Yhteistyössä: Food Market Herkku

45 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Flat Iron steak on ohutta kylkipaistia, joka kypsyy nopeasti. Siksi se onkin erinomainen grillaukseen. Kylkeen cheddar-grilliperunat ja täydellinen kesäruoka on valmis!
| 500 g | flat iron -steak |
| sormisuolaa | |
| mustapippuria myllystä | |
| Glaseeraus | |
|---|---|
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 rkl | voita |
| 1 1/2 dl | vaahterasiirappia |
| sriracha-chilikastiketta | |
| 1 kpl | rosmariininoksa |
| 1 tl | sormisuolaa |
| muutama kierros mustapippuria myllystä | |
| Cheddar-grilliperunat | |
| 12 kpl | keitettyä uuden sadon perunaa |
| 2 kpl | kevätsipulia |
| 1 tl | savupaprikajauhetta |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 80 g | (2 dl) raastettua vintage-cheddaria |
| sormisuolaa | |
| muutama kierros mustapippuria myllystä | |
Ota liha huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen valmistusta. Mausta suolalla ja pippurilla.
Tee glaseeraus. Kuori ja hienonna valkosipuli. Laita se kattilaan voin kanssa. Kuullota kypsäksi. Lisää muut aineet. Kiehauta seos. Anna porista miedohkolla lämmöllä n. 10 minuuttia tai kunnes seos hieman paksuuntuu.
Grillaa lihaa korkealla lämmöllä n. 3–5 min. ajan per puoli. Parhaimman tuloksen saat käyttämällä paistolämpömittaria. Työnnä se lihan paksuimpaan kohtaan. Kun mittari osoittaa 58 astetta, liha on medium.
Mausta suolalla ja mustapippurilla. Levitä pintaan glaseeraus. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
Cheddar-grilliperunat
Puolita tai kuutioi kylmät perunat. Laita ne neljän foliopalan päälle. Mausta paprikalla, suolalla ja pippurilla.
Viipaloi kevätsipulit ja ripottele perunoille. Valuta oliiviöljyä. Viimeistele juustolla.
Nipistä foliot kiinni. Paista noin 15 minuuttia grillissä tai 250-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.


Yhteistyössä: Food Market Herkku

Flat Iron steak on ohutta kylkipaistia, joka kypsyy nopeasti. Siksi se onkin erinomainen grillaukseen. Kylkeen cheddar-grilliperunat ja täydellinen kesäruoka on valmis!
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | flat iron -steak |
| sormisuolaa | |
| mustapippuria myllystä | |
Glaseeraus | |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 rkl | voita |
| 1 1/2 dl | vaahterasiirappia |
| sriracha-chilikastiketta | |
| 1 kpl | rosmariininoksa |
| 1 tl | sormisuolaa |
| muutama kierros mustapippuria myllystä | |
Cheddar-grilliperunat | |
| 12 kpl | keitettyä uuden sadon perunaa |
| 2 kpl | kevätsipulia |
| 1 tl | savupaprikajauhetta |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 80 g | (2 dl) raastettua vintage-cheddaria |
| sormisuolaa | |
| muutama kierros mustapippuria myllystä | |
Ota liha huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen valmistusta. Mausta suolalla ja pippurilla.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | flat iron -steak |
| sormisuolaa | |
| mustapippuria myllystä |
Tee glaseeraus. Kuori ja hienonna valkosipuli. Laita se kattilaan voin kanssa. Kuullota kypsäksi. Lisää muut aineet. Kiehauta seos. Anna porista miedohkolla lämmöllä n. 10 minuuttia tai kunnes seos hieman paksuuntuu.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| muutama kierros mustapippuria myllystä | |
| 1 tl | sormisuolaa |
| 1 kpl | rosmariininoksa |
| sriracha-chilikastiketta | |
| 1 rkl | voita |
| 1 1/2 dl | vaahterasiirappia |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
Grillaa lihaa korkealla lämmöllä n. 3–5 min. ajan per puoli. Parhaimman tuloksen saat käyttämällä paistolämpömittaria. Työnnä se lihan paksuimpaan kohtaan. Kun mittari osoittaa 58 astetta, liha on medium.
Mausta suolalla ja mustapippurilla. Levitä pintaan glaseeraus. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
Cheddar-grilliperunat
Puolita tai kuutioi kylmät perunat. Laita ne neljän foliopalan päälle. Mausta paprikalla, suolalla ja pippurilla.
Viipaloi kevätsipulit ja ripottele perunoille. Valuta oliiviöljyä. Viimeistele juustolla.
Nipistä foliot kiinni. Paista noin 15 minuuttia grillissä tai 250-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| muutama kierros mustapippuria myllystä | |
| sormisuolaa | |
| 80 g | (2 dl) raastettua vintage-cheddaria |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 1 tl | savupaprikajauhetta |
| 2 kpl | kevätsipulia |
| 12 kpl | keitettyä uuden sadon perunaa |
657
Energiaa kcal
2751
Energiaa kj
25,3 g
Rasvaa
9,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
69,0 g
Hiilihydraatteja
41,0 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
35,8 g
Proteiinia
2,1 g
Suolaa
657
Energiaa kcal
2751
Energiaa kj
25,3 g
Rasvaa
9,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
69,0 g
Hiilihydraatteja
41,0 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
35,8 g
Proteiinia
2,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: sormisuolaa, mustapippuria myllystä, Sriracha-chilikastiketta, 1 kpl rosmariininoksa, muutama kierros mustapippuria myllystä, sormisuolaa, muutama kierros mustapippuria myllystä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli