Grillifeta-perunasalaatti
30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Fetajuusto maistuu myös grillattuna yhdessä perunan kanssa. Suosittu uunifetapasta inspiroi kokeilemaan suolaisen fetan ja makean varhaisperunan yhdistelmää salaatissa. Feta-perunasalaatti on täydellinen ruoka kesän grillihetkiin ja piknikeille.
| 800 g | varhaisperunoita |
| 200 g | (1 pkt) fetajuustoa palana |
| 1 - 2 kpl | varhaissipulia |
| 125 g | (1 nippu) retiisejä |
| VALKOSIPULIÖLJY | |
|---|---|
| 1 - 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| ripaus suolaa | |
| Lisäksi | |
| grilli- tai paistovuoka (1,7 l) | |
- 1.
Pese perunat ja puolita isoimmat. Keitä vedessä napakan kypsiksi, 10–15 minuuttia.
- 2.
Tee valkosipuliöljy. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kaikki öljyn ainekset keskenään.
- 3.
Levitä perunat grillivuokaan. Huuhtele ja hienonna sipuli. Säästä varret koristeeksi ja ripottele vaalea osa perunoille. Laita feta vuokaan. Valuta valkosipuliöljy perunoille. Paahda grillissä tai 200-asteisessa uunissa 15−20 minuuttia, kunnes feta on pehmeää.
- 4.
Poista retiisien naatit, huuhtele ja viipaloi retiisit. Riko fetaa hieman. Kumoa perunat ja feta kulhoon ja sekoita. Viimeistele retiiseillä ja sipulinvarsilla.
Grillifeta-perunasalaatti
arvosana5/5
30 min (josta 15 min aktiivista)
Fetajuusto maistuu myös grillattuna yhdessä perunan kanssa. Suosittu uunifetapasta inspiroi kokeilemaan suolaisen fetan ja makean varhaisperunan yhdistelmää salaatissa. Feta-perunasalaatti on täydellinen ruoka kesän grillihetkiin ja piknikeille.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 800 g | varhaisperunoita |
| 200 g | (1 pkt) fetajuustoa palana |
| 1 - 2 kpl | varhaissipulia |
| 125 g | (1 nippu) retiisejä |
VALKOSIPULIÖLJY | |
| 1 - 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| ripaus suolaa | |
Lisäksi | |
| grilli- tai paistovuoka (1,7 l) | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Pese perunat ja puolita isoimmat. Keitä vedessä napakan kypsiksi, 10–15 minuuttia.
Määrä Ainesosa 800 g varhaisperunoita - 2
Tee valkosipuliöljy. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kaikki öljyn ainekset keskenään.
Määrä Ainesosa 1 - 2 kpl valkosipulinkynttä 2 rkl rypsiöljyä 1/4 tl mustapippuria rouhittuna ripaus suolaa - 3
Levitä perunat grillivuokaan. Huuhtele ja hienonna sipuli. Säästä varret koristeeksi ja ripottele vaalea osa perunoille. Laita feta vuokaan. Valuta valkosipuliöljy perunoille. Paahda grillissä tai 200-asteisessa uunissa 15−20 minuuttia, kunnes feta on pehmeää.
Määrä Ainesosa 1 - 2 kpl varhaissipulia 200 g (1 pkt) fetajuustoa palana - 4
Poista retiisien naatit, huuhtele ja viipaloi retiisit. Riko fetaa hieman. Kumoa perunat ja feta kulhoon ja sekoita. Viimeistele retiiseillä ja sipulinvarsilla.
Määrä Ainesosa 125 g (1 nippu) retiisejä
Hyvästi hävikki: Käytä salaattiin edelliseltä aterialta jääneet perunat.
Ravintosisältö
383
Energiaa kcal
1605
Energiaa kj
19,8 g
Rasvaa
8,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
35,5 g
Hiilihydraatteja
3,3 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
13,8 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
383
Energiaa kcal
1605
Energiaa kj
19,8 g
Rasvaa
8,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
35,5 g
Hiilihydraatteja
3,3 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
13,8 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus suolaa, grilli- tai paistovuoka (1,7 l).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























