Grillatut katkarapuvartaat, salviaperunat ja tilli-mascarponedippi
Grillatut katkarapuvartaat, salviaperunat ja tilli-mascarponedippi
Yhteistyössä

Grillatut katkarapuvartaat, salviaperunat ja tilli-mascarponedippi

Arvostele resepti
4 Annosta

45 min (josta 30 min aktiivista)

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Jättikatkarapuvartaat ovat täydellinen ruoka kesän grillijuhliin. Tarjoa sitruunaöljyssä marinoidut katkaravut tilli-mascarponedipin kanssa. Kokonaisuuden kruunaa salviavoissa paistetut uudet perunat.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
480 g(8 kpl) jättikatkarapuvarrasta
2 - 3 rklsitruunaoliiviöljyä
3/4 tlsuolaa

SALVIAVOIPERUNAT

800 guusia perunoita
75 gvoita
1 dlsalviaa hienonnettuna
2 tlsitruunanmehua
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
sormisuolaa

TILLI-MASCARPONEDIPPI

250 g(1 prk) mascarponejuustoa
3 rkltilliä hienonnettuna
1 rklsitruunaoliiviöljyä
1 rklsitruunanmehua
1 tlsuolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna

LISÄKSI

sitruunanlohkoja

Valmistus

  1. 1

    Sulata katkarapuvartaat huoneenlämmössä tai yön yli jääkaapissa. Valuta sulaneet vartaat talouspaperin päällä ja painele kuiviksi. Sivele pinnalle sitruunaoliiviöljyä.

    MääräAinesosa
    480 g(8 kpl) jättikatkarapuvarrasta
    2 - 3 rklsitruunaoliiviöljyä
  2. 2

    Pese ja harjaa perunat. Keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.

    MääräAinesosa
    800 guusia perunoita
  3. 3

    Notkista mascarpone kulhossa. Sekoita juustoon tilli, öljy, sitruunanmehu, suola ja pippuri.

    MääräAinesosa
    250 g(1 prk) mascarponejuustoa
    3 rkltilliä hienonnettuna
    1 rklsitruunaoliiviöljyä
    1 rklsitruunanmehua
    1 tlsuolaa
    ripaus mustapippuria rouhittuna
  4. 4

    Litistä keitetyt perunat kuorineen kevyesti kämmenellä painaen leikkuulaudan päällä. Sekoita sulatetun voin joukkoon salvia, sitruunanmehu ja pippuri. Sivele perunat voiseoksella. Paista grilliparilalla tai pannulla pari minuuttia, kunnes perunat ovat saaneet väriä. Ripottele pinnalle sormisuolaa.

    MääräAinesosa
    75 gvoita
    1 dlsalviaa hienonnettuna
    2 tlsitruunanmehua
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
    sormisuolaa
  5. 5

    Paista vartaat parilalla tai pannulla pari minuuttia molemmin puolin. Ripottele suola pinnalle. Tarjoa dipin, perunoiden ja sitruunanlohkojen kanssa.

    MääräAinesosa
    sitruunanlohkoja

Hyvästi hävikki: Valmista salviavoiperunat ylijääneistä keitetyistä perunoista.

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: sormisuolaa, ripaus mustapippuria rouhittuna, sitruunanlohkoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Anna Huovinen
16.4.2020
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä