Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Italian mamman lihapullarisotto

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kokkaa Italian mamman tapaan koko perheelle maistuvat uunilihapullat ja kolmen tomaatin risotto.

Ainekset

400 g
jauhelihaa
1 kpl
kananmuna
50 g
(1 dl) raastettua parmesaanijuustoa
2 tl
oreganoa
1 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
2 rkl
rypsiöljyä (lihapullien pyörittämiseen)

Risotto

8 dl
vettä
2 kpl
kasvisliemikuutiota (gluteenitonta)
1 dl
aurinkokuivattuja tomaatteja
2 rkl
aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
tomaattipyreetä
3 dl
risottoriisiä
2 dl
ruokakermaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
125 g
mozzarellajuustoa
1
ruukku basilikaa
250 g
kirsikkatomaatteja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita jauheliha, muna, juusto ja mausteet tasaiseksi massaksi. Pyöritä siitä öljytyin käsin halkaisijaltaan noin 3–4 cm:n lihapullia ja laita ne leivinpaperille uunipellille. Paista uunissa noin 10 minuuttia.

400 g
jauhelihaa
1 kpl
kananmuna
50 g
(1 dl) raastettua parmesaanijuustoa
2 tl
oreganoa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
1 tl
suolaa
2 rkl
rypsiöljyä (lihapullien pyörittämiseen)
2

Valmista liemi vedestä ja liemikuutioista. Pidä liemi kuumana.

2 kpl
kasvisliemikuutiota (gluteenitonta)
8 dl
vettä
3

Valuta aurinkokuivatut tomaatit, säästä öljy. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja valkosipulit. Mittaa 2 rkl tomaattien öljyä kattilaan. Kuullota siinä valkosipulia 1 minuutti. Lisää aurinkokuivatut tomaatit, tomaattipyree ja riisi ja kuullota 1 minuutti. Sekoita kauhallinen lientä joukkoon. Kypsennä keskilämmöllä, kunnes liemi on imeytynyt riisiin. Lisää lientä kauhallinen kerrallaan ja kypsennä risottoa yhteensä noin 10 minuuttia. Risotto saa jää kosteaksi ja puuromaiseksi.

1 dl
aurinkokuivattuja tomaatteja
2 rkl
aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
tomaattipyreetä
3 dl
risottoriisiä
4

Sekoita kerma ja mustapippuri risottoon. Kypsennä vielä 5 minuuttia.

2 dl
ruokakermaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
5

Valuta mozzarella. Revi se suupaloiksi risoton päälle. Viimeistele basilikalla ja kirsikkatomaateilla. Tarjoa lihapullien kanssa.

125 g
mozzarellajuustoa
1
ruukku basilikaa
250 g
kirsikkatomaatteja
Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 11.3.2019
|
Muokattu: 14.3.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

869

3636

53,0 g

19,8 g

56,3 g

7,5 g

3,3 g

39,8 g

5,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl tomaattipyreetä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli