Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Lisää öljy, kuuma vesi ja siirappi. Sekoita tasaiseksi. Anna taikinan seistä noin 15 minuuttia.
Kuumenna uuni 150 asteeseen. Peitä uunipelti leivinpaperilla. Kaada taikina pellille. Sujauta käsi muovipussiin, jolloin taikinan taputtelu litteäksi levyksi sujuu helposti. Leikkaa taikinalevy noin 4 x 5 cm:n paloiksi veitsellä tai taikinapyörällä.
Paista näkkäriä uunin keskitasolla noin tunti tai kunnes näkkäri on rapeaa myös keskeltä. Katkaise uunista lämpö ja anna näkkärin kuivua vielä jälkilämmössä. Paloittele näkkäri täysin jäähtyneenä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
62
258
4,3 g
0,5 g
4,4 g
0,7 g
0,7 g
1,2 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 - 1 tl Suolaa,
1 tl Leivinjauhetta,
2 dl Kiehuvan kuumaa vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli