Hapankorppumuikut ja tilliperunamuusi | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Hapankorppumuikut ja tilliperunamuusi

Hapankorppumuikut ja tilliperunamuusi

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Leivitä muikut murennetuilla hapankorpuilla. Tee paistettujen muikkujen pariksi kuohkea maidoton perunamuusi, jonka mausteena on kunnon kourallinen tuoretta tilliä.

Ruokavaliot

Ainekset

600 g
perattuja muikkuja
100 g
hapankorppuja
1/2 tl
suolaa
3 rkl
margariinia (maidotonta)

tillimuusi

800 g
perunoita (jauhoinen lajike)
1/2 tl
suolaa
1 rkl
margariinia (maidotonta)
1
ruukku tilliä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Kuori perunat ja lohko suurimmat tarvittaessa. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi.

800 g
perunoita (jauhoinen lajike)
1/2 tl
suolaa
2

Perunoiden kiehuessa huuhtele muikut tarvittaessa ja kuivaa talouspaperilla. Hienonna korppujauhot monitoimikoneessa tai paksussa muovipussissa kaulimella pussin läpi painellen. Mausta murut suolalla.

600 g
perattuja muikkuja
100 g
hapankorppuja
1/2 tl
suolaa
3

Valuta kypsät perunat ja säästä pari desiä keitinvettä. Soseuta perunat sähkövatkaimella hidasta nopeutta käyttäen. Lisää margariini soseuttamisen alkuvaiheessa ja keitinvettä tilkka kerrallaan, kunnes muusi on notkeaa ja tasaista. Mausta ripauksella suolaa. Hienonna tilli, sekoita se muusiin ja peitä kattila kannella.

1 rkl
margariinia (maidotonta)
1/2 tl
suolaa
1
ruukku tilliä
4

Sulata 1 rkl margariinia paistinpannulla ja anna sen paahtua kullanruskeaksi. Pyörittele muikut hapankorppumuruissa ja laita vieri viereen pannulle, paista pari minuuttia, käännä ja paista myös toinen puoli kullanruskeaksi. Lisää margariinia tarvittaessa. Nosta muikut suoraan pannulta lautasille. Huuhtele ja kuivaa pannu ja paista loput muikut.

3 rkl
margariinia (maidotonta)

Vinkki: Valmista gluteenittomat muikut vaihtamalla hapankorput maissihiutaleisiin.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 18.8.2019
Muokattu: 2.10.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2028

484

17,8 g

5,5 g

42,8 g

1,5 g

5,8 g

34,0 g

0,7 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli