Herkullinen possupata
Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Possupata valmistuu helposti uunissa. Voit mainiosti valmistaa padan vaikka jo edellisenä päivänä, sillä lempeän possupadan maku vain paranee lämmitettäessä.
| 700 g | possunlihaa (lapaa, ulkopaistia tai kassleria) |
| 300 g | lanttua |
| 200 g | porkkanaa |
| 100 g | juuriselleriä |
| 1 kpl | sipuli |
| 3 kpl | valkosipulin kynsiä |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 4 dl | vettä |
| 3 rkl | tomaattisosetta |
| 1 kpl | lihaliemikuutio |
| 3 dl | punaviiniä |
| 1 tl | suolaa |
| 10 kpl | mustapippuria |
| 3 kpl | laakerinlehteä |
| 5 kpl | timjaminoksaa |
- 1.
Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoanvalmistusta. Kuutioi liha tarvittaessa.
- 2.
Kuori ja kuutioi juurekset. Kuori ja hienonna sipulit.
- 3.
Kuumenna öljy padassa. Ruskista lihat kauttaaltaan kahdessa erässä. Laita sitten lihat sekä kasvikset ja sipulit pataan. Sekoita muutama minuutti.
- 4.
Lisää vesi, tomaattisose ja murusteltu liemikuutio. Sekoita. Lisää punaviini sekä mausteet ja timjaminoksat. Kiehauta.
- 5.
Laita pata 175-asteiseen uuniin ja kypsennä kannen alla noin kaksi tuntia. Anna hetki jäähtyä ennen tarjoamista.
Possupata valmistuu helposti uunissa. Voit mainiosti valmistaa padan vaikka jo edellisenä päivänä, sillä lempeän possupadan maku vain paranee lämmitettäessä.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 700 g | possunlihaa (lapaa, ulkopaistia tai kassleria) |
| 300 g | lanttua |
| 200 g | porkkanaa |
| 100 g | juuriselleriä |
| 1 kpl | sipuli |
| 3 kpl | valkosipulin kynsiä |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 4 dl | vettä |
| 3 rkl | tomaattisosetta |
| 1 kpl | lihaliemikuutio |
| 3 dl | punaviiniä |
| 1 tl | suolaa |
| 10 kpl | mustapippuria |
| 3 kpl | laakerinlehteä |
| 5 kpl | timjaminoksaa |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoanvalmistusta. Kuutioi liha tarvittaessa.
Määrä Ainesosa 700 g possunlihaa (lapaa, ulkopaistia tai kassleria) - 2
Kuori ja kuutioi juurekset. Kuori ja hienonna sipulit.
Määrä Ainesosa 300 g lanttua 200 g porkkanaa 100 g juuriselleriä 1 kpl sipuli 3 kpl valkosipulin kynsiä - 3
Kuumenna öljy padassa. Ruskista lihat kauttaaltaan kahdessa erässä. Laita sitten lihat sekä kasvikset ja sipulit pataan. Sekoita muutama minuutti.
Määrä Ainesosa 2 rkl rypsiöljyä - 4
Lisää vesi, tomaattisose ja murusteltu liemikuutio. Sekoita. Lisää punaviini sekä mausteet ja timjaminoksat. Kiehauta.
Määrä Ainesosa 4 dl vettä 3 rkl tomaattisosetta 1 kpl lihaliemikuutio 3 dl punaviiniä 1 tl suolaa 10 kpl mustapippuria 3 kpl laakerinlehteä 5 kpl timjaminoksaa - 5
Laita pata 175-asteiseen uuniin ja kypsennä kannen alla noin kaksi tuntia. Anna hetki jäähtyä ennen tarjoamista.
Vinkki: Voit kypsentää padan myös liedellä. Anna sen kiehua hiljaa poreillen noin kaksi tuntia.
Ravintosisältö
349
Energiaa kcal
1461
Energiaa kj
20,5 g
Rasvaa
5,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
7,0 g
Hiilihydraatteja
5,0 g
Sokereita
3,2 g
Kuituja
23,7 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
349
Energiaa kcal
1461
Energiaa kj
20,5 g
Rasvaa
5,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
7,0 g
Hiilihydraatteja
5,0 g
Sokereita
3,2 g
Kuituja
23,7 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 rkl Tomaattisosetta, 3 kpl Laakerinlehteä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























