Joulun marinoitu hedelmäsalaatti | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Joulun marinoitu hedelmäsalaatti

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tarjoa jälkkärinä, välipalana, jogurtin tai joulupuuron lisänä.

Ainekset

2 kpl
Persimonia
1 kpl
Omena
2 kpl
Klementiiniä
1 kpl
Granaattiomenaa

liemi

3 dl
Omenamehua
4 rkl
Hunajaa
2 kpl
Kanelitankoa
25 g
Inkivääriä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Kuori ja paloittele inkivääri. Kiehauta liemen ainekset. Jäähdytä liemi. Pese hedelmät, pilko persimonit ja omena. Kuori ja paloittele klementiini. Pyöritä granaattiomenaa hetki voimakkaasti pöytää vasten, jotta siemenet irtoavat kuoresta. Halkaise granaattiomena ja leikkaa lohkoiksi kalvojen kohdilta. Irrota siemenet lohkoista suureen kulhoon. Lisää siemenien joukkoon muut hedelmät. Poista liemestä mausteet ja kaada liemi hedelmien päälle.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.11.2016
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

661

158

0,3 g

35,0 g

35,0 g

2,5 g

1,0 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Kanelitankoa,

25 g Inkivääriä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli