Halloumi-sitruunapasta
15 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Helppo halloumi-sitruunapasta on ihanan arjen luottoresepti. Halloumipasta syntyy vain 15 minuutissa muutamasta raaka-aineesta. Valmistele paistettu halloumi ja raasta parmesaani sillä aikaa, kun pasta kiehuu. Pyöräytä pastaan lopuksi rasiallinen tuoreita kirsikkatomaatteja.
| 300 g | nauhapastaa |
| 200 g | halloumijuustoa |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | sitruuna (luomu) |
| 4 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 200 g | (1 rs) kirsikkatomaatteja |
| 20 g | parmesaanijuustoa (1/2 dl raastettuna) |
| (basilikanlehtiä) | |
| (suolaa) |
- 1.
Pane pasta kiehumaan runsaaseen, suolalla maustettuun veteen pakkauksen ohjeen mukaan.
- 2.
Kuutioi halloumi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Pese sitruuna ja raasta kuoren keltainen osa. Purista sitruunasta ¾ dl mehua. Laita juustopalat kuumalle, pinnoitetulle pannulle. Paista sekoitellen, kunnes palat ovat saaneet väriä. Lisää pannulle öljy, valkosipulit, sitruunankuoriraaste ja mustapippuri. Vähennä lämpöä.
- 3.
Ota 1 dl pastan keitinvettä talteen. Valuta pasta. Lisää pannulle pasta, sitruunamehu, kirsikkatomaatit ja raastettu parmesaani. Kuumenna hetki käännellen ja lisää ½–1 dl pastan keitinvettä.
- 4.
Maista, ja lisää tarvittaessa suolaa. Huomaa, että suolaa on jo juustoissa ja pastan keitinvedessa. Viimeistele pasta halutessasi tuoreella basilikalla.
Helppo halloumi-sitruunapasta on ihanan arjen luottoresepti. Halloumipasta syntyy vain 15 minuutissa muutamasta raaka-aineesta. Valmistele paistettu halloumi ja raasta parmesaani sillä aikaa, kun pasta kiehuu. Pyöräytä pastaan lopuksi rasiallinen tuoreita kirsikkatomaatteja.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | nauhapastaa |
| 200 g | halloumijuustoa |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | sitruuna (luomu) |
| 4 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 200 g | (1 rs) kirsikkatomaatteja |
| 20 g | parmesaanijuustoa (1/2 dl raastettuna) |
| (basilikanlehtiä) | |
| (suolaa) |
Valmistus
- 1
Pane pasta kiehumaan runsaaseen, suolalla maustettuun veteen pakkauksen ohjeen mukaan.
Määrä Ainesosa 300 g nauhapastaa - 2
Kuutioi halloumi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Pese sitruuna ja raasta kuoren keltainen osa. Purista sitruunasta ¾ dl mehua. Laita juustopalat kuumalle, pinnoitetulle pannulle. Paista sekoitellen, kunnes palat ovat saaneet väriä. Lisää pannulle öljy, valkosipulit, sitruunankuoriraaste ja mustapippuri. Vähennä lämpöä.
Määrä Ainesosa 200 g halloumijuustoa 2 kpl valkosipulinkynttä 1 kpl sitruuna (luomu) 4 rkl rypsiöljyä 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Ota 1 dl pastan keitinvettä talteen. Valuta pasta. Lisää pannulle pasta, sitruunamehu, kirsikkatomaatit ja raastettu parmesaani. Kuumenna hetki käännellen ja lisää ½–1 dl pastan keitinvettä.
Määrä Ainesosa 200 g (1 rs) kirsikkatomaatteja 20 g parmesaanijuustoa (1/2 dl raastettuna) - 4
Maista, ja lisää tarvittaessa suolaa. Huomaa, että suolaa on jo juustoissa ja pastan keitinvedessa. Viimeistele pasta halutessasi tuoreella basilikalla.
Määrä Ainesosa (suolaa) (basilikanlehtiä)
Ravintosisältö
552
Energiaa kcal
2311
Energiaa kj
28,3 g
Rasvaa
9,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
52,8 g
Hiilihydraatteja
3,0 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
18,5 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
552
Energiaa kcal
2311
Energiaa kj
28,3 g
Rasvaa
9,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
52,8 g
Hiilihydraatteja
3,0 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
18,5 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (basilikanlehtiä), (suolaa).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























