Helppo kolmen sipulin piirakka - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Helppo kolmen sipulin piirakka

Helppo kolmen sipulin piirakka
Paloja
6
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
200°C
Kolmen sipulin piirakka valmistuu helposti yksinkertaisista aineksista. Viimeisen silauksen tälle suolaiselle piiraalle antaa emmentaljuustoraaste.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
(400 g) ruisperunataikinaa (pakaste)

TÄYTE:

250 g
Sipulia
2 1/2 dl
Purjorenkaita
3 kpl
Valkosipulinkynttä
2 rkl
Öljyä
2 dl
Emmentaljuustoraastetta
1 kpl
(2 dl) ruokakermaa
2 kpl
Kananmunaa
1 tl
Suolaa
Mustapippuria

Näin teet

1

Kuori sipulit ja leikkaa ne renkaiksi. Kuullota sipulit ja purjorenkaat, mutta älä ruskista. Painele sulanut taikina piirasvuoan (halk. 26 cm) pohjalle ja reunoille.

2

Levitä päälle jäähtynyt sipuliseos ja murskatut valkosipulit sekä juustoraaste. Vatkaa keskenään munat, kerma ja mausteet. Kaada seos vuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia, kunnes täyte on hyytynyt.

Resepti
Aila Pakarinen
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 15.12.2009
Muokattu: 15.5.2019