Grillimaustetut varhaisperunat ja tonnikala-avokadotahna
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Grillimaustetut kypsät perunat pujotetaan vartaisiin ja niille grillataan rusketusraidat. Tarjoa grillipottujen lisänä avokadosta ja tonnikalasta sekoitettua herkkutahnaa.
| 500 g | varhaisperunoita keitettyinä |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 3 rkl | grillausmaustetta (suolaton) |
| 2 tl | kuivattua timjamia |
| 3/4 tl | suolaa |
| 4 kpl | grillitikkua tai -varrasta |
| Tonnikala-avokadotahna | |
|---|---|
| 2 kpl | avokadoa |
| 1 kpl | sitruuna |
| 150 g | (1 prk, á 200/150 g) tonnikalaa vedessä |
| 1/2 kpl | ruukkua persiljaa |
| 1/2 kpl | ruukkua ruohosipulia |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
- 1.
Keitä ja jäähdytä perunat etukäteen. Jos käytät puisia grillitikkuja, liota niitä vedessä noin 30 minuuttia. Kuumenna grilli tai valmistele hiillos.
- 2.
Puolita perunat tarvittaessa. Laita perunat isoon kulhoon. Lisää öljy ja mausteet. Heiluttele kulhoa niin, että mausteet sekoittuvat perunoihin kauttaaltaan. Paina perunat grillitikkuihin. Grillaa vartaita 5–10 minuuttia välillä käännellen.
- 3.
Halkaise avokadot ja poista kivet. Lusikoi hedelmäliha teho- tai sauvasekoittimen kulhoon. Purista sitruunan mehu joukkoon ja soseuta.
- 4.
Valuta tonnikala. Hienonna yrtit. Yhdistä avokadosose, tonnikala ja yrtit kulhossa. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa tahna grillattujen perunoiden kanssa.
Grillimaustetut varhaisperunat ja tonnikala-avokadotahna
Grillimaustetut kypsät perunat pujotetaan vartaisiin ja niille grillataan rusketusraidat. Tarjoa grillipottujen lisänä avokadosta ja tonnikalasta sekoitettua herkkutahnaa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | varhaisperunoita keitettyinä |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 3 rkl | grillausmaustetta (suolaton) |
| 2 tl | kuivattua timjamia |
| 3/4 tl | suolaa |
| 4 kpl | grillitikkua tai -varrasta |
Tonnikala-avokadotahna | |
| 2 kpl | avokadoa |
| 1 kpl | sitruuna |
| 150 g | (1 prk, á 200/150 g) tonnikalaa vedessä |
| 1/2 kpl | ruukkua persiljaa |
| 1/2 kpl | ruukkua ruohosipulia |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Valmistus
- 1
Keitä ja jäähdytä perunat etukäteen. Jos käytät puisia grillitikkuja, liota niitä vedessä noin 30 minuuttia. Kuumenna grilli tai valmistele hiillos.
Määrä Ainesosa 500 g varhaisperunoita keitettyinä 4 kpl grillitikkua tai -varrasta - 2
Puolita perunat tarvittaessa. Laita perunat isoon kulhoon. Lisää öljy ja mausteet. Heiluttele kulhoa niin, että mausteet sekoittuvat perunoihin kauttaaltaan. Paina perunat grillitikkuihin. Grillaa vartaita 5–10 minuuttia välillä käännellen.
Määrä Ainesosa 2 rkl rypsiöljyä 3 rkl grillausmaustetta (suolaton) 2 tl kuivattua timjamia 3/4 tl suolaa 4 kpl grillitikkua tai -varrasta - 3
Halkaise avokadot ja poista kivet. Lusikoi hedelmäliha teho- tai sauvasekoittimen kulhoon. Purista sitruunan mehu joukkoon ja soseuta.
Määrä Ainesosa 2 kpl avokadoa 1 kpl sitruuna - 4
Valuta tonnikala. Hienonna yrtit. Yhdistä avokadosose, tonnikala ja yrtit kulhossa. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa tahna grillattujen perunoiden kanssa.
Määrä Ainesosa 150 g (1 prk, á 200/150 g) tonnikalaa vedessä 1/2 kpl ruukkua persiljaa 1/2 kpl ruukkua ruohosipulia 1 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna
Ravintosisältö
313
Energiaa kcal
1309
Energiaa kj
17,5 g
Rasvaa
1,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
21,8 g
Hiilihydraatteja
1,8 g
Sokereita
6,5 g
Kuituja
12,3 g
Proteiinia
3,1 g
Suolaa
313
Energiaa kcal
1309
Energiaa kj
17,5 g
Rasvaa
1,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
21,8 g
Hiilihydraatteja
1,8 g
Sokereita
6,5 g
Kuituja
12,3 g
Proteiinia
3,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 4 kpl grillitikkua tai -varrasta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























