Herkkusienimunakas

Voit tarjota sienimunakkaan kanssa rapeaksi paistettua pekonia ja muutaman salaatinlehden. Koristele persiljalla.

Ainekset (2 annosta)

MääräAinesosa
200 gtuoreita herkkusieniä
1 rklöljyä tai voita
1 kplpieni sipuli tai pala purjoa
1 rklvehnäjauhoja
1 dlvettä
1 dlkermaa
suolaa, paprikamaustetta ja valkopippuria
4 kplmunaa
4 rklvettä tai kermaa
suolaa ja valkopippuria

Paistamiseen:

1 rklöljyä tai voita

Valmistus

  1. 1

    Huuhdo sienet, jos se on tarpeen, tai hiero niitä hiukan käsin puhtaiksi. Viipaloi sienet ja kypsennä viipaleet öljyssä tai voissa kevyesti sekoittaen puolikypsiksi. Lisää hienoksi silputtu sipuli ja jauhot. Sekoita ja lisää vesi ja kerma. Keitä viitisen minuuttia. Mausta ja jätä odottamaan.

    Sekoita munat, vesi ja mausteet. Kuumenna öljy tai voi paistinpannussa ja kaada munakasseos pannuun. Kypsennä alussa pari kertaa puulastalla sekoittaen ja jätä munakas sitten ruskistumaan pohjastaan. Kaada sienimuhennos munakkaan toiselle reunalle ja taita toinen reuna päälle. Valuta munakas vadille, koristele ja tarjoa heti.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
22.10.2018
|
Päivitetty: 6.11.2025