Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kanapanzanella

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Panzanella on italialainen hävikkiruoka, jonka tärkein raaka-aine on eiliseltä jäänyt leipä. Perinteinen leipä-tomaattisalaatti muuntuu kokonaiseksi hellepäivän lounaaksi, kun lisäät siihen myös grillattua kanaa. Grillattu kanapanzanella sopii myös grillibileisiin ja kesäiseen buffetpöytään.

Ainekset

350 g
(1 pkt) kanan fileeleikettä
1 rkl
rypsiöljyä
1/2 kpl
(ruukkua) timjamia
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
2 tl
juoksevaa hunajaa
4 kpl
(viipaletta) vaaleaa leipää
6 kpl
tomaattia tai 500 g (2 rs) kirsikkatomaatteja
400 g
(1 kpl) kurkkua
2 dl
kivettömiä oliiveja
1 rkl
pieniä kapriksia
1 kpl
(ruukku) basilikaa

Kastike

1 kpl
(pieni) punasipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 rkl
punaviinietikkaa
3/10 tl
suolaa
3/10 tl
mustapippuria rouhittuna
3 rkl
rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sivele fileeleikkeet öljyllä. Hienonna timjami ja säästä siitä osa salaattiin. Mausta leikkeet lopulla timjamilla sekä suolalla ja pippurilla. Paahda leikkeitä grillissä tai 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Tarkista kypsyys puolittamalla yksi leike. Valuta kuuman lihan päälle hunajaa ja pidä lämpimänä folion alla.

350 g
(1 pkt) kanan fileeleikettä
1 rkl
rypsiöljyä
1/2 kpl
(ruukkua) timjamia
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
2 tl
juoksevaa hunajaa
2

Sipaise leiville halutessasi hieman rypsiöljyä. Paahda leivät grillissä rapeiksi ja kullankeltaisiksi.

4 kpl
(viipaletta) vaaleaa leipää
3

Tee kastike. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Yhdistä sipulit, etikka ja mausteet pienessä kulhossa. Anna maustua 5 minuuttia ja sekoita sitten öljy joukkoon.

1 kpl
(pieni) punasipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 rkl
punaviinietikkaa
3/10 tl
suolaa
3/10 tl
mustapippuria rouhittuna
3 rkl
rypsiöljyä
4

Huuhtele tomaatit ja kurkku. Paloittele tomaatit ja leikkaa kurkku puolikuiksi. Valuta oliivit. Revi tai kuutioi kanapalat ja leipäviipaleet. Yhdistä kaikki salaatin ainekset kulhossa tai vadilla.

6 kpl
tomaattia tai 500 g (2 rs) kirsikkatomaatteja
400 g
(1 kpl) kurkkua
2 dl
kivettömiä oliiveja
1 rkl
pieniä kapriksia
1 kpl
(ruukku) basilikaa
5

Sekoita kastike salaatin joukkoon.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 10.5.2022
|
Muokattu: 10.5.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

356

1489

21,8 g

2,0 g

20,0 g

9,8 g

3,5 g

17,5 g

2,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl pieniä kapriksia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli