Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Helppo kesäkurpitsapikkelssi

timer-icon15 min
Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Raastetusta kesäkurpitsasta, sipulista ja helposta pikkeliliemestä teet nopeasti herkullisen kurpitsapikkelssin. Mausta makea etikkaliemi suolaripauksella ja sinapinsiemenillä ja keitä kasviksia liemessä 15 minuuttia.

Ainekset

1 kg
(4-5) kesäkurpitsaa
500 g
(4-5) sipulia

Mausteliemi

3 dl
vettä
2 dl
sokeria
1 dl
väkiviinaetikkaa
2 tl
sinapinsiemeniä
1/2 tl
suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele kesäkurpitsat ja kuori sipulit. Raasta sipulit ja kesäkurpitsat karkeaksi raasteeksi.

1 kg
(4-5) kesäkurpitsaa
500 g
(4-5) sipulia
2

Mittaa mausteliemen ainekset kattilaan, kuumenna seosta, kunnes sokeri on liuennut.

2 dl
sokeria
1 dl
väkiviinaetikkaa
3 dl
vettä
1/2 tl
suolaa
2 tl
sinapinsiemeniä
3

Lisää kesäkurpitsa-sipuliraaste liemeen ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla 15 minuuttia.

4

Säilö pikkelssi puhtaisiin ja kuumennettuihin lasitölkkeihin. Sulje purkit ja säilytä kylmässä.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 24.7.2011
|
Muokattu: 29.6.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

1054

4414

5,0 g

220,0 g

220,0 g

16,0 g

12,0 g

3,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl sinapinsiemeniä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli