Helpot kasvispiirakat
30 min (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Helpot kasvispiirakat täytetään palsternakalla, sipulilla ja tomaatilla. Vegaaniset suolaiset piirakat sopivat herkutteluun tai iltapalaksi. Näyttävät ja nopeasti valmistuvat pikkupiirakat ovat parhaimmillaan lämpiminä.
| 500 g | lehtitaikinalevyjä |
| 90 g | (1 kpl) palsternakkaa |
| 100 g | (1 kpl) punasipulia |
| 6 kpl | aurinkokuivattuja tomaatteja |
| 250 g | kirsikkatomaatteja |
| 200 g | kaurafraichea |
| 1 tl | provencen mausteseosta |
| 1 kpl | ruukku villirucolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
- 1.
Sulata lehtitaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan leivinpaperin päällä uunipellillä. Leikkaa levyt kahteen osaan.
- 2.
Kuori ja viipaloi palsternakka sekä punasipuli. Suikaloi aurinkokuivatut tomaatit. Huuhtele ja halkaise tomaatit. Sekoita kaurafraichen joukkoon yrttimausteseos.
- 3.
Annostele kaurafraichea lusikalla lehtitaikinalevyjen keskelle. Levitä päälle palsternakka- ja punasipuliviipaleita, aurinkokuivattua tomaattia ja kirsikkatomaatteja.
- 4.
Kypsennä piirakoita 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja rapeita. Nosta pellille mahdollisesti valuneet täytteet piiraspohjille. Viimeistele rucolalla ja pippurilla.
Helpot kasvispiirakat
Helpot kasvispiirakat täytetään palsternakalla, sipulilla ja tomaatilla. Vegaaniset suolaiset piirakat sopivat herkutteluun tai iltapalaksi. Näyttävät ja nopeasti valmistuvat pikkupiirakat ovat parhaimmillaan lämpiminä.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | lehtitaikinalevyjä |
| 90 g | (1 kpl) palsternakkaa |
| 100 g | (1 kpl) punasipulia |
| 6 kpl | aurinkokuivattuja tomaatteja |
| 250 g | kirsikkatomaatteja |
| 200 g | kaurafraichea |
| 1 tl | provencen mausteseosta |
| 1 kpl | ruukku villirucolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Sulata lehtitaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan leivinpaperin päällä uunipellillä. Leikkaa levyt kahteen osaan.
Määrä Ainesosa 500 g lehtitaikinalevyjä - 2
Kuori ja viipaloi palsternakka sekä punasipuli. Suikaloi aurinkokuivatut tomaatit. Huuhtele ja halkaise tomaatit. Sekoita kaurafraichen joukkoon yrttimausteseos.
Määrä Ainesosa 90 g (1 kpl) palsternakkaa 100 g (1 kpl) punasipulia 6 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja 250 g kirsikkatomaatteja 200 g kaurafraichea 1 tl provencen mausteseosta - 3
Annostele kaurafraichea lusikalla lehtitaikinalevyjen keskelle. Levitä päälle palsternakka- ja punasipuliviipaleita, aurinkokuivattua tomaattia ja kirsikkatomaatteja.
- 4
Kypsennä piirakoita 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja rapeita. Nosta pellille mahdollisesti valuneet täytteet piiraspohjille. Viimeistele rucolalla ja pippurilla.
Määrä Ainesosa 1 kpl ruukku villirucolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna
Ravintosisältö
51
Energiaa kcal
215
Energiaa kj
3,7 g
Rasvaa
2,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,6 g
Hiilihydraatteja
2,1 g
Sokereita
0,9 g
Kuituja
1,4 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
51
Energiaa kcal
215
Energiaa kj
3,7 g
Rasvaa
2,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,6 g
Hiilihydraatteja
2,1 g
Sokereita
0,9 g
Kuituja
1,4 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 500 g lehtitaikinalevyjä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























