
Joulukinkun paistaminen
Ainekset
Valmistus
Siirrä jäinen kinkku jääkaappiin 3 vuorokautta ennen valmistusta. Ota sulanut kinkku huoneenlämpöön noin 5 tuntia ennen paistoa. Poista pakkaus. Jos kinkussa on verkko, jätä se paikoilleen kypsennyksen ajaksi.
Laita kinkku paistopussiin ja sulje pussi. Leikkaa pieni ilmareikä pussin yläkulmaan. Työnnä paistolämpömittari pussin läpi kinkun paksuimpaan kohtaan siten, että asteikko näkyy uunista ulos. Aloita paistaminen, kun kinkun sisälämpötila on noin 10 astetta. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita kinkku uuniin. Alenna puolen tunnin kuluttua uunin lämpötila 125 asteeseen.
Kypsennä kinkkua noin tunti jokaista painokiloa kohti. Jos haluat kinkusta mehevän kypsää, ota se uunista, kun mittari näyttää 75 astetta. Jos taas haluat kinkustasi murenevan kypsää, ota se uunista, kun mittari näyttää 80 astetta. Anna kinkun jäähtyä 15–20 minuuttia. Poista pussi ja ota liemi talteen kastiketta varten. Poista kinkusta verkko, kamara ja osa silavaa. Jätä pintaan ohut kerros silavaa makua antamaan.
Säädä uuni 250 asteeseen. Nosta kinkku uuniritilälle. Yhdistä sinappi ja kananmuna. Voitele kinkku sinappiseoksella. Kuorruta kinkku korppujauhoilla. Tee pintaan ristikkokuvio veitsellä. Kuorruta kinkkua uunissa 10–15 minuuttia tai kunnes pinta on hieman ruskistunut. Koristele kuivatuilla karpaloilla.
Vinkki: Voit koristella kinkun myös perinteiseen tapaan kokonaisilla neilikoilla.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
447
1872
15,2 g
5,1 g
2,8 g
0,9 g
0,3 g
74,3 g
3,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 kpl iso paistopussi,
paistolämpömittari.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli