Hunajasilakat | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Hunajasilakat

Hunajasilakat

timer-icon45 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kypsennä silakkafileet hunajaisessa smetanakastikkeessa meheväksi uuniruoaksi. Helppo ja herkullinen silakkavuoka maistuu keitettyjen perunoiden kanssa.

Ainekset

600 g
silakkafileitä
3/4 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1 kpl
ruukku ruohosipulia

kastike

1 - 2 kpl
valkosipulinkynttä
120 g
(1 prk) smetanaa
1/2 dl
hunajaa
3 rkl
sitruunanmehua

lisäksi

1/2 rkl
rypsiöljyä vuokaan

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Levitä silakkafileet leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin, mausta suolalla ja pippurilla. Laita kaksi fileetä lihapuolet vastakkain ja lado voideltuun uunivuokaan (noin 30 x 25 cm).

600 g
silakkafileitä
1/2 rkl
rypsiöljyä vuokaan
3/4 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
2

Hienonna ruohosipuli. Ripottele 1 dl ruohosipulia silakoille ja säästä loppu koristeluun.

1 kpl
ruukku ruohosipulia
3

Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada tasaisesti vuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.

3 rkl
sitruunanmehua
1/2 dl
hunajaa
120 g
(1 prk) smetanaa
1 - 2 kpl
valkosipulinkynttä
4

Anna ruoan vetäytyä noin 10 minuuttia. Ripottele loppu ruohosipuli pinnalle ja tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.

Vinkki: Hunajainen smetana sopii hyvin myös uunilohen kuorruttamiseen.

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.9.2020
Muokattu: 22.9.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1721

411

27,5 g

11,3 g

15,8 g

15,3 g

25,0 g

1,5 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli