Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Hunajasilakat

timer-icon45 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Kypsennä silakkafileet hunajaisessa smetanakastikkeessa meheväksi uuniruoaksi. Helppo ja herkullinen silakkavuoka maistuu keitettyjen perunoiden kanssa.

Ainekset

600 g
silakkafileitä
3/4 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1 kpl
ruukku ruohosipulia

KASTIKE

1 - 2 kpl
valkosipulinkynttä
120 g
(1 prk) smetanaa
1/2 dl
hunajaa
3 rkl
sitruunanmehua

Lisäksi

1/2 rkl
rypsiöljyä vuokaan

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Levitä silakkafileet leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin, mausta suolalla ja pippurilla. Laita kaksi fileetä lihapuolet vastakkain ja lado voideltuun uunivuokaan (noin 30 x 25 cm).

600 g
silakkafileitä
1/2 rkl
rypsiöljyä vuokaan
3/4 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
2

Hienonna ruohosipuli. Ripottele 1 dl ruohosipulia silakoille ja säästä loppu koristeluun.

1 kpl
ruukku ruohosipulia
3

Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada tasaisesti vuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.

3 rkl
sitruunanmehua
1/2 dl
hunajaa
120 g
(1 prk) smetanaa
1 - 2 kpl
valkosipulinkynttä
4

Anna ruoan vetäytyä noin 10 minuuttia. Ripottele loppu ruohosipuli pinnalle ja tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.

Vinkki: Hunajainen smetana sopii hyvin myös uunilohen kuorruttamiseen.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.9.2020
|
Muokattu: 30.6.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

411

1721

27,5 g

11,3 g

15,8 g

15,3 g

25,0 g

1,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli