Härkiskepakot

Kypsennä härkiskepakot joko paistinpannulla tai uunissa öljyllä siveltyinä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
250 g(1 pkt) härkäpapuvalmistetta (esim. härkis tai beanit)
1 dlvettä
2 kplkananmunaa
3/4 dlkorppujauhoja
1 kplsipuli
1 rklöljyä
2 kplvalkosipulinkynttä
1 tlkorianteria
1 1/2 tljuustokuminaa
1 tlpaprikajauhetta
1/2 tlmustapippuria
1/4 tlkurkumaa
1 tlsuolaa
3 rklsilputtua persiljaa tai korianteria
2 rkltomaattisosetta (pyree)

Valmistus

  1. 1

    Pane härkäpapuvalmiste, vesi, munat ja korppujauhot monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen. Jauha sileäksi massaksi.

    MääräAinesosa
    250 g(1 pkt) härkäpapuvalmistetta (esim. härkis tai beanit)
    1 dlvettä
    2 kplkananmunaa
    3/4 dlkorppujauhoja
  2. 2

    Silppua sipuli. Kuumenna öljy pannulla, lisää sipuli ja puserra sekaan valkosipuli. Kuumenna hetki, lisää mausteet ja pyree. Kuumenna sekoitellen 1 minuutti. Lisää sipuliseos taikinaan. Anna maustua jonkin aikaa.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    1 rklöljyä
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1 tlpaprikajauhetta
    1/2 tlmustapippuria
    1/4 tlkurkumaa
    1 tlsuolaa
    2 rkltomaattisosetta (pyree)
    1 1/2 tljuustokuminaa
    1 tlkorianteria
    3 rklsilputtua persiljaa tai korianteria
  3. 3

    Muotoile massasta 12 kepakkoa. Paista kepakkoja öljyssä 4 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Tarjoa salaatin, chilikastikkeen ja jogurtin kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Korianteria, 1,5 tl Juustokuminaa, 2 rkl Tomaattisosetta (pyree).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
23.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä