Sulata katkarapuvartaat huoneenlämmössä tai yön yli jääkaapissa. Valuta sulaneet vartaat talouspaperin päällä ja painele kuiviksi. Sivele pinnalle sitruunaoliiviöljyä.
Pese ja harjaa perunat. Keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
Notkista mascarpone kulhossa. Sekoita juustoon tilli, öljy, sitruunanmehu, suola ja pippuri.
Litistä keitetyt perunat kuorineen kevyesti kämmenellä painaen leikkuulaudan päällä. Sekoita sulatetun voin joukkoon salvia, sitruunanmehu ja pippuri. Sivele perunat voiseoksella. Paista grilliparilalla tai pannulla pari minuuttia, kunnes perunat ovat saaneet väriä. Ripottele pinnalle sormisuolaa.
Paista vartaat parilalla tai pannulla pari minuuttia molemmin puolin. Ripottele suola pinnalle. Tarjoa dipin, perunoiden ja sitruunanlohkojen kanssa.
Hyvästi hävikki: Valmista salviavoiperunat ylijääneistä keitetyistä perunoista.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
2692
643
53,3 g
27,8 g
34,3 g
3,3 g
2,0 g
7,0 g
3,2 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
8 kpl jättikatkarapuvarrasta,
1 dl salviaa hienonnettuna,
sormisuolaa,
0,5 dl tilliä hienonnettuna ,
ripaus mustapippuria rouhittuna,
sitruunanlohkoja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli