Keitä ja jäähdytä perunat etukäteen. Jos käytät puisia grillitikkuja, liota niitä vedessä noin 30 minuuttia. Kuumenna grilli tai valmistele hiillos.
Puolita perunat tarvittaessa. Laita perunat isoon kulhoon. Lisää öljy ja mausteet. Heiluttele kulhoa niin, että mausteet sekoittuvat perunoihin kauttaaltaan. Paina perunat grillitikkuihin. Grillaa vartaita 5–10 minuuttia välillä käännellen.
Halkaise avokadot ja poista kivet. Lusikoi hedelmäliha teho- tai sauvasekoittimen kulhoon. Purista sitruunan mehu joukkoon ja soseuta. Valuta tonnikala. Yhdistä avokadosose, tonnikala ja hienonnetut yrtit kulhossa. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa tahna grillattujen perunoiden kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
290
1211
17,0 g
1,8 g
21,0 g
1,3 g
5,0 g
9,8 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
3 rkl Grillausmaustetta (suolaton),
2 tl Kuivattua timjamia,
0,5 - 1 tl Suolaa,
Grillitikkua tai -varrasta,
1 dl Persiljaa hienonnettuna,
0,5 dl Ruohosipulia hienonnettuna,
1 tl Suolaa,
0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli