Italian mamman lihapullarisotto

arvosana5/5

(3)arviota
4 Annosta

30 min

Kokkaa Italian mamman tapaan koko perheelle maistuvat uunilihapullat ja kolmen tomaatin risotto.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gjauhelihaa
1 kplkananmuna
50 g(1 dl) raastettua parmesaanijuustoa
2 tloreganoa
1 tlsuolaa
1/4 tlrouhittua mustapippuria
2 rklrypsiöljyä (lihapullien pyörittämiseen)

Risotto

8 dlvettä
2 kplkasvisliemikuutiota (gluteenitonta)
1 dlaurinkokuivattuja tomaatteja
2 rklaurinkokuivattujen tomaattien öljyä
2 kplvalkosipulinkynttä
2 rkltomaattipyreetä
3 dlrisottoriisiä
2 dlruokakermaa
1/4 tlrouhittua mustapippuria
125 gmozzarellajuustoa
1 ruukku basilikaa
250 gkirsikkatomaatteja

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita jauheliha, muna, juusto ja mausteet tasaiseksi massaksi. Pyöritä siitä öljytyin käsin halkaisijaltaan noin 3–4 cm:n lihapullia ja laita ne leivinpaperille uunipellille. Paista uunissa noin 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    400 gjauhelihaa
    1 kplkananmuna
    50 g(1 dl) raastettua parmesaanijuustoa
    2 tloreganoa
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
    1 tlsuolaa
    2 rklrypsiöljyä (lihapullien pyörittämiseen)
  2. 2

    Valmista liemi vedestä ja liemikuutioista. Pidä liemi kuumana.

    MääräAinesosa
    2 kplkasvisliemikuutiota (gluteenitonta)
    8 dlvettä
  3. 3

    Valuta aurinkokuivatut tomaatit, säästä öljy. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja valkosipulit. Mittaa 2 rkl tomaattien öljyä kattilaan. Kuullota siinä valkosipulia 1 minuutti. Lisää aurinkokuivatut tomaatit, tomaattipyree ja riisi ja kuullota 1 minuutti. Sekoita kauhallinen lientä joukkoon. Kypsennä keskilämmöllä, kunnes liemi on imeytynyt riisiin. Lisää lientä kauhallinen kerrallaan ja kypsennä risottoa yhteensä noin 10 minuuttia. Risotto saa jää kosteaksi ja puuromaiseksi.

    MääräAinesosa
    1 dlaurinkokuivattuja tomaatteja
    2 rklaurinkokuivattujen tomaattien öljyä
    2 kplvalkosipulinkynttä
    2 rkltomaattipyreetä
    3 dlrisottoriisiä
  4. 4

    Sekoita kerma ja mustapippuri risottoon. Kypsennä vielä 5 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 dlruokakermaa
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
  5. 5

    Valuta mozzarella. Revi se suupaloiksi risoton päälle. Viimeistele basilikalla ja kirsikkatomaateilla. Tarjoa lihapullien kanssa.

    MääräAinesosa
    125 gmozzarellajuustoa
    1 ruukku basilikaa
    250 gkirsikkatomaatteja

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl tomaattipyreetä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Ninna Lindström
11.3.2019
|
Päivitetty: 29.9.2025

Samankaltaisia reseptejä