Sulata voi ja anna jäähtyä. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Liuota hiiva kädenlämpöisen maidon joukkoon. Lisää keltuaiset, suola, sokeri, vehnäjauhot ja hieman jäähtynyt voi. Nostele joukkoon valkuaisvaahto.
Anna taikinan seistä puolisen tuntia huoneenlämmössä. Pilko pekonit ja paahda rapeiksi. Hienonna kaali ja pehmennä hetken aikaa kiehuvassa vedessä. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta. Lisää kaalit pekonien kanssa taikinaan. Paista vohvelit vohveliraudalla ja tarjoile vaahterasiirapin kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
251
1049
10,9 g
6,3 g
29,0 g
5,4 g
1,6 g
7,8 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
10 g Tuoretta hiivaa tai 1 tl kuivahiivaa,
0,5 tl Suolaa,
Vaahterasiirappia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli