Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Helpot hampurilaispihvit ja kurkkumajoneesi

timer-icon60 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Simppelit jauhelihapihvit tehdään ilman kananmunaa ja korppujauhoja ja kypsennetään grillissä meheviksi. Viimeistele kesäinen herkku hampurilaisravintoloista tutulla kurkkumajoneesilla, joka on parhaimmillaan avomaankurkuista tehtynä.

Ainekset

400 g
naudan jauhelihaa
1 tl
paprikajauhetta
1 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
2 rkl
rypsiöljyä

Kurkkumajoneesi

2 kpl
avomaankurkkua
2 dl
majoneesia
2 tl
valkoviinietikkaa
2 tl
sokeria
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria tai cayennenpippuria

Lisäksi

1 kpl
punasipuli
1 kpl
tomaatti
4 kpl
hampurilaissämpylää
4 kpl
salaatinlehteä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Laita jauheliha kulhoon. Lisää mausteet ja sekoita. Jaa liha neljään osaan, muotoile pihveiksi ja anna lihan lämmetä huoneenlämmössä muiden valmistelujen ajan.

400 g
naudan jauhelihaa
1 tl
paprikajauhetta
1 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
2

Kuori ja leikkaa punasipuli renkaiksi. Viipaloi tomaatti.

1 kpl
tomaatti
1 kpl
punasipuli
3

Valmista kurkkumajoneesi. Huuhtele kurkut ja leikkaa ne mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Yhdistä kaikki majoneesin ainekset kulhossa.

2 kpl
avomaankurkkua
2 tl
valkoviinietikkaa
ripaus rouhittua mustapippuria tai cayennenpippuria
ripaus suolaa
2 tl
sokeria
2 dl
majoneesia
4

Kypsennä hampurilaispihvit. Sivele pihvien pintaan öljyä. Grillaa pihvejä 5–10 minuuttia molemmin puolin pihvin paksuudesta ja halutusta kypsyydestä riippuen. Käännä pihvejä noin minuutin välein, jotta ne kypsyvät tasaisesti.

2 rkl
rypsiöljyä
5

Paahda sämpylänpuolikkaat grillissä nopeasti.

4 kpl
hampurilaissämpylää
6

Kokoa hampurilaiset. Sivele majoneesia sämpylänpuolikkaisiin. Laita sämpylöiden pohjapuolille tomaattia, sipulia, salaatinlehdet ja pihvit. Aseta kannet päälle. Tarjoa heti.

4 kpl
salaatinlehteä
Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt:
Kirsten Reuter
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 12.6.2019
|
Muokattu: 19.1.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

731

3062

63,8 g

11,0 g

17,0 g

6,5 g

3,0 g

22,8 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli