Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Lisää öljy, kuuma vesi ja siirappi. Sekoita tasaiseksi. Anna taikinan seistä noin 15 minuuttia.
Kuumenna uuni 150 asteeseen. Peitä uunipelti leivinpaperilla. Kaada taikina pellille. Sujauta käsi muovipussiin, jolloin taikinan taputtelu litteäksi levyksi sujuu helposti. Leikkaa taikinalevy noin 4 x 5 cm:n paloiksi veitsellä tai taikinapyörällä.
Paista näkkäriä uunin keskitasolla noin tunti tai kunnes näkkäri on rapeaa myös keskeltä. Katkaise uunista lämpö ja anna näkkärin kuivua vielä jälkilämmössä. Paloittele näkkäri täysin jäähtyneenä.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
258
62
4,3 g
0,5 g
4,4 g
0,7 g
0,7 g
1,2 g
0,0 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 - 1 tl Suolaa,
1 tl Leivinjauhetta,
2 dl Kiehuvan kuumaa vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli