Gluteeniton kaura-siemennäkkäri | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Gluteeniton kaura-siemennäkkäri

Gluteeniton kaura-siemennäkkäri

timer-icon15 min
Fork and knife
20 Palaa
Fork and knife
20 Palaa
Tämän helpommaksi ei näkkäri enää tule: sekoita vain ainekset keskenään, taputtele pellille ja paista rapeaksi. Säilytä siemennäkkäri tiiviissä rasiassa tai lasipurkissa, niin se säilyttää rapsakkuutensa.

Ainekset

1 1/2 dl
Gluteenittomia kaurahiutaleita
1 dl
Gluteenitonta jauhoseosta
1/2 dl
Seesaminsiemeniä
1/2 dl
Kurpitsansiemeniä
1/2 - 1 tl
Suolaa
1 tl
Leivinjauhetta
1/2 dl
Öljyä
2 dl
Kiehuvan kuumaa vettä
1 tl
Siirappia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Lisää öljy, kuuma vesi ja siirappi. Sekoita tasaiseksi. Anna taikinan seistä noin 15 minuuttia.

1 dl
Gluteenitonta jauhoseosta
1 tl
Leivinjauhetta
1/2 - 1 tl
Suolaa
1/2 dl
Seesaminsiemeniä
1/2 dl
Kurpitsansiemeniä
1 1/2 dl
Gluteenittomia kaurahiutaleita
1/2 dl
Öljyä
2 dl
Kiehuvan kuumaa vettä
1 tl
Siirappia
2

Kuumenna uuni 150 asteeseen. Peitä uunipelti leivinpaperilla. Kaada taikina pellille. Sujauta käsi muovipussiin, jolloin taikinan taputtelu litteäksi levyksi sujuu helposti.  Leikkaa taikinalevy noin 4 x 5 cm:n paloiksi veitsellä tai taikinapyörällä.

3

Paista näkkäriä uunin keskitasolla noin tunti tai kunnes näkkäri on rapeaa myös keskeltä. Katkaise uunista lämpö ja anna näkkärin kuivua vielä jälkilämmössä. Paloittele näkkäri täysin jäähtyneenä.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 27.2.2018
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

258

62

4,3 g

0,5 g

4,4 g

0,7 g

0,7 g

1,2 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 - 1 tl Suolaa,

1 tl Leivinjauhetta,

2 dl Kiehuvan kuumaa vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli