Italian mamman lihapullarisotto
Ainekset
Risotto
Valmistus
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita jauheliha, muna, juusto ja mausteet tasaiseksi massaksi. Pyöritä siitä öljytyin käsin halkaisijaltaan noin 3–4 cm:n lihapullia ja laita ne leivinpaperille uunipellille. Paista uunissa noin 10 minuuttia.
Valmista liemi vedestä ja liemikuutioista. Pidä liemi kuumana.
Valuta aurinkokuivatut tomaatit, säästä öljy. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja valkosipulit. Mittaa 2 rkl tomaattien öljyä kattilaan. Kuullota siinä valkosipulia 1 minuutti. Lisää aurinkokuivatut tomaatit, tomaattipyree ja riisi ja kuullota 1 minuutti. Sekoita kauhallinen lientä joukkoon. Kypsennä keskilämmöllä, kunnes liemi on imeytynyt riisiin. Lisää lientä kauhallinen kerrallaan ja kypsennä risottoa yhteensä noin 10 minuuttia. Risotto saa jää kosteaksi ja puuromaiseksi.
Sekoita kerma ja mustapippuri risottoon. Kypsennä vielä 5 minuuttia.
Valuta mozzarella. Revi se suupaloiksi risoton päälle. Viimeistele basilikalla ja kirsikkatomaateilla. Tarjoa lihapullien kanssa.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
869
3636
53,0 g
19,8 g
56,3 g
7,5 g
3,3 g
39,8 g
5,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 rkl tomaattipyreetä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli