Itämainen lammaspata - Yhteishyvä

Itämainen lammaspata

Annokset
6
Jaa Somessa

Ainekset

600 - 800 g
Luutonta lampaanpaistia
Öljyä
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulin kynttä
2 kpl
Porkkanaa
150 g
Kuivattuja aprikooseja
2 tl
Currya
1 tl
Mietoa chilijauhetta
3 rkl
Tomaattisosetta
1 kpl
Laakerinlehti
Suikale sitruunankuorta
5 dl
Vettä
Hiukan vasikanfondia
Hiukan suolaa
Mustapippuria

Näin teet

1

Leikkaa liha parin sentin kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuori porkkanat ja leikkaa ne parin sentin viipaleiksi. Halkaise aprikoosit. Ruskista lihat parissa kolmessa erässä ja siirrä pataan tai kattilaan. Sirottele lihapaloille kevyesti suolaa ja pippuria. Huuhdo pannu aina välillä ja ota huuhdeliemi talteen. Kuullota lopuksi pannussa sipuli ja valkosipuli. Sekoita joukkoon curry, chilijauhe ja tomaattisose ja kuumenna muutama minuutti miedolla lämmöllä. Lisää seos lihojen joukkoon. Lisää pataan laakerinlehti, aprikoosit, pala sitruunan keltaista kuorta sekä pannun huuhdeliemi ja hiukan fondia. Kypsennä kannen alla miedolla lämmöllä noin tunti ja 15 minuuttia. Tarkista, että liha on kypsää. Tarkista maku ja tarjoile keitetyn riisin kanssa.

Resepti
Aila Pakarinen
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 28.3.2007
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa