Helppo kolmen sipulin piirakka | Suolaiset leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kolmen sipulin piirakka

Helppo kolmen sipulin piirakka

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
8 Palaa
Fork and knife
8 Palaa
Maukkaan sipulipiirakan pohja valmistetaan perunamuusijauheesta. Täytteessä maistuu haudutetun sipulin ja täyteläisen ranskankerman vastustamaton yhdistelmä.

Ainekset

1 dl
perunamuusijauhetta
3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
150 g
margariinia
1 dl
vettä

täyte

400 g
(6 kpl) sipulia
2 kpl
valkosipulinkynttä
150 g
purjoa (1 kpl)
2 rkl
Öljyä
1 rkl
sokeria
1/2 kpl
kasvisliemikuutiota
1 dl
vettä
1/2 tl
timjamia
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
150 g
(1 prk) ranskankermaa
2 dl
juustoraastetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Valmista taikina. Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon pehmeä margariini. Lisää vesi ja sekoita taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja anna vetäytyä kylmässä noin puoli tuntia.

150 g
margariinia
1 dl
perunamuusijauhetta
1 dl
vettä
1 tl
leivinjauhetta
3 dl
vehnäjauhoja
2

Säädä uuni 200 asteeseen. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Halkaise purjo, huuhtele ja viipaloi se. Kuullota sipulit öljyssä pannulla. Lisää loppuvaiheessa sokeri. Murusta joukkoon puolikas liemikuutio ja lisää vesi, mausteet ja ranskankerma. Kypsennä seosta noin 15 minuuttia välillä sekoittaen. Nosta täyte jäähtymään.

400 g
(6 kpl) sipulia
2 kpl
valkosipulinkynttä
150 g
purjoa (1 kpl)
1 rkl
sokeria
1/2 kpl
kasvisliemikuutiota
1 dl
vettä
2 rkl
Öljyä
150 g
(1 prk) ranskankermaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
1/2 tl
timjamia
3

Kauli taikina jauhotetulla pöydällä pyöreäksi levyksi ja nosta kaulimen avulla voidellun piirakkavuoan (ø 26 cm) pohjalle ja reunoille. Kumoa täyte pohjalle ja ripottele juustoraaste pinnalle.

2 dl
juustoraastetta
4

Kypsennä uunin alatasolla 25–30 minuuttia.

Vinkki: Gluteeniton piirakka syntyy vaihtamalla vehnäjauhot tummaan gluteenittomaan jauhoseokseen ja käyttämällä gluteenitonta liemikuutiota.

Resepti:
Aila Pakarinen, Kati Pohja
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 7.12.2018
Muokattu: 11.9.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1551

371

24,6 g

10,0 g

30,5 g

5,9 g

2,8 g

5,1 g

1,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl vettä,

1 dl vettä,

2 dl juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli