Kaali-pekonivohvelit - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kaali-pekonivohvelit

???
Kappaleita
8
Suolainen vohveli maistuu vaikkapa iltapalana. Nämä vohvelit saavat makua pekonista ja keräkaalista. Tarjoa vohvelit vaahterasiirapin kanssa.
Jaa Somessa

Ainekset

75 g
Voita
2 kpl
Kananmunaa
4 dl
Maitoa
10 g
Tuoretta hiivaa tai 1 tl kuivahiivaa
1/2 tl
Suolaa
1 rkl
Sokeria
4 dl
Vehnäjauhoja
1 kpl
(140 g) pekonia
200 g
Keräkaalin uloimpia lehtiä

TARJOILUUN

Vaahterasiirappia

Näin teet

1

Sulata voi ja anna jäähtyä. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Liuota hiiva kädenlämpöisen maidon joukkoon. Lisää keltuaiset, suola, sokeri, vehnäjauhot ja hieman jäähtynyt voi. Nostele joukkoon valkuaisvaahto.

Anna taikinan seistä puolisen tuntia huoneenlämmössä. Pilko pekonit ja paahda rapeiksi. Hienonna kaali ja pehmennä hetken aikaa kiehuvassa vedessä. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta. Lisää kaalit pekonien kanssa taikinaan. Paista vohvelit vohveliraudalla ja tarjoile vaahterasiirapin kanssa.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 11.1.2016
Muokattu: 15.5.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja29 g232 g
Proteiinia8 g62 g
Rasvaa11 g87 g
Kuituja2 g13 g
Energiaa kj1049 8391
Energiaa kcal251 2006

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 10 g Tuoretta hiivaa tai 1 tl kuivahiivaa

  • 0,5 tl Suolaa

  • Vaahterasiirappia

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja29 g232 g
Proteiinia8 g62 g
Rasvaa11 g87 g
Kuituja2 g13 g
Energiaa kj1049 8391
Energiaa kcal251 2006

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 10 g Tuoretta hiivaa tai 1 tl kuivahiivaa

  • 0,5 tl Suolaa

  • Vaahterasiirappia

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.