Jerk-broilerinkoivet
Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Jamaikalainen jerk-mausteseos tekee broilerinkoivista tulisia ja maistuvia. Tarjoa jerk-broilerinkoivet riisin kanssa. Voit kypsentää kanan uunissa tai grillissä.
| 1 kg | (3 kpl) maustamattomia broilerin koipi-reisiä |
| Jerk-mausteseos | |
|---|---|
| 1 kpl | sipuli |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | punainen chili |
| 30 g | tuoretta inkivääriä |
| 1 kpl | limen mehu |
| 2 rkl | ruokosokeria |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | timjamia kuivattuna |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/4 tl | neilikkaa jauhettuna |
| 1/4 tl | kanelia jauhettuna |
- 1.
Valmista mausteseos. Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise chili, poista kanta ja siemenet. Kuori inkivääri.
- 2.
Mittaa kaikki mausteseoksen ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi.
- 3.
Valuta mausteseos isoon, vahvaan pakastuspussiin ja lisää koipi-reidet. Painele ilma pois pussista ja sulje hyvin. Anna lihojen maustua jääkapissa vuorokauden ajan välillä käännellen.
- 4.
Ota broilerit marinadista ja kuivaa ne talouspaperilla. Kypsennä koipia 225-asteisessa uunissa 40–45 minuuttia.
Jerk-broilerinkoivet
Jamaikalainen jerk-mausteseos tekee broilerinkoivista tulisia ja maistuvia. Tarjoa jerk-broilerinkoivet riisin kanssa. Voit kypsentää kanan uunissa tai grillissä.
Ainekset (3 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | (3 kpl) maustamattomia broilerin koipi-reisiä |
Jerk-mausteseos | |
| 1 kpl | sipuli |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | punainen chili |
| 30 g | tuoretta inkivääriä |
| 1 kpl | limen mehu |
| 2 rkl | ruokosokeria |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | timjamia kuivattuna |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/4 tl | neilikkaa jauhettuna |
| 1/4 tl | kanelia jauhettuna |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Valmista mausteseos. Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise chili, poista kanta ja siemenet. Kuori inkivääri.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 3 kpl valkosipulinkynttä 1 kpl punainen chili 30 g tuoretta inkivääriä - 2
Mittaa kaikki mausteseoksen ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi.
Määrä Ainesosa 1 kpl limen mehu 2 rkl ruokosokeria 2 rkl rypsiöljyä 1 tl timjamia kuivattuna 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 1/4 tl neilikkaa jauhettuna 1/4 tl kanelia jauhettuna - 3
Valuta mausteseos isoon, vahvaan pakastuspussiin ja lisää koipi-reidet. Painele ilma pois pussista ja sulje hyvin. Anna lihojen maustua jääkapissa vuorokauden ajan välillä käännellen.
Määrä Ainesosa 1 kg (3 kpl) maustamattomia broilerin koipi-reisiä - 4
Ota broilerit marinadista ja kuivaa ne talouspaperilla. Kypsennä koipia 225-asteisessa uunissa 40–45 minuuttia.
Grillaa koipia miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia välillä käännellen tai kunnes lihasta tihkuva neste on kirkasta.
Ravintosisältö
835
Energiaa kcal
3496
Energiaa kj
60,3 g
Rasvaa
15,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
11,7 g
Hiilihydraatteja
9,3 g
Sokereita
0,7 g
Kuituja
61,3 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
835
Energiaa kcal
3496
Energiaa kj
60,3 g
Rasvaa
15,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
11,7 g
Hiilihydraatteja
9,3 g
Sokereita
0,7 g
Kuituja
61,3 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























