Grillipihvit ja anjovisvoi | Pihvit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Grillipihvit ja anjovisvoi

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Grillipihvit voi paistaa naudan- tai porsaanlihasta ja joko pihveistä tai leikkeistä. Valmista grillipihvien kanssa maistuva anjovisvoi muutama tunti ennen ruokailua ja siirrä maustevoi jääkaappiin odottamaan. Anna grillattujen pihvien vetäytyä ennen tarjoilua hetki foliolla peitettyinä.

Ainekset

4 kpl
Naudan tai porsaan pihviä tai leikkeitä
1 rkl
Rypsiöljyä
1/2 tl
Suolaa

anjovisvoi

75 g
Huoneenlämpöistä voita
3 kpl
Anjovisfileetä
2 rkl
Hienonnettua basilikaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Valmista maustevoi. Notkista voi kulhossa. Hienonna anjovisfileet ja basilika ja sekoita voihin. Kääri seos voipaperiin ja muotoile pötköksi. Siirrä jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

Öljyä pihvit ja paista kuumassa grillissä molemmin puolin noin minuutin ajan. Nosta yläritilälle jälkikypsymään noin 5 minuutiksi. Mausta suolalla, siirrä tarjoiluastiaan, peitä foliolla ja anna vetäytyä hetki. Viipaloi maustevoi ja aseta pihvien päälle.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.6.2015
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

8810

2105

79,8 g

36,3 g

0,8 g

0,8 g

344,5 g

2,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Suolaa,

2 rkl Hienonnettua basilikaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli