Joululohi

Arvostele resepti
6 Annosta

30 min (josta 10 min aktiivista)

Joululohi on perinteisen uunilohen serkku, joka saa jouluisen arominsa piparkakkumausteesta. Filee viimeistellään raikkailla kapriksilla, persiljalla ja sitruunalla.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
800 gkirjolohifileetä
3/4 tlsuolaa
1 tlpiparkakkumaustetta
3 rklkorppujauhoja

Lisäksi

4 rklkapriksia
1/2 kplruukku persiljaa
1 kplsitruuna

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Voitele laakea, pitkänmallinen uunivuoka. Laita filee vuokaan nahka alaspäin. Ripottele suola, piparkakkumauste ja korppujauhot pinnalle.

    MääräAinesosa
    800 gkirjolohifileetä
    3/4 tlsuolaa
    1 tlpiparkakkumaustetta
    3 rklkorppujauhoja
  2. 2

    Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasossa noin 25 minuuttia, kunnes lohi on lohkeavan kypsää.

  3. 3

    Valuta kaprikset. Hienonna persilja ja lohko pesty sitruuna. Sekoita kaprikset ja persilja kulhossa. Koristele lohi kapris-persiljaseoksella ja sitruunalohkoilla.

    MääräAinesosa
    4 rklkapriksia
    1 kplsitruuna
    1/2 kplruukku persiljaa

Tarjoa piparkakun makuinen joululohi uunissa paahdettujen perunoiden kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 4 rkl kapriksia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
19.10.2018
|
Päivitetty: 10.11.2025