Itämainen lammaspata

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
600 - 800 gluutonta lampaanpaistia
öljyä
1 kplsipuli
2 kplvalkosipulin kynttä
2 kplporkkanaa
150 gkuivattuja aprikooseja
2 tlcurrya
1 tlmietoa chilijauhetta
3 rkltomaattisosetta
1 kpllaakerinlehti
suikale sitruunankuorta
5 dlvettä
hiukan vasikanfondia
hiukan suolaa
mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa liha parin sentin kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuori porkkanat ja leikkaa ne parin sentin viipaleiksi. Halkaise aprikoosit. Ruskista lihat parissa kolmessa erässä ja siirrä pataan tai kattilaan. Sirottele lihapaloille kevyesti suolaa ja pippuria. Huuhdo pannu aina välillä ja ota huuhdeliemi talteen. Kuullota lopuksi pannussa sipuli ja valkosipuli. Sekoita joukkoon curry, chilijauhe ja tomaattisose ja kuumenna muutama minuutti miedolla lämmöllä. Lisää seos lihojen joukkoon. Lisää pataan laakerinlehti, aprikoosit, pala sitruunan keltaista kuorta sekä pannun huuhdeliemi ja hiukan fondia. Kypsennä kannen alla miedolla lämmöllä noin tunti ja 15 minuuttia. Tarkista, että liha on kypsää. Tarkista maku ja tarjoile keitetyn riisin kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 27.11.2025

Samankaltaisia reseptejä