Helppo kolmen sipulin piirakka - Yhteishyvä

Helppo kolmen sipulin piirakka

???
Paloja
6
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
Pakasteruisperunataikinaa

TÄYTE:

250 g
Sipulia
2 1/2 dl
Purjorenkaita
3 kpl
Valkosipulinkynttä
2 rkl
Öljyä
2 dl
Emmentaljuustoraastetta
1 kpl
(2 dl) ruokakermaa
2 kpl
Kananmunaa
1 tl
Suolaa
Mustapippuria

Näin teet

1

Kuori sipulit ja leikkaa ne renkaiksi. Kuullota sipulit ja purjorenkaat, mutta älä ruskista. Painele sulanut taikina piirasvuoan (halk. 26 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä päälle jäähtynyt sipuliseos ja murskatut valkosipulit sekä juustoraaste. Vatkaa keskenään munat, kerma ja mausteet. Kaada seos vuokaan.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia, kunnes täyte on hyytynyt.

Resepti
Aila Pakarinen
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 15.12.2009
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa