Joululohi - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Joululohi

Joululohi
Annokset
6
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
225°C
Joululohi maustetaan piparkakkumausteella ja koristellaan sekä sitruunalla että persiljalla.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kg
(kirjo)lohifileetä
1 tl
Suolaa
1 tl
Piparkakkumaustetta
3 rkl
Korppujauhoja

PINNALLE:

4 rkl
Kapriksia
3 rkl
Hienonnettua persiljaa
Sitruunalohkoja

Näin teet

1

Voitele laakea, pitkänmallinen uunivuoka. Nosta filee vuokaan nahka alaspäin. Ripottele pinnalle suolaa, piparkakkumaustetta ja pinnalle korppujauhot. Kypsennä 200-asteisessa uunin keskitasossa 20-25 minuuttia. Sekoita kulhossa kaprikset ja hienonnetut persilja. Nostele mausteseos koristeraidaksi kypsän lohifileen päälle. Tarjoa lisänä sitruunalohkoja.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.10.2009
Muokattu: 15.5.2019