Herkkusienikeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Herkkusienikeitto

Herkkusienikeitto

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ruokavaliot

Ainekset

2 kpl
(400 g) herkkusieniä
1 kpl
Pieni sipuli
2 rkl
Margariinia tai öljyä
2 rkl
Vehnäjauhoja
5 dl
Kasvis- tai lihalientä
1 dl
(kuohu)kermaa
Suolaa
Valko- tai mustapippuria
(hiukan sherrya tai konjakkia)
Hienonnettua persiljaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Huuhdo sienet nopeasti tai pyyhi ne puhtaiksi talouspaperilla. Kuori ja hienonna sipuli. Viipaloi sienet. Kuullota sipulia ja sieniä rasvassa noin viisi minuuttia. Sekoita joukkoon jauhot ja lisää liemi. Keitä kymmenisen minuuttia. Lisää kerma sellaisenaan tai pehmeänä vaahtona. Mausta keitto maun mukaan. Sirottele pinnalle hienonnettua persiljaa.

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 19.5.2010
Muokattu: 6.9.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.