Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Flat iron vaahterasiirappi-bourbonglaseerattuna & cheddarperunat

timer-icon45 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Flat Iron steak on ohutta kylkipaistia, joka kypsyy nopeasti. Siksi se onkin erinomainen grillaukseen. Kylkeen cheddar-grilliperunat ja täydellinen kesäruoka on valmis!

Ainekset

500 g
flat iron -steak
sormisuolaa
mustapippuria myllystä

Glaseeraus

1 kpl
valkosipulinkynsi
1 rkl
voita
1 1/2 dl
vaahterasiirappia
Sriracha-chilikastiketta
1 kpl
rosmariininoksa
1 tl
sormisuolaa
muutama kierros mustapippuria myllystä

Cheddar-grilliperunat

12 kpl
keitettyä uuden sadon perunaa
2 kpl
kevätsipulia
1 tl
savupaprikajauhetta
3 rkl
oliiviöljyä
80 g
(2 dl) raastettua vintage-cheddaria
sormisuolaa
muutama kierros mustapippuria myllystä

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Ota liha huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen valmistusta. Mausta suolalla ja pippurilla.

500 g
flat iron -steak
sormisuolaa
mustapippuria myllystä
2

Tee glaseeraus. Kuori ja hienonna valkosipuli. Laita se kattilaan voin kanssa. Kuullota kypsäksi. Lisää muut aineet. Kiehauta seos. Anna porista miedohkolla lämmöllä n. 10 minuuttia tai kunnes seos hieman paksuuntuu.

muutama kierros mustapippuria myllystä
1 tl
sormisuolaa
1 kpl
rosmariininoksa
Sriracha-chilikastiketta
1 rkl
voita
1 1/2 dl
vaahterasiirappia
1 kpl
valkosipulinkynsi
3

Grillaa lihaa korkealla lämmöllä n. 3–5 min. ajan per puoli. Parhaimman tuloksen saat käyttämällä paistolämpömittaria. Työnnä se lihan paksuimpaan kohtaan. Kun mittari osoittaa 58 astetta, liha on medium.

Mausta suolalla ja mustapippurilla. Levitä pintaan glaseeraus. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

4

Cheddar-grilliperunat

Puolita tai kuutioi kylmät perunat. Laita ne neljän foliopalan päälle. Mausta paprikalla, suolalla ja pippurilla.

Viipaloi kevätsipulit ja ripottele perunoille. Valuta oliiviöljyä. Viimeistele juustolla.

Nipistä foliot kiinni. Paista noin 15 minuuttia grillissä tai 250-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

muutama kierros mustapippuria myllystä
sormisuolaa
80 g
(2 dl) raastettua vintage-cheddaria
3 rkl
oliiviöljyä
1 tl
savupaprikajauhetta
2 kpl
kevätsipulia
12 kpl
keitettyä uuden sadon perunaa
Miltä maistui?
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 11.6.2018
|
Muokattu: 19.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

652

2728

25,3 g

9,5 g

68,0 g

40,8 g

2,3 g

35,5 g

2,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

sormisuolaa,

mustapippuria myllystä,

Sriracha-chilikastiketta,

1 kpl rosmariininoksa,

muutama kierros mustapippuria myllystä,

sormisuolaa,

muutama kierros mustapippuria myllystä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli