Helppo kolmen sipulin piirakka

arvosana4/5

(2)arviota
8 Palaa

60 min (josta 30 min aktiivista)

Maukkaan sipulipiirakan pohja valmistetaan perunamuusijauheesta. Täytteessä maistuu haudutetun sipulin ja täyteläisen ranskankerman vastustamaton yhdistelmä.

Ainekset

MääräAinesosa
1 dlperunamuusijauhetta
3 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
150 gmargariinia
1 dlvettä

Täyte

400 g(6 kpl) sipulia
2 kplvalkosipulinkynttä
150 gpurjoa
2 rklöljyä
1 rklsokeria
1/2 kplkasvisliemikuutiota
1 dlvettä
1/2 tltimjamia
1/4 tlrouhittua mustapippuria
150 g(1 prk) ranskankermaa
2 dljuustoraastetta

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Valmista taikina. Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon pehmeä margariini. Lisää vesi ja sekoita taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja anna vetäytyä kylmässä noin puoli tuntia.

    MääräAinesosa
    150 gmargariinia
    1 dlperunamuusijauhetta
    1 dlvettä
    1 tlleivinjauhetta
    3 dlvehnäjauhoja
  2. 2

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Halkaise purjo, huuhtele ja viipaloi se. Kuullota sipulit öljyssä pannulla. Lisää loppuvaiheessa sokeri. Murusta joukkoon puolikas liemikuutio ja lisää vesi, mausteet ja ranskankerma. Kypsennä seosta noin 15 minuuttia välillä sekoittaen. Nosta täyte jäähtymään.

    MääräAinesosa
    400 g(6 kpl) sipulia
    2 kplvalkosipulinkynttä
    150 gpurjoa
    1 rklsokeria
    1/2 kplkasvisliemikuutiota
    1 dlvettä
    2 rklöljyä
    150 g(1 prk) ranskankermaa
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
    1/2 tltimjamia
  3. 3

    Kauli taikina jauhotetulla pöydällä pyöreäksi levyksi ja nosta kaulimen avulla voidellun piirakkavuoan (ø 26 cm) pohjalle ja reunoille. Levitä täyte pohjalle ja ripottele juustoraaste pinnalle.

    MääräAinesosa
    2 dljuustoraastetta
  4. 4

    Kypsennä uunin alatasolla 25–30 minuuttia.

Vinkki: Gluteeniton piirakka syntyy vaihtamalla vehnäjauhot tummaan gluteenittomaan jauhoseokseen ja käyttämällä gluteenitonta liemikuutiota.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl vettä, 1 dl vettä, 2 dl juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Aila Pakarinen, Kati Pohja
Kuvat:
Piia Arnould
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä