Ota liha huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen valmistusta. Mausta suolalla ja pippurilla.
Tee glaseeraus. Kuori ja hienonna valkosipuli. Laita se kattilaan voin kanssa. Kuullota kypsäksi. Lisää muut aineet. Kiehauta seos. Anna porista miedohkolla lämmöllä n. 10 minuuttia tai kunnes seos hieman paksuuntuu.
Grillaa lihaa korkealla lämmöllä n. 3–5 min. ajan per puoli. Parhaimman tuloksen saat käyttämällä paistolämpömittaria. Työnnä se lihan paksuimpaan kohtaan. Kun mittari osoittaa 58 astetta, liha on medium.
Mausta suolalla ja mustapippurilla. Levitä pintaan glaseeraus. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
Cheddar-grilliperunat
Puolita tai kuutioi kylmät perunat. Laita ne neljän foliopalan päälle. Mausta paprikalla, suolalla ja pippurilla.
Viipaloi kevätsipulit ja ripottele perunoille. Valuta oliiviöljyä. Viimeistele juustolla.
Nipistä foliot kiinni. Paista noin 15 minuuttia grillissä tai 250-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
652
2728
25,3 g
9,5 g
68,0 g
40,8 g
2,3 g
35,5 g
2,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
sormisuolaa,
mustapippuria myllystä,
Sriracha-chilikastiketta,
1 kpl rosmariininoksa,
muutama kierros mustapippuria myllystä,
sormisuolaa,
muutama kierros mustapippuria myllystä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli