Valmista taikina. Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon pehmeä margariini. Lisää vesi ja sekoita taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja anna vetäytyä kylmässä noin puoli tuntia.
Säädä uuni 200 asteeseen. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Halkaise purjo, huuhtele ja viipaloi se. Kuullota sipulit öljyssä pannulla. Lisää loppuvaiheessa sokeri. Murusta joukkoon puolikas liemikuutio ja lisää vesi, mausteet ja ranskankerma. Kypsennä seosta noin 15 minuuttia välillä sekoittaen. Nosta täyte jäähtymään.
Kauli taikina jauhotetulla pöydällä pyöreäksi levyksi ja nosta kaulimen avulla voidellun piirakkavuoan (ø 26 cm) pohjalle ja reunoille. Kumoa täyte pohjalle ja ripottele juustoraaste pinnalle.
Kypsennä uunin alatasolla 25–30 minuuttia.
Vinkki: Gluteeniton piirakka syntyy vaihtamalla vehnäjauhot tummaan gluteenittomaan jauhoseokseen ja käyttämällä gluteenitonta liemikuutiota.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1551
371
24,6 g
10,0 g
30,5 g
5,9 g
2,8 g
5,1 g
1,0 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 dl vettä,
1 dl vettä,
2 dl juustoraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli