Ota liha huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen valmistusta. Mausta suolalla ja pippurilla.
Tee glaseeraus. Kuori ja hienonna valkosipuli. Laita se kattilaan voin kanssa. Kuullota kypsäksi. Lisää muut aineet. Kiehauta seos. Anna porista miedohkolla lämmöllä n. 10 minuuttia tai kunnes seos hieman paksuuntuu.
Grillaa lihaa korkealla lämmöllä n. 3–5 min. ajan per puoli. Parhaimman tuloksen saat käyttämällä paistolämpömittaria. Työnnä se lihan paksuimpaan kohtaan. Kun mittari osoittaa 58 astetta, liha on medium.
Mausta suolalla ja mustapippurilla. Levitä pintaan glaseeraus. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
Cheddar-grilliperunat
Puolita tai kuutioi kylmät perunat. Laita ne neljän foliopalan päälle. Mausta paprikalla, suolalla ja pippurilla.
Viipaloi kevätsipulit ja ripottele perunoille. Valuta oliiviöljyä. Viimeistele juustolla.
Nipistä foliot kiinni. Paista noin 15 minuuttia grillissä tai 250-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1723
412
13,3 g
3,3 g
67,3 g
40,0 g
1,8 g
3,5 g
1,7 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
500 g flat iron -steak,
sormisuolaa,
mustapippuria myllystä,
Sriracha-chilikastiketta,
1 kpl rosmariininoksa,
muutama kierros mustapippuria myllystä,
2 kpl kevätsipulia,
1 tl savupaprikajauhetta,
2 dl raastettua vintage-cheddaria,
sormisuolaa,
muutama kierros mustapippuria myllystä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli