Herkkusienikeitto

arvosana5/5

(6)arviota
4 Annosta

30 min (josta 20 min aktiivista)

Herkkusienikeitto on näppärä arkiruoka. Helppo, puolessa tunnissa valmistuva kermainen sienikeitto maustetaan valkopippurilla ja viimeistellään persiljalla.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 g(2 rs) herkkusieniä
1 kplsipuli
2 rklrypsiöljyä
4 rklvehnäjauhoja
5 dlvettä
1 kplkasvisliemikuutio
2 dlruokakermaa
1/2 tlsuolaa
1/4 tlvalkopippuria
1/2 kplruukku persiljaa

Valmistus

  1. 1

    Puhdista ja viipaloi sienet. Kuori ja hienonna sipuli.

    MääräAinesosa
    400 g(2 rs) herkkusieniä
    1 kplsipuli
  2. 2

    Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sieniä ja sipulia kunnes lähes kaikki sienistä irtoava neste on haihtunut.

    MääräAinesosa
    2 rklrypsiöljyä
  3. 3

    Ripottele joukkoon jauhot. Lisää vesi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Murustele joukkoon liemikuutio. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla 10 minuuttia välillä sekoittaen.

    MääräAinesosa
    4 rklvehnäjauhoja
    5 dlvettä
    1 kplkasvisliemikuutio
  4. 4

    Lisää kerma ja mausteet, kuumenna höyryäväksi. Viimeistele hienonnetulla persiljalla.

    MääräAinesosa
    2 dlruokakermaa
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlvalkopippuria
    1/2 kplruukku persiljaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
6.9.2018
|
Päivitetty: 10.11.2025

Samankaltaisia reseptejä