Helppo kolmen sipulin piirakka
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Maukkaan sipulipiirakan pohja valmistetaan perunamuusijauheesta. Täytteessä maistuu haudutetun sipulin ja täyteläisen ranskankerman vastustamaton yhdistelmä.
| 1 dl | perunamuusijauhetta |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 150 g | margariinia |
| 1 dl | vettä |
| Täyte | |
|---|---|
| 400 g | (6 kpl) sipulia |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 150 g | purjoa |
| 2 rkl | öljyä |
| 1 rkl | sokeria |
| 1/2 kpl | kasvisliemikuutiota |
| 1 dl | vettä |
| 1/2 tl | timjamia |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 2 dl | juustoraastetta |
- 1.
Valmista taikina. Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon pehmeä margariini. Lisää vesi ja sekoita taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja anna vetäytyä kylmässä noin puoli tuntia.
- 2.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Halkaise purjo, huuhtele ja viipaloi se. Kuullota sipulit öljyssä pannulla. Lisää loppuvaiheessa sokeri. Murusta joukkoon puolikas liemikuutio ja lisää vesi, mausteet ja ranskankerma. Kypsennä seosta noin 15 minuuttia välillä sekoittaen. Nosta täyte jäähtymään.
- 3.
Kauli taikina jauhotetulla pöydällä pyöreäksi levyksi ja nosta kaulimen avulla voidellun piirakkavuoan (ø 26 cm) pohjalle ja reunoille. Levitä täyte pohjalle ja ripottele juustoraaste pinnalle.
- 4.
Kypsennä uunin alatasolla 25–30 minuuttia.
Helppo kolmen sipulin piirakka
arvosana4/5
60 min (josta 30 min aktiivista)
Maukkaan sipulipiirakan pohja valmistetaan perunamuusijauheesta. Täytteessä maistuu haudutetun sipulin ja täyteläisen ranskankerman vastustamaton yhdistelmä.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 dl | perunamuusijauhetta |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 150 g | margariinia |
| 1 dl | vettä |
Täyte | |
| 400 g | (6 kpl) sipulia |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 150 g | purjoa |
| 2 rkl | öljyä |
| 1 rkl | sokeria |
| 1/2 kpl | kasvisliemikuutiota |
| 1 dl | vettä |
| 1/2 tl | timjamia |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 2 dl | juustoraastetta |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Valmista taikina. Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon pehmeä margariini. Lisää vesi ja sekoita taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja anna vetäytyä kylmässä noin puoli tuntia.
Määrä Ainesosa 150 g margariinia 1 dl perunamuusijauhetta 1 dl vettä 1 tl leivinjauhetta 3 dl vehnäjauhoja - 2
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Halkaise purjo, huuhtele ja viipaloi se. Kuullota sipulit öljyssä pannulla. Lisää loppuvaiheessa sokeri. Murusta joukkoon puolikas liemikuutio ja lisää vesi, mausteet ja ranskankerma. Kypsennä seosta noin 15 minuuttia välillä sekoittaen. Nosta täyte jäähtymään.
Määrä Ainesosa 400 g (6 kpl) sipulia 2 kpl valkosipulinkynttä 150 g purjoa 1 rkl sokeria 1/2 kpl kasvisliemikuutiota 1 dl vettä 2 rkl öljyä 150 g (1 prk) ranskankermaa 1/4 tl rouhittua mustapippuria 1/2 tl timjamia - 3
Kauli taikina jauhotetulla pöydällä pyöreäksi levyksi ja nosta kaulimen avulla voidellun piirakkavuoan (ø 26 cm) pohjalle ja reunoille. Levitä täyte pohjalle ja ripottele juustoraaste pinnalle.
Määrä Ainesosa 2 dl juustoraastetta - 4
Kypsennä uunin alatasolla 25–30 minuuttia.
Vinkki: Gluteeniton piirakka syntyy vaihtamalla vehnäjauhot tummaan gluteenittomaan jauhoseokseen ja käyttämällä gluteenitonta liemikuutiota.
Ravintosisältö
373
Energiaa kcal
1558
Energiaa kj
24,5 g
Rasvaa
10,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
30,9 g
Hiilihydraatteja
5,3 g
Sokereita
2,9 g
Kuituja
5,3 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
373
Energiaa kcal
1558
Energiaa kj
24,5 g
Rasvaa
10,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
30,9 g
Hiilihydraatteja
5,3 g
Sokereita
2,9 g
Kuituja
5,3 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl vettä, 1 dl vettä, 2 dl juustoraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























