Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kaali-pekonivohvelit

Fork and knife
8 Kappaletta
Fork and knife
8 Kappaletta
Suolainen vohveli maistuu vaikkapa iltapalana. Nämä vohvelit saavat makua pekonista ja keräkaalista. Tarjoa vohvelit vaahterasiirapin kanssa.

Ainekset

75 g
Voita
2 kpl
Kananmunaa
4 dl
Maitoa
10 g
Tuoretta hiivaa tai 1 tl kuivahiivaa
1/2 tl
Suolaa
1 rkl
Sokeria
4 dl
Vehnäjauhoja
1 kpl
(140 g) pekonia
200 g
Keräkaalin uloimpia lehtiä

Tarjoiluun

Vaahterasiirappia

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Sulata voi ja anna jäähtyä. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Liuota hiiva kädenlämpöisen maidon joukkoon. Lisää keltuaiset, suola, sokeri, vehnäjauhot ja hieman jäähtynyt voi. Nostele joukkoon valkuaisvaahto.

Anna taikinan seistä puolisen tuntia huoneenlämmössä. Pilko pekonit ja paahda rapeiksi. Hienonna kaali ja pehmennä hetken aikaa kiehuvassa vedessä. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta. Lisää kaalit pekonien kanssa taikinaan. Paista vohvelit vohveliraudalla ja tarjoile vaahterasiirapin kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 11.1.2016
|
Muokattu: 10.1.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

251

1049

10,9 g

6,3 g

29,0 g

5,4 g

1,6 g

7,8 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

10 g Tuoretta hiivaa tai 1 tl kuivahiivaa,

0,5 tl Suolaa,

Vaahterasiirappia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli