Grillipihvit ja anjovisvoi

Grillipihvit voi paistaa naudan- tai porsaanlihasta ja joko pihveistä tai leikkeistä. Valmista grillipihvien kanssa maistuva anjovisvoi muutama tunti ennen ruokailua ja siirrä maustevoi jääkaappiin odottamaan. Anna grillattujen pihvien vetäytyä ennen tarjoilua hetki foliolla peitettyinä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kplnaudan tai porsaan pihviä tai leikkeitä
1 rklrypsiöljyä
1/2 tlsuolaa

Anjovisvoi

75 ghuoneenlämpöistä voita
3 kplanjovisfileetä
2 rklhienonnettua basilikaa

Valmistus

  1. 1

    Valmista maustevoi. Notkista voi kulhossa. Hienonna anjovisfileet ja basilika ja sekoita voihin. Kääri seos voipaperiin ja muotoile pötköksi. Siirrä jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

    Öljyä pihvit ja paista kuumassa grillissä molemmin puolin noin minuutin ajan. Nosta yläritilälle jälkikypsymään noin 5 minuutiksi. Mausta suolalla, siirrä tarjoiluastiaan, peitä foliolla ja anna vetäytyä hetki. Viipaloi maustevoi ja aseta pihvien päälle.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 tl Suolaa, 2 rkl Hienonnettua basilikaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 10.11.2025

Samankaltaisia reseptejä