Kaali-pekonivohvelit

Arvostele resepti
8 Kappaletta

30 min

Suolainen vohveli maistuu vaikkapa iltapalana. Nämä vohvelit saavat makua pekonista ja keräkaalista. Tarjoa vohvelit vaahterasiirapin kanssa.

Ainekset

MääräAinesosa
3 kplkananmunaa
4 dlmaitoa
50 gvoita
1/2 tlsuolaa
4 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
140 g(1 pkt) pekonia
200 gkeräkaalin uloimpia lehtiä

Tarjoiluun

vaahterasiirappia

Valmistus

  1. 1

    Sulata voi ja anna jäähtyä. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Liuota hiiva kädenlämpöisen maidon joukkoon. Lisää keltuaiset, suola, vehnäjauhot ja hieman jäähtynyt voi. Nostele joukkoon valkuaisvaahto. Anna taikinan seistä puolisen tuntia huoneenlämmössä. Pilko pekonit ja paahda rapeiksi. Hienonna kaali ja pehmennä hetken aikaa kiehuvassa vedessä. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta. Lisää kaalit pekonien kanssa taikinaan. Paista vohvelit vohveliraudalla ja tarjoile vaahterasiirapin kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 tl Suolaa, Vaahterasiirappia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä