Laita jauheliha kulhoon. Lisää mausteet ja sekoita. Jaa liha neljään osaan, muotoile pihveiksi ja anna lihan lämmetä huoneenlämmössä muiden valmistelujen ajan.
Kuori ja leikkaa punasipuli renkaiksi. Viipaloi tomaatti.
Valmista kurkkumajoneesi. Huuhtele kurkut ja leikkaa ne mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Yhdistä kaikki majoneesin ainekset kulhossa.
Kypsennä hampurilaispihvit. Sivele pihvien pintaan öljyä. Grillaa pihvejä 5–10 minuuttia molemmin puolin pihvin paksuudesta ja halutusta kypsyydestä riippuen. Käännä pihvejä noin minuutin välein, jotta ne kypsyvät tasaisesti.
Paahda sämpylänpuolikkaat grillissä nopeasti.
Kokoa hampurilaiset. Sivele majoneesia sämpylänpuolikkaisiin. Laita sämpylöiden pohjapuolille tomaattia, sipulia, salaatinlehdet ja pihvit. Aseta kannet päälle. Tarjoa heti.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
3062
731
63,8 g
11,0 g
17,0 g
6,5 g
3,0 g
22,8 g
0,7 g
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli