Sulata voi ja anna jäähtyä. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Liuota hiiva kädenlämpöisen maidon joukkoon. Lisää keltuaiset, suola, sokeri, vehnäjauhot ja hieman jäähtynyt voi. Nostele joukkoon valkuaisvaahto.
Anna taikinan seistä puolisen tuntia huoneenlämmössä. Pilko pekonit ja paahda rapeiksi. Hienonna kaali ja pehmennä hetken aikaa kiehuvassa vedessä. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta. Lisää kaalit pekonien kanssa taikinaan. Paista vohvelit vohveliraudalla ja tarjoile vaahterasiirapin kanssa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1049
251
10,9 g
6,3 g
29,0 g
5,4 g
1,6 g
7,8 g
0,3 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
10 g Tuoretta hiivaa tai 1 tl kuivahiivaa,
0,5 tl Suolaa,
Vaahterasiirappia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli