Herkkusienimunakas

Nappaa talteen!
Voit tarjota sienimunakkaan kanssa rapeaksi paistettua pekonia ja muutaman salaatinlehden. Koristele persiljalla.
| 200 g | tuoreita herkkusieniä |
| 1 rkl | öljyä tai voita |
| 1 kpl | pieni sipuli tai pala purjoa |
| 1 rkl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | vettä |
| 1 dl | kermaa |
| suolaa, paprikamaustetta ja valkopippuria | |
| 4 kpl | munaa |
| 4 rkl | vettä tai kermaa |
| suolaa ja valkopippuria | |
| Paistamiseen: | |
|---|---|
| 1 rkl | öljyä tai voita |
- 1.
Huuhdo sienet, jos se on tarpeen, tai hiero niitä hiukan käsin puhtaiksi. Viipaloi sienet ja kypsennä viipaleet öljyssä tai voissa kevyesti sekoittaen puolikypsiksi. Lisää hienoksi silputtu sipuli ja jauhot. Sekoita ja lisää vesi ja kerma. Keitä viitisen minuuttia. Mausta ja jätä odottamaan.
Sekoita munat, vesi ja mausteet. Kuumenna öljy tai voi paistinpannussa ja kaada munakasseos pannuun. Kypsennä alussa pari kertaa puulastalla sekoittaen ja jätä munakas sitten ruskistumaan pohjastaan. Kaada sienimuhennos munakkaan toiselle reunalle ja taita toinen reuna päälle. Valuta munakas vadille, koristele ja tarjoa heti.
Herkkusienimunakas
Voit tarjota sienimunakkaan kanssa rapeaksi paistettua pekonia ja muutaman salaatinlehden. Koristele persiljalla.
Ainekset (2 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | tuoreita herkkusieniä |
| 1 rkl | öljyä tai voita |
| 1 kpl | pieni sipuli tai pala purjoa |
| 1 rkl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | vettä |
| 1 dl | kermaa |
| suolaa, paprikamaustetta ja valkopippuria | |
| 4 kpl | munaa |
| 4 rkl | vettä tai kermaa |
| suolaa ja valkopippuria | |
Paistamiseen: | |
| 1 rkl | öljyä tai voita |
Valmistus
- 1
Huuhdo sienet, jos se on tarpeen, tai hiero niitä hiukan käsin puhtaiksi. Viipaloi sienet ja kypsennä viipaleet öljyssä tai voissa kevyesti sekoittaen puolikypsiksi. Lisää hienoksi silputtu sipuli ja jauhot. Sekoita ja lisää vesi ja kerma. Keitä viitisen minuuttia. Mausta ja jätä odottamaan.
Sekoita munat, vesi ja mausteet. Kuumenna öljy tai voi paistinpannussa ja kaada munakasseos pannuun. Kypsennä alussa pari kertaa puulastalla sekoittaen ja jätä munakas sitten ruskistumaan pohjastaan. Kaada sienimuhennos munakkaan toiselle reunalle ja taita toinen reuna päälle. Valuta munakas vadille, koristele ja tarjoa heti.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Tätä kasvovettä suomalaiset rakastavat – Sokoksella kestohitti
- 2.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 3.Haaveiletko otsatukasta? Tällaisille ihmisille se sopii parhaiten
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 6.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”












