Hapankorppumuikut ja tilliperunamuusi
30 min

Nappaa talteen!
Leivitä muikut murennetuilla hapankorpuilla. Tee paistettujen muikkujen pariksi kuohkea maidoton perunamuusi, jonka mausteena on kunnon kourallinen tuoretta tilliä.
| 600 g | perattuja muikkuja |
| 200 g | hapankorppuja |
| 1/2 tl | suolaa |
| 3 rkl | margariinia (maidotonta) |
| Tillimuusi | |
|---|---|
| 800 g | perunoita (jauhoinen lajike) |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 rkl | margariinia (maidotonta) |
| 1 | ruukku tilliä |
- 1.
Kuori perunat ja lohko suurimmat tarvittaessa. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi.
- 2.
Perunoiden kiehuessa huuhtele muikut tarvittaessa ja kuivaa talouspaperilla. Hienonna korppujauhot monitoimikoneessa tai paksussa muovipussissa kaulimella pussin läpi painellen. Mausta murut suolalla.
- 3.
Valuta kypsät perunat ja säästä pari desiä keitinvettä. Soseuta perunat sähkövatkaimella hidasta nopeutta käyttäen. Lisää margariini soseuttamisen alkuvaiheessa ja keitinvettä tilkka kerrallaan, kunnes muusi on notkeaa ja tasaista. Mausta ripauksella suolaa. Hienonna tilli, sekoita se muusiin ja peitä kattila kannella.
- 4.
Sulata 1 rkl margariinia paistinpannulla ja anna sen paahtua kullanruskeaksi. Pyörittele muikut hapankorppumuruissa ja laita vieri viereen pannulle, paista pari minuuttia, käännä ja paista myös toinen puoli kullanruskeaksi. Lisää margariinia tarvittaessa. Nosta muikut suoraan pannulta lautasille. Huuhtele ja kuivaa pannu ja paista loput muikut.
Leivitä muikut murennetuilla hapankorpuilla. Tee paistettujen muikkujen pariksi kuohkea maidoton perunamuusi, jonka mausteena on kunnon kourallinen tuoretta tilliä.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | perattuja muikkuja |
| 200 g | hapankorppuja |
| 1/2 tl | suolaa |
| 3 rkl | margariinia (maidotonta) |
Tillimuusi | |
| 800 g | perunoita (jauhoinen lajike) |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 rkl | margariinia (maidotonta) |
| 1 | ruukku tilliä |
Valmistus
- 1
Kuori perunat ja lohko suurimmat tarvittaessa. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi.
Määrä Ainesosa 800 g perunoita (jauhoinen lajike) 1/2 tl suolaa - 2
Perunoiden kiehuessa huuhtele muikut tarvittaessa ja kuivaa talouspaperilla. Hienonna korppujauhot monitoimikoneessa tai paksussa muovipussissa kaulimella pussin läpi painellen. Mausta murut suolalla.
Määrä Ainesosa 600 g perattuja muikkuja 200 g hapankorppuja 1/2 tl suolaa - 3
Valuta kypsät perunat ja säästä pari desiä keitinvettä. Soseuta perunat sähkövatkaimella hidasta nopeutta käyttäen. Lisää margariini soseuttamisen alkuvaiheessa ja keitinvettä tilkka kerrallaan, kunnes muusi on notkeaa ja tasaista. Mausta ripauksella suolaa. Hienonna tilli, sekoita se muusiin ja peitä kattila kannella.
Määrä Ainesosa 1 rkl margariinia (maidotonta) 1/2 tl suolaa 1 ruukku tilliä - 4
Sulata 1 rkl margariinia paistinpannulla ja anna sen paahtua kullanruskeaksi. Pyörittele muikut hapankorppumuruissa ja laita vieri viereen pannulle, paista pari minuuttia, käännä ja paista myös toinen puoli kullanruskeaksi. Lisää margariinia tarvittaessa. Nosta muikut suoraan pannulta lautasille. Huuhtele ja kuivaa pannu ja paista loput muikut.
Määrä Ainesosa 3 rkl margariinia (maidotonta)
Vinkki: Valmista gluteenittomat muikut vaihtamalla hapankorput maissihiutaleisiin.
Ravintosisältö
574
Energiaa kcal
2405
Energiaa kj
18,3 g
Rasvaa
5,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
59,3 g
Hiilihydraatteja
2,0 g
Sokereita
9,5 g
Kuituja
36,8 g
Proteiinia
2,7 g
Suolaa
574
Energiaa kcal
2405
Energiaa kj
18,3 g
Rasvaa
5,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
59,3 g
Hiilihydraatteja
2,0 g
Sokereita
9,5 g
Kuituja
36,8 g
Proteiinia
2,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























