Kaali-pekonivohvelit | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kaali-pekonivohvelit

Fork and knife
8 Kappaletta
Fork and knife
8 Kappaletta
Suolainen vohveli maistuu vaikkapa iltapalana. Nämä vohvelit saavat makua pekonista ja keräkaalista. Tarjoa vohvelit vaahterasiirapin kanssa.

Ainekset

75 g
Voita
2 kpl
Kananmunaa
4 dl
Maitoa
10 g
Tuoretta hiivaa tai 1 tl kuivahiivaa
1/2 tl
Suolaa
1 rkl
Sokeria
4 dl
Vehnäjauhoja
1 kpl
(140 g) pekonia
200 g
Keräkaalin uloimpia lehtiä

tarjoiluun

Vaahterasiirappia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sulata voi ja anna jäähtyä. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Liuota hiiva kädenlämpöisen maidon joukkoon. Lisää keltuaiset, suola, sokeri, vehnäjauhot ja hieman jäähtynyt voi. Nostele joukkoon valkuaisvaahto.

Anna taikinan seistä puolisen tuntia huoneenlämmössä. Pilko pekonit ja paahda rapeiksi. Hienonna kaali ja pehmennä hetken aikaa kiehuvassa vedessä. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta. Lisää kaalit pekonien kanssa taikinaan. Paista vohvelit vohveliraudalla ja tarjoile vaahterasiirapin kanssa.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 11.1.2016
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1049

251

10,9 g

6,3 g

29,0 g

5,4 g

1,6 g

7,8 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

10 g Tuoretta hiivaa tai 1 tl kuivahiivaa,

0,5 tl Suolaa,

Vaahterasiirappia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli