Hapankorppumuikut ja tilliperunamuusi

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

30 min

Leivitä muikut murennetuilla hapankorpuilla. Tee paistettujen muikkujen pariksi kuohkea maidoton perunamuusi, jonka mausteena on kunnon kourallinen tuoretta tilliä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 gperattuja muikkuja
200 ghapankorppuja
1/2 tlsuolaa
3 rklmargariinia (maidotonta)

Tillimuusi

800 gperunoita (jauhoinen lajike)
1/2 tlsuolaa
1 rklmargariinia (maidotonta)
1 ruukku tilliä

Valmistus

  1. 1

    Kuori perunat ja lohko suurimmat tarvittaessa. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi.

    MääräAinesosa
    800 gperunoita (jauhoinen lajike)
    1/2 tlsuolaa
  2. 2

    Perunoiden kiehuessa huuhtele muikut tarvittaessa ja kuivaa talouspaperilla. Hienonna korppujauhot monitoimikoneessa tai paksussa muovipussissa kaulimella pussin läpi painellen. Mausta murut suolalla.

    MääräAinesosa
    600 gperattuja muikkuja
    200 ghapankorppuja
    1/2 tlsuolaa
  3. 3

    Valuta kypsät perunat ja säästä pari desiä keitinvettä. Soseuta perunat sähkövatkaimella hidasta nopeutta käyttäen. Lisää margariini soseuttamisen alkuvaiheessa ja keitinvettä tilkka kerrallaan, kunnes muusi on notkeaa ja tasaista. Mausta ripauksella suolaa. Hienonna tilli, sekoita se muusiin ja peitä kattila kannella.

    MääräAinesosa
    1 rklmargariinia (maidotonta)
    1/2 tlsuolaa
    1 ruukku tilliä
  4. 4

    Sulata 1 rkl margariinia paistinpannulla ja anna sen paahtua kullanruskeaksi. Pyörittele muikut hapankorppumuruissa ja laita vieri viereen pannulle, paista pari minuuttia, käännä ja paista myös toinen puoli kullanruskeaksi. Lisää margariinia tarvittaessa. Nosta muikut suoraan pannulta lautasille. Huuhtele ja kuivaa pannu ja paista loput muikut.

    MääräAinesosa
    3 rklmargariinia (maidotonta)

Vinkki: Valmista gluteenittomat muikut vaihtamalla hapankorput maissihiutaleisiin.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Piia Arnould
18.8.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä