaperilla puhtaiksi ja poista jalat. Koverra tarvittaessa sisustaa hieman suuremmaksi lusikalla. Mausta sienet kevyesti suolalla ja pippurilla. Hienonna sienten jalat, tomaatit ja basilika. Sekoita ainekset juustoraasteiden kanssa. Täytä lakit seoksella. Halkaise kinkkuviipaleet pystysuunnassa ja kääräise pala kinkkua jokaisen sienen ympärille. Pirskota päälle oliiviöljyä. Grillaa sienet tai kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.5.2013
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

169

40

1,8 g

0,4 g

1,5 g

1,4 g

1,1 g

4,1 g

0,6 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

Oliiviöljyä,

Nippu tuoretta basilikaa,

2 dl Mozzarellaraastetta,

4 rkl Parmesaaniraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli