Grillatut katkarapuvartaat, salviaperunat ja tilli-mascarponedippi | Vartaat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Grillatut katkarapuvartaat, salviaperunat ja tilli-mascarponedippi

Grillatut katkarapuvartaat, salviaperunat ja tilli-mascarponedippi

timer-icon45 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Jättikatkarapuvartaat ovat täydellinen ruoka kesän grillijuhliin. Tarjoa sitruunaöljyssä marinoidut katkaravut tilli-mascarponedipin kanssa. Kokonaisuuden kruunaa salviavoissa paistetut uudet perunat.

Ruokavaliot

Ainekset

8 kpl
jättikatkarapuvarrasta
2 - 3 rkl
sitruunaoliiviöljyä
3/4 tl
suolaa

salviavoiperunat

800 g
uusia perunoita
75 g
voita
1 dl
salviaa hienonnettuna
2 tl
sitruunanmehua
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
sormisuolaa

tilli-mascarponedippi

250 g
(1 prk) mascarponejuustoa
1/2 dl
tilliä hienonnettuna
1 rkl
sitruunaoliiviöljyä
1 rkl
sitruunanmehua
1 tl
suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna

lisäksi

sitruunanlohkoja

Näin teet

1

Sulata katkarapuvartaat huoneenlämmössä tai yön yli jääkaapissa. Valuta sulaneet vartaat talouspaperin päällä ja painele kuiviksi. Sivele pinnalle sitruunaoliiviöljyä.

8 kpl
jättikatkarapuvarrasta
2 - 3 rkl
sitruunaoliiviöljyä
2

Pese ja harjaa perunat. Keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.

800 g
uusia perunoita
3

Notkista mascarpone kulhossa. Sekoita juustoon tilli, öljy, sitruunanmehu, suola ja pippuri.

250 g
(1 prk) mascarponejuustoa
1/2 dl
tilliä hienonnettuna
1 rkl
sitruunaoliiviöljyä
1 rkl
sitruunanmehua
1 tl
suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna
4

Litistä keitetyt perunat kuorineen kevyesti kämmenellä painaen leikkuulaudan päällä. Sekoita sulatetun voin joukkoon salvia, sitruunanmehu ja pippuri. Sivele perunat voiseoksella. Paista grilliparilalla tai pannulla pari minuuttia, kunnes perunat ovat saaneet väriä. Ripottele pinnalle sormisuolaa.

75 g
voita
1 dl
salviaa hienonnettuna
2 tl
sitruunanmehua
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
sormisuolaa
5

Paista vartaat parilalla tai pannulla pari minuuttia molemmin puolin. Ripottele suola pinnalle. Tarjoa dipin, perunoiden ja sitruunanlohkojen kanssa.

sitruunanlohkoja

Hyvästi hävikki: Valmista salviavoiperunat ylijääneistä keitetyistä perunoista.

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 16.4.2020
Muokattu: 4.5.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2692

643

53,3 g

27,8 g

34,3 g

3,3 g

2,0 g

7,0 g

3,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

8 kpl jättikatkarapuvarrasta,

1 dl salviaa hienonnettuna,

sormisuolaa,

0,5 dl tilliä hienonnettuna ,

ripaus mustapippuria rouhittuna,

sitruunanlohkoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli