Grillatut ribsit ja ananassalsa

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

30 min (josta 30 min aktiivista)

Grillatut ribsit sopivat kavereiden kanssa syötäviksi. Oikaise valmiiksi kypsennetyillä ribseillä, joille riittää viimeistely grillissä. Tarjoa mausteiset grilliribsit raikkaan ananassalsan kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
900 gkypsiä ribsejä
2 rklvaaleita seesaminsiemeniä

Ananassalsa

1 kpl(pieni) ananas
1 kplsuippopaprika
1 kplvarhaissipuli varsineen
1 kpllime
1/2 kplruukkua korianteria
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Valmista salsa. Kuori ananas, poista puumainen keskusta ja leikkaa hedelmäliha pieniksi kuutioiksi. Huuhtele paprika, sipuli ja lime. Halkaise paprika, poista siemenet ja kuutioi paprika. Hienonna sipuli ja korianteri. Halkaise lime ja purista mehu. Sekoita kaikki salsan ainekset keskenään.

    MääräAinesosa
    1 kpl(pieni) ananas
    1 kplsuippopaprika
    1 kplvarhaissipuli varsineen
    1 kpllime
    1/2 kplruukkua korianteria
    ripaus suolaa
    ripaus mustapippuria rouhittuna
  2. 2

    Grillaa kypsiä ribsejä noin 10 minuuttia epäsuoralla lämmöllä tai paista 200-asteisessa uunissa grillivastuksen alla noin 20 minuuttia. Ripottele pinnalle seesaminsiemenet. Tarjoa ribsit ananassalsan kanssa.

    MääräAinesosa
    900 gkypsiä ribsejä
    2 rklvaaleita seesaminsiemeniä

Vinkki: Tarjoa ribsien ja ananassalsan kanssa grillattuja maisseja.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus suolaa, ripaus mustapippuria rouhittuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
4.4.2022
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä