Italian mamman lihapullarisotto
30 min

Nappaa talteen!
Kokkaa Italian mamman tapaan koko perheelle maistuvat uunilihapullat ja kolmen tomaatin risotto.
| 400 g | jauhelihaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 50 g | (1 dl) raastettua parmesaanijuustoa |
| 2 tl | oreganoa |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| 2 rkl | rypsiöljyä (lihapullien pyörittämiseen) |
| Risotto | |
|---|---|
| 8 dl | vettä |
| 2 kpl | kasvisliemikuutiota (gluteenitonta) |
| 1 dl | aurinkokuivattuja tomaatteja |
| 2 rkl | aurinkokuivattujen tomaattien öljyä |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
| 3 dl | risottoriisiä |
| 2 dl | ruokakermaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| 125 g | mozzarellajuustoa |
| 1 | ruukku basilikaa |
| 250 g | kirsikkatomaatteja |
- 1.
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita jauheliha, muna, juusto ja mausteet tasaiseksi massaksi. Pyöritä siitä öljytyin käsin halkaisijaltaan noin 3–4 cm:n lihapullia ja laita ne leivinpaperille uunipellille. Paista uunissa noin 10 minuuttia.
- 2.
Valmista liemi vedestä ja liemikuutioista. Pidä liemi kuumana.
- 3.
Valuta aurinkokuivatut tomaatit, säästä öljy. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja valkosipulit. Mittaa 2 rkl tomaattien öljyä kattilaan. Kuullota siinä valkosipulia 1 minuutti. Lisää aurinkokuivatut tomaatit, tomaattipyree ja riisi ja kuullota 1 minuutti. Sekoita kauhallinen lientä joukkoon. Kypsennä keskilämmöllä, kunnes liemi on imeytynyt riisiin. Lisää lientä kauhallinen kerrallaan ja kypsennä risottoa yhteensä noin 10 minuuttia. Risotto saa jää kosteaksi ja puuromaiseksi.
- 4.
Sekoita kerma ja mustapippuri risottoon. Kypsennä vielä 5 minuuttia.
- 5.
Valuta mozzarella. Revi se suupaloiksi risoton päälle. Viimeistele basilikalla ja kirsikkatomaateilla. Tarjoa lihapullien kanssa.
Kokkaa Italian mamman tapaan koko perheelle maistuvat uunilihapullat ja kolmen tomaatin risotto.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | jauhelihaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 50 g | (1 dl) raastettua parmesaanijuustoa |
| 2 tl | oreganoa |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| 2 rkl | rypsiöljyä (lihapullien pyörittämiseen) |
Risotto | |
| 8 dl | vettä |
| 2 kpl | kasvisliemikuutiota (gluteenitonta) |
| 1 dl | aurinkokuivattuja tomaatteja |
| 2 rkl | aurinkokuivattujen tomaattien öljyä |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
| 3 dl | risottoriisiä |
| 2 dl | ruokakermaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| 125 g | mozzarellajuustoa |
| 1 | ruukku basilikaa |
| 250 g | kirsikkatomaatteja |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita jauheliha, muna, juusto ja mausteet tasaiseksi massaksi. Pyöritä siitä öljytyin käsin halkaisijaltaan noin 3–4 cm:n lihapullia ja laita ne leivinpaperille uunipellille. Paista uunissa noin 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 400 g jauhelihaa 1 kpl kananmuna 50 g (1 dl) raastettua parmesaanijuustoa 2 tl oreganoa 1/4 tl rouhittua mustapippuria 1 tl suolaa 2 rkl rypsiöljyä (lihapullien pyörittämiseen) - 2
Valmista liemi vedestä ja liemikuutioista. Pidä liemi kuumana.
Määrä Ainesosa 2 kpl kasvisliemikuutiota (gluteenitonta) 8 dl vettä - 3
Valuta aurinkokuivatut tomaatit, säästä öljy. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja valkosipulit. Mittaa 2 rkl tomaattien öljyä kattilaan. Kuullota siinä valkosipulia 1 minuutti. Lisää aurinkokuivatut tomaatit, tomaattipyree ja riisi ja kuullota 1 minuutti. Sekoita kauhallinen lientä joukkoon. Kypsennä keskilämmöllä, kunnes liemi on imeytynyt riisiin. Lisää lientä kauhallinen kerrallaan ja kypsennä risottoa yhteensä noin 10 minuuttia. Risotto saa jää kosteaksi ja puuromaiseksi.
Määrä Ainesosa 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja 2 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä 2 kpl valkosipulinkynttä 2 rkl tomaattipyreetä 3 dl risottoriisiä - 4
Sekoita kerma ja mustapippuri risottoon. Kypsennä vielä 5 minuuttia.
Määrä Ainesosa 2 dl ruokakermaa 1/4 tl rouhittua mustapippuria - 5
Valuta mozzarella. Revi se suupaloiksi risoton päälle. Viimeistele basilikalla ja kirsikkatomaateilla. Tarjoa lihapullien kanssa.
Määrä Ainesosa 125 g mozzarellajuustoa 1 ruukku basilikaa 250 g kirsikkatomaatteja
Ravintosisältö
869
Energiaa kcal
3636
Energiaa kj
53,0 g
Rasvaa
19,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
56,3 g
Hiilihydraatteja
7,5 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
39,8 g
Proteiinia
5,0 g
Suolaa
869
Energiaa kcal
3636
Energiaa kj
53,0 g
Rasvaa
19,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
56,3 g
Hiilihydraatteja
7,5 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
39,8 g
Proteiinia
5,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl tomaattipyreetä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























