Halloumi-sitruunapasta

arvosana4/5

(13)arviota
4 Annosta

15 min (josta 15 min aktiivista)

Helppo halloumi-sitruunapasta on ihanan arjen luottoresepti. Halloumipasta syntyy vain 15 minuutissa muutamasta raaka-aineesta. Valmistele paistettu halloumi ja raasta parmesaani sillä aikaa, kun pasta kiehuu. Pyöräytä pastaan lopuksi rasiallinen tuoreita kirsikkatomaatteja.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
300 gnauhapastaa
200 ghalloumijuustoa
2 kplvalkosipulinkynttä
1 kplsitruuna (luomu)
4 rklrypsiöljyä
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
200 g(1 rs) kirsikkatomaatteja
20 gparmesaanijuustoa (1/2 dl raastettuna)
(basilikanlehtiä)
(suolaa)

Valmistus

  1. 1

    Pane pasta kiehumaan runsaaseen, suolalla maustettuun veteen pakkauksen ohjeen mukaan.

    MääräAinesosa
    300 gnauhapastaa
  2. 2

    Kuutioi halloumi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Pese sitruuna ja raasta kuoren keltainen osa. Purista sitruunasta ¾ dl mehua. Laita juustopalat kuumalle, pinnoitetulle pannulle. Paista sekoitellen, kunnes palat ovat saaneet väriä. Lisää pannulle öljy, valkosipulit, sitruunankuoriraaste ja mustapippuri. Vähennä lämpöä.

    MääräAinesosa
    200 ghalloumijuustoa
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1 kplsitruuna (luomu)
    4 rklrypsiöljyä
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Ota 1 dl pastan keitinvettä talteen. Valuta pasta. Lisää pannulle pasta, sitruunamehu, kirsikkatomaatit ja raastettu parmesaani. Kuumenna hetki käännellen ja lisää ½–1 dl pastan keitinvettä.

    MääräAinesosa
    200 g(1 rs) kirsikkatomaatteja
    20 gparmesaanijuustoa (1/2 dl raastettuna)
  4. 4

    Maista, ja lisää tarvittaessa suolaa. Huomaa, että suolaa on jo juustoissa ja pastan keitinvedessa. Viimeistele pasta halutessasi tuoreella basilikalla.

    MääräAinesosa
    (suolaa)
    (basilikanlehtiä)

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (basilikanlehtiä), (suolaa).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Päivi Ristell
16.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä