Halloumi-sitruunapasta | Pasta | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Halloumi-sitruunapasta

Halloumi-sitruunapasta

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Halloumi-sitruunapasta valmistuu nopeasti ja helposti ja maistuu lounaana tai arki-illan ateriana. Lisää lopuksi hienonnettua basilikaa, kääntele ja tarjoa heti.

Ainekset

300 g
Pastaa, esim. fettuccine
200 g
Halloumijuustoa
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Sitruunan raastettu kuori
4 rkl
Oliiviöljyä
1 kpl
Sitruunan mehu
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
3 rkl
Hienonnettua basilikaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Keitä pasta. Kuutioi juusto. Pikapaista juusto teflonpannulla ilman rasvaa kauniin ruskeaksi. Vähennä lämpöä ja kuori ja raasta joukkoon valkosipulinkynnet ja sitruunan kuori. Lisää pannulle öljy. Valuta pasta, säästä hieman keitinvettä.

200 g
Halloumijuustoa
300 g
Pastaa, esim. fettuccine
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Sitruunan raastettu kuori
4 rkl
Oliiviöljyä
2

Lisää pasta ja sitruunamehu pannulle ja kääntele hetki kunnes pasta kuumenee. Lisää hieman keitinvettä, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää hienonnettu basilika ja kääntele ainekset sekaisin.

Suolaa
Rouhittua mustapippuria
1 kpl
Sitruunan mehu
3 rkl
Hienonnettua basilikaa
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 17.5.2015
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2155

515

26,8 g

9,8 g

50,3 g

1,0 g

2,5 g

16,8 g

1,8 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

Sitruunan raastettu kuori,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli