Hunajasilakat

arvosana4/5

(1)arvio
4 Annosta

45 min (josta 15 min aktiivista)

Kypsennä silakkafileet hunajaisessa smetanakastikkeessa meheväksi uuniruoaksi. Helppo ja herkullinen silakkavuoka maistuu keitettyjen perunoiden kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 gsilakkafileitä
3/4 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
1 kplruukku ruohosipulia

KASTIKE

1 - 2 kplvalkosipulinkynttä
120 g(1 prk) smetanaa
1/2 dlhunajaa
3 rklsitruunanmehua

Lisäksi

1/2 rklrypsiöljyä vuokaan

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Levitä silakkafileet leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin, mausta suolalla ja pippurilla. Laita kaksi fileetä lihapuolet vastakkain ja lado voideltuun uunivuokaan (noin 30 x 25 cm).

    MääräAinesosa
    600 gsilakkafileitä
    1/2 rklrypsiöljyä vuokaan
    3/4 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  2. 2

    Hienonna ruohosipuli. Ripottele 1 dl ruohosipulia silakoille ja säästä loppu koristeluun.

    MääräAinesosa
    1 kplruukku ruohosipulia
  3. 3

    Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada tasaisesti vuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.

    MääräAinesosa
    3 rklsitruunanmehua
    1/2 dlhunajaa
    120 g(1 prk) smetanaa
    1 - 2 kplvalkosipulinkynttä
  4. 4

    Anna ruoan vetäytyä noin 10 minuuttia. Ripottele loppu ruohosipuli pinnalle ja tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.

Vinkki: Hunajainen smetana sopii hyvin myös uunilohen kuorruttamiseen.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Laura Riihelä
22.9.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä