Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Herkkusienimunakas

Fork and knife
2 Annosta
Fork and knife
2 Annosta
Voit tarjota sienimunakkaan kanssa rapeaksi paistettua pekonia ja muutaman salaatinlehden. Koristele persiljalla.

Ainekset

200 g
Tuoreita herkkusieniä
1 rkl
Öljyä tai voita
1 kpl
Pieni sipuli tai pala purjoa
1 rkl
Vehnäjauhoja
1 dl
Vettä
1 dl
Kermaa
Suolaa, paprikamaustetta ja valkopippuria
4 kpl
Munaa
4 rkl
Vettä tai kermaa
Suolaa ja valkopippuria

Paistamiseen:

1 rkl
Öljyä tai voita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhdo sienet, jos se on tarpeen, tai hiero niitä hiukan käsin puhtaiksi. Viipaloi sienet ja kypsennä viipaleet öljyssä tai voissa kevyesti sekoittaen puolikypsiksi. Lisää hienoksi silputtu sipuli ja jauhot. Sekoita ja lisää vesi ja kerma. Keitä viitisen minuuttia. Mausta ja jätä odottamaan.

Sekoita munat, vesi ja mausteet. Kuumenna öljy tai voi paistinpannussa ja kaada munakasseos pannuun. Kypsennä alussa pari kertaa puulastalla sekoittaen ja jätä munakas sitten ruskistumaan pohjastaan. Kaada sienimuhennos munakkaan toiselle reunalle ja taita toinen reuna päälle. Valuta munakas vadille, koristele ja tarjoa heti.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 20.2.2005
|
Muokattu: 1.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.