Flat iron vaahterasiirappi-bourbonglaseerattuna & cheddarperunat
Flat iron vaahterasiirappi-bourbonglaseerattuna & cheddarperunat
Yhteistyössä

Flat iron vaahterasiirappi-bourbonglaseerattuna & cheddarperunat

Arvostele resepti
4 Annosta

45 min (josta 30 min aktiivista)

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Flat Iron steak on ohutta kylkipaistia, joka kypsyy nopeasti. Siksi se onkin erinomainen grillaukseen. Kylkeen cheddar-grilliperunat ja täydellinen kesäruoka on valmis!

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 g flat iron -steak
sormisuolaa
mustapippuria myllystä

Glaseeraus

1 kplvalkosipulinkynsi
1 rkl voita
1 1/2 dlvaahterasiirappia
sriracha-chilikastiketta
1 kplrosmariininoksa
1 tlsormisuolaa
muutama kierros mustapippuria myllystä

Cheddar-grilliperunat

12 kplkeitettyä uuden sadon perunaa
2 kplkevätsipulia
1 tlsavupaprikajauhetta
3 rkloliiviöljyä
80 g(2 dl) raastettua vintage-cheddaria
sormisuolaa
muutama kierros mustapippuria myllystä

Valmistus (Uuni 250°C)

  1. 1

    Ota liha huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen valmistusta. Mausta suolalla ja pippurilla.

    MääräAinesosa
    500 g flat iron -steak
    sormisuolaa
    mustapippuria myllystä
  2. 2

    Tee glaseeraus. Kuori ja hienonna valkosipuli. Laita se kattilaan voin kanssa. Kuullota kypsäksi. Lisää muut aineet. Kiehauta seos. Anna porista miedohkolla lämmöllä n. 10 minuuttia tai kunnes seos hieman paksuuntuu.

    MääräAinesosa
    muutama kierros mustapippuria myllystä
    1 tlsormisuolaa
    1 kplrosmariininoksa
    sriracha-chilikastiketta
    1 rkl voita
    1 1/2 dlvaahterasiirappia
    1 kplvalkosipulinkynsi
  3. 3

    Grillaa lihaa korkealla lämmöllä n. 3–5 min. ajan per puoli. Parhaimman tuloksen saat käyttämällä paistolämpömittaria. Työnnä se lihan paksuimpaan kohtaan. Kun mittari osoittaa 58 astetta, liha on medium.

    Mausta suolalla ja mustapippurilla. Levitä pintaan glaseeraus. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

  4. 4

    Cheddar-grilliperunat

    Puolita tai kuutioi kylmät perunat. Laita ne neljän foliopalan päälle. Mausta paprikalla, suolalla ja pippurilla.

    Viipaloi kevätsipulit ja ripottele perunoille. Valuta oliiviöljyä. Viimeistele juustolla.

    Nipistä foliot kiinni. Paista noin 15 minuuttia grillissä tai 250-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

    MääräAinesosa
    muutama kierros mustapippuria myllystä
    sormisuolaa
    80 g(2 dl) raastettua vintage-cheddaria
    3 rkloliiviöljyä
    1 tlsavupaprikajauhetta
    2 kplkevätsipulia
    12 kplkeitettyä uuden sadon perunaa

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: sormisuolaa, mustapippuria myllystä, Sriracha-chilikastiketta, 1 kpl rosmariininoksa, muutama kierros mustapippuria myllystä, sormisuolaa, muutama kierros mustapippuria myllystä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
1.6.2020
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä