Helppo kolmen sipulin piirakka - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Helppo kolmen sipulin piirakka

Kolmen sipulin piirakka
Paloja
8
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
200°C
Ruokavalio
Maukkaan sipulipiirakan pohja valmistetaan perunamuusijauheesta. Täytteessä maistuu haudutetun sipulin ja täyteläisen ranskankerman vastustamaton yhdistelmä.
Jaa Somessa

Ainekset

1 dl
perunamuusijauhetta
3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
150 g
margariinia
1 dl
vettä

TÄYTE

400 g
(6 kpl) sipulia
2 kpl
valkosipulinkynttä
150 g
purjoa (1 kpl)
2 rkl
Öljyä
1 rkl
sokeria
1/2 kpl
kasvisliemikuutiota
1 dl
vettä
1/2 tl
timjamia
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
150 g
(1 prk) ranskankermaa
2 dl
juustoraastetta

Vinkki: Gluteeniton piirakka syntyy vaihtamalla vehnäjauhot tummaan gluteenittomaan jauhoseokseen ja käyttämällä gluteenitonta liemikuutiota.

Näin teet

1

Valmista taikina. Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon pehmeä margariini. Lisää vesi ja sekoita taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja anna vetäytyä kylmässä noin puoli tuntia.

150 g
margariinia
1 dl
perunamuusijauhetta
1 dl
vettä
1 tl
leivinjauhetta
3 dl
vehnäjauhoja
2

Säädä uuni 200 asteeseen. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Halkaise purjo, huuhtele ja viipaloi se. Kuullota sipulit öljyssä pannulla. Lisää loppuvaiheessa sokeri. Murusta joukkoon puolikas liemikuutio ja lisää vesi, mausteet ja ranskankerma. Kypsennä seosta noin 15 minuuttia välillä sekoittaen. Nosta täyte jäähtymään.

400 g
(6 kpl) sipulia
2 kpl
valkosipulinkynttä
150 g
purjoa (1 kpl)
1 rkl
sokeria
1/2 kpl
kasvisliemikuutiota
1 dl
vettä
2 rkl
Öljyä
150 g
(1 prk) ranskankermaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
1/2 tl
timjamia
3

Kauli taikina jauhotetulla pöydällä pyöreäksi levyksi ja nosta kaulimen avulla voidellun piirakkavuoan (ø 26 cm) pohjalle ja reunoille. Kumoa täyte pohjalle ja ripottele juustoraaste pinnalle.

2 dl
juustoraastetta
4

Kypsennä uunin alatasolla 25–30 minuuttia.

Resepti
Aila Pakarinen, Kati Pohja
Kuvat
Piia Arnould
Julkaistu: 7.12.2018
Muokattu: 11.9.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja31 g244 g
Proteiinia5 g41 g
Rasvaa25 g197 g
Kuituja3 g22 g
Energiaa kj1551 12408
Energiaa kcal371 2966

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 dl vettä

  • 1 dl vettä

  • 2 dl juustoraastetta

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja31 g244 g
Proteiinia5 g41 g
Rasvaa25 g197 g
Kuituja3 g22 g
Energiaa kj1551 12408
Energiaa kcal371 2966

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 dl vettä

  • 1 dl vettä

  • 2 dl juustoraastetta

Resepti
Aila Pakarinen, Kati Pohja
Kuvat
Piia Arnould

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.