Kuori perunat ja lohko suurimmat tarvittaessa. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi.
Perunoiden kiehuessa huuhtele muikut tarvittaessa ja kuivaa talouspaperilla. Hienonna korppujauhot monitoimikoneessa tai paksussa muovipussissa kaulimella pussin läpi painellen. Mausta murut suolalla.
Valuta kypsät perunat ja säästä pari desiä keitinvettä. Soseuta perunat sähkövatkaimella hidasta nopeutta käyttäen. Lisää margariini soseuttamisen alkuvaiheessa ja keitinvettä tilkka kerrallaan, kunnes muusi on notkeaa ja tasaista. Mausta ripauksella suolaa. Hienonna tilli, sekoita se muusiin ja peitä kattila kannella.
Sulata 1 rkl margariinia paistinpannulla ja anna sen paahtua kullanruskeaksi. Pyörittele muikut hapankorppumuruissa ja laita vieri viereen pannulle, paista pari minuuttia, käännä ja paista myös toinen puoli kullanruskeaksi. Lisää margariinia tarvittaessa. Nosta muikut suoraan pannulta lautasille. Huuhtele ja kuivaa pannu ja paista loput muikut.
Vinkki: Valmista gluteenittomat muikut vaihtamalla hapankorput maissihiutaleisiin.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
2028
484
17,8 g
5,5 g
42,8 g
1,5 g
5,8 g
34,0 g
0,7 g
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli