Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Itämainen lammaspata

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ainekset

600 - 800 g
Luutonta lampaanpaistia
Öljyä
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulin kynttä
2 kpl
Porkkanaa
150 g
Kuivattuja aprikooseja
2 tl
Currya
1 tl
Mietoa chilijauhetta
3 rkl
Tomaattisosetta
1 kpl
Laakerinlehti
Suikale sitruunankuorta
5 dl
Vettä
Hiukan vasikanfondia
Hiukan suolaa
Mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Leikkaa liha parin sentin kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuori porkkanat ja leikkaa ne parin sentin viipaleiksi. Halkaise aprikoosit. Ruskista lihat parissa kolmessa erässä ja siirrä pataan tai kattilaan. Sirottele lihapaloille kevyesti suolaa ja pippuria. Huuhdo pannu aina välillä ja ota huuhdeliemi talteen. Kuullota lopuksi pannussa sipuli ja valkosipuli. Sekoita joukkoon curry, chilijauhe ja tomaattisose ja kuumenna muutama minuutti miedolla lämmöllä. Lisää seos lihojen joukkoon. Lisää pataan laakerinlehti, aprikoosit, pala sitruunan keltaista kuorta sekä pannun huuhdeliemi ja hiukan fondia. Kypsennä kannen alla miedolla lämmöllä noin tunti ja 15 minuuttia. Tarkista, että liha on kypsää. Tarkista maku ja tarjoile keitetyn riisin kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 28.3.2007
|
Muokattu: 5.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.