Flat iron vaahterasiirappi-bourbonglaseerattuna & cheddarperunat | Paisti ja fileet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Flat iron vaahterasiirappi-bourbonglaseerattuna & cheddarperunat

Flat iron vaahterasiirappi-bourbonglaseerattuna & cheddarperunat

timer-icon45 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Flat Iron steak on ohutta kylkipaistia, joka kypsyy nopeasti. Siksi se onkin erinomainen grillaukseen. Kylkeen cheddar-grilliperunat ja täydellinen kesäruoka on valmis!

Ainekset

500 g
flat iron -steak
sormisuolaa
mustapippuria myllystä

glaseeraus

1 kpl
valkosipulinkynsi
1 rkl
voita
1 1/2 dl
vaahterasiirappia
Sriracha-chilikastiketta
1 kpl
rosmariininoksa
1 tl
sormisuolaa
muutama kierros mustapippuria myllystä

cheddar-grilliperunat

12 kpl
keitettyä uuden sadon perunaa
2 kpl
kevätsipulia
1 tl
savupaprikajauhetta
3 rkl
oliiviöljyä
2 dl
raastettua vintage-cheddaria
sormisuolaa
muutama kierros mustapippuria myllystä

Valmistus

1

Ota liha huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen valmistusta. Mausta suolalla ja pippurilla.

500 g
flat iron -steak
sormisuolaa
mustapippuria myllystä
2

Tee glaseeraus. Kuori ja hienonna valkosipuli. Laita se kattilaan voin kanssa. Kuullota kypsäksi. Lisää muut aineet. Kiehauta seos. Anna porista miedohkolla lämmöllä n. 10 minuuttia tai kunnes seos hieman paksuuntuu.

muutama kierros mustapippuria myllystä
1 tl
sormisuolaa
1 kpl
rosmariininoksa
Sriracha-chilikastiketta
1 rkl
voita
1 1/2 dl
vaahterasiirappia
1 kpl
valkosipulinkynsi
3

Grillaa lihaa korkealla lämmöllä n. 3–5 min. ajan per puoli. Parhaimman tuloksen saat käyttämällä paistolämpömittaria. Työnnä se lihan paksuimpaan kohtaan. Kun mittari osoittaa 58 astetta, liha on medium.

Mausta suolalla ja mustapippurilla. Levitä pintaan glaseeraus. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

4

Cheddar-grilliperunat

Puolita tai kuutioi kylmät perunat. Laita ne neljän foliopalan päälle. Mausta paprikalla, suolalla ja pippurilla.

Viipaloi kevätsipulit ja ripottele perunoille. Valuta oliiviöljyä. Viimeistele juustolla.

Nipistä foliot kiinni. Paista noin 15 minuuttia grillissä tai 250-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

muutama kierros mustapippuria myllystä
sormisuolaa
2 dl
raastettua vintage-cheddaria
3 rkl
oliiviöljyä
1 tl
savupaprikajauhetta
2 kpl
kevätsipulia
12 kpl
keitettyä uuden sadon perunaa
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 11.6.2018
Muokattu: 1.6.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1723

412

13,3 g

3,3 g

67,3 g

40,0 g

1,8 g

3,5 g

1,7 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

500 g flat iron -steak,

sormisuolaa,

mustapippuria myllystä,

Sriracha-chilikastiketta,

1 kpl rosmariininoksa,

muutama kierros mustapippuria myllystä,

2 kpl kevätsipulia,

1 tl savupaprikajauhetta,

2 dl raastettua vintage-cheddaria,

sormisuolaa,

muutama kierros mustapippuria myllystä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli