Helpot hampurilaispihvit ja kurkkumajoneesi
45 min

Nappaa talteen!
Simppelit jauhelihapihvit tehdään ilman kananmunaa ja korppujauhoja ja kypsennetään grillissä meheviksi. Viimeistele kesäinen herkku hampurilaisravintoloista tutulla kurkkumajoneesilla, joka on parhaimmillaan avomaankurkuista tehtynä.
| 400 g | naudan jauhelihaa |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| Kurkkumajoneesi | |
|---|---|
| 2 kpl | avomaankurkkua |
| 2 dl | majoneesia |
| 2 tl | valkoviinietikkaa |
| 2 tl | sokeria |
| ripaus suolaa | |
| ripaus rouhittua mustapippuria tai cayennenpippuria | |
| Lisäksi | |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1 kpl | tomaatti |
| 4 kpl | hampurilaissämpylää |
| 4 kpl | salaatinlehteä |
- 1.
Laita jauheliha kulhoon. Lisää mausteet ja sekoita. Jaa liha neljään osaan, muotoile pihveiksi ja anna lihan lämmetä huoneenlämmössä muiden valmistelujen ajan.
- 2.
Kuori ja leikkaa punasipuli renkaiksi. Viipaloi tomaatti.
- 3.
Valmista kurkkumajoneesi. Huuhtele kurkut ja leikkaa ne mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Yhdistä kaikki majoneesin ainekset kulhossa.
- 4.
Kypsennä hampurilaispihvit. Sivele pihvien pintaan öljyä. Grillaa pihvejä 5–10 minuuttia molemmin puolin pihvin paksuudesta ja halutusta kypsyydestä riippuen. Käännä pihvejä noin minuutin välein, jotta ne kypsyvät tasaisesti.
- 5.
Paahda sämpylänpuolikkaat grillissä nopeasti.
- 6.
Kokoa hampurilaiset. Sivele majoneesia sämpylänpuolikkaisiin. Laita sämpylöiden pohjapuolille tomaattia, sipulia, salaatinlehdet ja pihvit. Aseta kannet päälle. Tarjoa heti.
Helpot hampurilaispihvit ja kurkkumajoneesi
Simppelit jauhelihapihvit tehdään ilman kananmunaa ja korppujauhoja ja kypsennetään grillissä meheviksi. Viimeistele kesäinen herkku hampurilaisravintoloista tutulla kurkkumajoneesilla, joka on parhaimmillaan avomaankurkuista tehtynä.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | naudan jauhelihaa |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
Kurkkumajoneesi | |
| 2 kpl | avomaankurkkua |
| 2 dl | majoneesia |
| 2 tl | valkoviinietikkaa |
| 2 tl | sokeria |
| ripaus suolaa | |
| ripaus rouhittua mustapippuria tai cayennenpippuria | |
Lisäksi | |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1 kpl | tomaatti |
| 4 kpl | hampurilaissämpylää |
| 4 kpl | salaatinlehteä |
Valmistus
- 1
Laita jauheliha kulhoon. Lisää mausteet ja sekoita. Jaa liha neljään osaan, muotoile pihveiksi ja anna lihan lämmetä huoneenlämmössä muiden valmistelujen ajan.
Määrä Ainesosa 400 g naudan jauhelihaa 1 tl paprikajauhetta 1 tl suolaa 1/4 tl rouhittua mustapippuria - 2
Kuori ja leikkaa punasipuli renkaiksi. Viipaloi tomaatti.
Määrä Ainesosa 1 kpl tomaatti 1 kpl punasipuli - 3
Valmista kurkkumajoneesi. Huuhtele kurkut ja leikkaa ne mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Yhdistä kaikki majoneesin ainekset kulhossa.
Määrä Ainesosa 2 kpl avomaankurkkua 2 tl valkoviinietikkaa ripaus rouhittua mustapippuria tai cayennenpippuria ripaus suolaa 2 tl sokeria 2 dl majoneesia - 4
Kypsennä hampurilaispihvit. Sivele pihvien pintaan öljyä. Grillaa pihvejä 5–10 minuuttia molemmin puolin pihvin paksuudesta ja halutusta kypsyydestä riippuen. Käännä pihvejä noin minuutin välein, jotta ne kypsyvät tasaisesti.
Määrä Ainesosa 2 rkl rypsiöljyä - 5
Paahda sämpylänpuolikkaat grillissä nopeasti.
Määrä Ainesosa 4 kpl hampurilaissämpylää - 6
Kokoa hampurilaiset. Sivele majoneesia sämpylänpuolikkaisiin. Laita sämpylöiden pohjapuolille tomaattia, sipulia, salaatinlehdet ja pihvit. Aseta kannet päälle. Tarjoa heti.
Määrä Ainesosa 4 kpl salaatinlehteä
Ravintosisältö
731
Energiaa kcal
3062
Energiaa kj
63,8 g
Rasvaa
11,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,0 g
Hiilihydraatteja
6,5 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
22,8 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
731
Energiaa kcal
3062
Energiaa kj
63,8 g
Rasvaa
11,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,0 g
Hiilihydraatteja
6,5 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
22,8 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























