Yhteistyössä: Food Market Herkku

45 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Jättikatkarapuvartaat ovat täydellinen ruoka kesän grillijuhliin. Tarjoa sitruunaöljyssä marinoidut katkaravut tilli-mascarponedipin kanssa. Kokonaisuuden kruunaa salviavoissa paistetut uudet perunat.
| 480 g | (8 kpl) jättikatkarapuvarrasta |
| 2 - 3 rkl | sitruunaoliiviöljyä |
| 3/4 tl | suolaa |
| SALVIAVOIPERUNAT | |
|---|---|
| 800 g | uusia perunoita |
| 75 g | voita |
| 1 dl | salviaa hienonnettuna |
| 2 tl | sitruunanmehua |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| sormisuolaa | |
| TILLI-MASCARPONEDIPPI | |
| 250 g | (1 prk) mascarponejuustoa |
| 3 rkl | tilliä hienonnettuna |
| 1 rkl | sitruunaoliiviöljyä |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1 tl | suolaa |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
| LISÄKSI | |
| sitruunanlohkoja | |
Sulata katkarapuvartaat huoneenlämmössä tai yön yli jääkaapissa. Valuta sulaneet vartaat talouspaperin päällä ja painele kuiviksi. Sivele pinnalle sitruunaoliiviöljyä.
Pese ja harjaa perunat. Keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
Notkista mascarpone kulhossa. Sekoita juustoon tilli, öljy, sitruunanmehu, suola ja pippuri.
Litistä keitetyt perunat kuorineen kevyesti kämmenellä painaen leikkuulaudan päällä. Sekoita sulatetun voin joukkoon salvia, sitruunanmehu ja pippuri. Sivele perunat voiseoksella. Paista grilliparilalla tai pannulla pari minuuttia, kunnes perunat ovat saaneet väriä. Ripottele pinnalle sormisuolaa.
Paista vartaat parilalla tai pannulla pari minuuttia molemmin puolin. Ripottele suola pinnalle. Tarjoa dipin, perunoiden ja sitruunanlohkojen kanssa.


Yhteistyössä: Food Market Herkku

Jättikatkarapuvartaat ovat täydellinen ruoka kesän grillijuhliin. Tarjoa sitruunaöljyssä marinoidut katkaravut tilli-mascarponedipin kanssa. Kokonaisuuden kruunaa salviavoissa paistetut uudet perunat.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 480 g | (8 kpl) jättikatkarapuvarrasta |
| 2 - 3 rkl | sitruunaoliiviöljyä |
| 3/4 tl | suolaa |
SALVIAVOIPERUNAT | |
| 800 g | uusia perunoita |
| 75 g | voita |
| 1 dl | salviaa hienonnettuna |
| 2 tl | sitruunanmehua |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| sormisuolaa | |
TILLI-MASCARPONEDIPPI | |
| 250 g | (1 prk) mascarponejuustoa |
| 3 rkl | tilliä hienonnettuna |
| 1 rkl | sitruunaoliiviöljyä |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1 tl | suolaa |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
LISÄKSI | |
| sitruunanlohkoja | |
Sulata katkarapuvartaat huoneenlämmössä tai yön yli jääkaapissa. Valuta sulaneet vartaat talouspaperin päällä ja painele kuiviksi. Sivele pinnalle sitruunaoliiviöljyä.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 480 g | (8 kpl) jättikatkarapuvarrasta |
| 2 - 3 rkl | sitruunaoliiviöljyä |
Pese ja harjaa perunat. Keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 800 g | uusia perunoita |
Notkista mascarpone kulhossa. Sekoita juustoon tilli, öljy, sitruunanmehu, suola ja pippuri.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 250 g | (1 prk) mascarponejuustoa |
| 3 rkl | tilliä hienonnettuna |
| 1 rkl | sitruunaoliiviöljyä |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1 tl | suolaa |
| ripaus mustapippuria rouhittuna |
Litistä keitetyt perunat kuorineen kevyesti kämmenellä painaen leikkuulaudan päällä. Sekoita sulatetun voin joukkoon salvia, sitruunanmehu ja pippuri. Sivele perunat voiseoksella. Paista grilliparilalla tai pannulla pari minuuttia, kunnes perunat ovat saaneet väriä. Ripottele pinnalle sormisuolaa.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 75 g | voita |
| 1 dl | salviaa hienonnettuna |
| 2 tl | sitruunanmehua |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| sormisuolaa |
Paista vartaat parilalla tai pannulla pari minuuttia molemmin puolin. Ripottele suola pinnalle. Tarjoa dipin, perunoiden ja sitruunanlohkojen kanssa.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| sitruunanlohkoja |
Hyvästi hävikki: Valmista salviavoiperunat ylijääneistä keitetyistä perunoista.
723
Energiaa kcal
3028
Energiaa kj
54,3 g
Rasvaa
28,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
34,3 g
Hiilihydraatteja
3,3 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
24,3 g
Proteiinia
3,7 g
Suolaa
723
Energiaa kcal
3028
Energiaa kj
54,3 g
Rasvaa
28,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
34,3 g
Hiilihydraatteja
3,3 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
24,3 g
Proteiinia
3,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: sormisuolaa, ripaus mustapippuria rouhittuna, sitruunanlohkoja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli