Helppo särkikiusaus | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Helppo särkikiusaus

Helppo särkikiusaus

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
3 Annosta
Fork and knife
3 Annosta
Kotimaisesta särjestä ja pakasteperunoista syntyy vaivaton uuniruoka, joka on janssoninkiusauksen pikkuserkku.

Ainekset

500 g
(1 ps) peruna-sipulisuikaleita
1
prk (275/145 g) savustettu & luomuvalkosipuli -särkisäilykettä
2 dl
(1 prk) ruokakermaa
3/4 tl
suolaa
1 tl
rouhittua mustapippuria
4 rkl
hienonnettua tilliä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Kaada uunivuokaan puolet peruna-sipulisekoituksesta. Irrottele kala pienemmiksi paloiksi ja lisää vuokaan. Laita päälle loppu peruna-sipulisekoitus.

500 g
(1 ps) peruna-sipulisuikaleita
1
prk (275/145 g) savustettu & luomuvalkosipuli -särkisäilykettä
2

Sekoita kerma, suola ja pippuri. Kaada vuokaan.

2 dl
(1 prk) ruokakermaa
3/4 tl
suolaa
1 tl
rouhittua mustapippuria
3

Paista uunissa 45–60 minuuttia. Viimeistele tillillä. Tarjoa kiusaus vihreän salaatin kanssa.

4 rkl
hienonnettua tilliä

Vinkki: Mausta kiusaus halutessasi raastetulla sitruunankuorella.

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 15.7.2019
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

838

200

7,0 g

4,7 g

27,0 g

4,7 g

1,7 g

5,0 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

prk (275/145 g) savustettu & luomuvalkosipuli -särkisäilykettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli