Valmista mausteseos. Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise chili, poista kanta ja valkoiset osat. Kuori inkivääri.
Mittaa kaikki mausteseoksen ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi. Valuta mausteseos isoon, vahvaan pakastuspussiin ja lisää koipi-reidet. Painele ilma pois pussista ja sulje hyvin. Anna lihojen maustua jääkapissa vuorokauden ajan välillä käännellen.
Ota broilerit marinadista ja kuivaa ne talouspaperilla. Grillaa koipia miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia välillä käännellen tai kunnes lihasta tihkuva neste on kirkasta.
Vinkki: Voit myös kypsentää koipi-reidet 225-asteisessa uunissa 40–45 minuuttia.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1411
337
25,0 g
6,2 g
4,2 g
4,2 g
0,2 g
24,2 g
0,3 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynttä,
Punainen chili,
Pala tuoretta inkivääriä,
1 tl Timjamia,
0,5 tl Suolaa,
0,5 tl Rouhittua mustapippuria,
0,25 tl Jauhettua neilikkaa,
0,25 tl Kanelia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli