Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Joulukinkun paistaminen

Fork and knife
20 Annosta
Fork and knife
20 Annosta
Joulukinkku on helppo juttu, kun otat sen ajoissa sulamaan ja varaat reilusti aikaa myös paistamiselle. Kypsän kinkun voit kuorruttaa korppujauhoilla ja koristella kuivatuilla karpaloilla.

Ainekset

5 kg
Luuton juhlakinkku
1 kpl
Iso paistopussi
Paistolämpömittari

Kuorrutus

1 dl
Sinappia
1 kpl
Kananmuna
1 dl
Korppujauhoja
1 dl
Kuivattuja karpaloita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Siirrä jäinen kinkku jääkaappiin 3 vuorokautta ennen valmistusta. Ota sulanut kinkku huoneenlämpöön noin 5 tuntia ennen paistoa. Poista pakkaus. Jos kinkussa on verkko, jätä se paikoilleen kypsennyksen ajaksi.

2

Laita kinkku paistopussiin ja sulje pussi. Leikkaa pieni ilmareikä pussin yläkulmaan. Työnnä paistolämpömittari pussin läpi kinkun paksuimpaan kohtaan siten, että asteikko näkyy uunista ulos. Aloita paistaminen, kun kinkun sisälämpötila on noin 10 astetta. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita kinkku uuniin. Alenna puolen tunnin kuluttua uunin lämpötila 125 asteeseen.

3

Kypsennä kinkkua noin tunti jokaista painokiloa kohti. Jos haluat kinkusta mehevän kypsää, ota se uunista, kun mittari näyttää 75 astetta. Jos taas haluat kinkustasi murenevan kypsää, ota se uunista, kun mittari näyttää 80 astetta. Anna kinkun jäähtyä 15–20 minuuttia. Poista pussi ja ota liemi talteen kastiketta varten. Poista kinkusta verkko, kamara ja osa silavaa. Jätä pintaan ohut kerros silavaa makua antamaan.

4

Säädä uuni 250 asteeseen. Nosta kinkku uuniritilälle. Yhdistä sinappi ja kananmuna. Voitele kinkku sinappiseoksella. Kuorruta kinkku korppujauhoilla. Tee pintaan ristikkokuvio veitsellä. Kuorruta kinkkua uunissa 10–15 minuuttia tai kunnes pinta on hieman ruskistunut. Koristele kuivatuilla karpaloilla.

Vinkki: Voit koristella kinkun myös perinteiseen tapaan kokonaisilla neilikoilla.

Vinkit: 3 x kinkun kaveri

Homejuustokastike: Kiehauta 2 dl kinkun paistolientä ja 2 dl vettä. Lisää ohuena nauhana suurus, jossa on 2 rkl vehnäjauhoja ja ½ dl vettä. Keitä 10 minuuttia. Lisää 1 dl homejuustomuruja ja 1 dl kermaa.

Piparjuurisinappi: Sekoita 1 dl sinappia, 2 tl piparjuuritahnaa ja 2 tl hunajaa.

Pippurinen ranskankerma: Sekoita 200 g ranskankermaa, 3 tl hienonnettuja viher- ja roseepippureita, 1 tl sinappia, 1 tl hunajaa ja ripaus suolaa.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 7.11.2018
|
Muokattu: 24.10.2023

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.