Hunajasilakat
45 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kypsennä silakkafileet hunajaisessa smetanakastikkeessa meheväksi uuniruoaksi. Helppo ja herkullinen silakkavuoka maistuu keitettyjen perunoiden kanssa.
| 600 g | silakkafileitä |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 kpl | ruukku ruohosipulia |
| KASTIKE | |
|---|---|
| 1 - 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 120 g | (1 prk) smetanaa |
| 1/2 dl | hunajaa |
| 3 rkl | sitruunanmehua |
| Lisäksi | |
| 1/2 rkl | rypsiöljyä vuokaan |
- 1.
Levitä silakkafileet leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin, mausta suolalla ja pippurilla. Laita kaksi fileetä lihapuolet vastakkain ja lado voideltuun uunivuokaan (noin 30 x 25 cm).
- 2.
Hienonna ruohosipuli. Ripottele 1 dl ruohosipulia silakoille ja säästä loppu koristeluun.
- 3.
Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada tasaisesti vuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.
- 4.
Anna ruoan vetäytyä noin 10 minuuttia. Ripottele loppu ruohosipuli pinnalle ja tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.
Hunajasilakat
arvosana4/5
45 min (josta 15 min aktiivista)
Kypsennä silakkafileet hunajaisessa smetanakastikkeessa meheväksi uuniruoaksi. Helppo ja herkullinen silakkavuoka maistuu keitettyjen perunoiden kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | silakkafileitä |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 kpl | ruukku ruohosipulia |
KASTIKE | |
| 1 - 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 120 g | (1 prk) smetanaa |
| 1/2 dl | hunajaa |
| 3 rkl | sitruunanmehua |
Lisäksi | |
| 1/2 rkl | rypsiöljyä vuokaan |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Levitä silakkafileet leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin, mausta suolalla ja pippurilla. Laita kaksi fileetä lihapuolet vastakkain ja lado voideltuun uunivuokaan (noin 30 x 25 cm).
Määrä Ainesosa 600 g silakkafileitä 1/2 rkl rypsiöljyä vuokaan 3/4 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 2
Hienonna ruohosipuli. Ripottele 1 dl ruohosipulia silakoille ja säästä loppu koristeluun.
Määrä Ainesosa 1 kpl ruukku ruohosipulia - 3
Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada tasaisesti vuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.
Määrä Ainesosa 3 rkl sitruunanmehua 1/2 dl hunajaa 120 g (1 prk) smetanaa 1 - 2 kpl valkosipulinkynttä - 4
Anna ruoan vetäytyä noin 10 minuuttia. Ripottele loppu ruohosipuli pinnalle ja tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.
Vinkki: Hunajainen smetana sopii hyvin myös uunilohen kuorruttamiseen.
Ravintosisältö
411
Energiaa kcal
1721
Energiaa kj
27,5 g
Rasvaa
11,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,8 g
Hiilihydraatteja
15,3 g
Sokereita
—
Kuituja
25,0 g
Proteiinia
1,5 g
Suolaa
411
Energiaa kcal
1721
Energiaa kj
27,5 g
Rasvaa
11,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,8 g
Hiilihydraatteja
15,3 g
Sokereita
—
Kuituja
25,0 g
Proteiinia
1,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























