Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kanapullat ja karamellisoitu sipulikastike

Kanapullat ja karamellisoitu sipulikastike

timer-iconNoin tunti  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Talven herkullisimman lihapullakastikkeen pääosassa ovat broilerin jauheliha ja karamellisoidut sipulit, joista haudutetaan ranskalaistyylinen tumma sipulikastike. Tarjoa mehevät kanapullat perunamuusin ja raikkaan salaatin kanssa.

Ainekset

Kanapyörykät

400 g
(1 pkt) broilerin jauhelihaa
80 g
(0.5 pkt) cheddarjuustoa (Jukolan juusto)
1 kpl
valkosipulinkynsi
1/2 dl
persiljaa hienonnettuna
1 kpl
kananmuna
1/2 dl
korppujauhoja
3/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Sipulikastike

4 - 5 kpl
(n. 300g) sipulia
1 rkl
voita
1 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
timjaminlehtiä
2 kpl
valkosipulinkynttä
1/2 tl
sokeria
1 rkl
vehnäjauhoja
4 dl
vettä
1 1/2 rkl
lihafondia
1 rkl
balsamiviinietikkaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Lisäksi

timjamia

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Ota jauheliha huoneenlämpöön. Raasta juusto. Kuori ja hienonna valkosipuli. Yhdistä kaikki pyöryköiden ainekset ja sekoita hyvin.

400 g
(1 pkt) broilerin jauhelihaa
80 g
(0.5 pkt) cheddarjuustoa (Jukolan juusto)
1 kpl
valkosipulinkynsi
1/2 dl
persiljaa hienonnettuna
1 kpl
kananmuna
1/2 dl
korppujauhoja
3/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
2

Kuori sipulit, halkaise ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Sulata voi pannulla. Lisää öljy ja sipulit. Kuullota sipuleita miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia välillä sekoitellen. Tee sillä aikaa pyörykät.

4 - 5 kpl
(n. 300g) sipulia
1 rkl
voita
1 rkl
rypsiöljyä
3

Pyöritä lihapullamassasta kostutetuin käsin 20 pyörykkää leivinpaperille pellille. Paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

4

Jatka kastikkeen valmistusta. Hienonna timjami. Kuori ja hienonna valkosipulit. Lisää valkosipuli ja sokeri pannulle sipuleiden joukkoon, kuullota hetki. Ripottele jauhot sipuleille ja sekoita. Lisää vesi, fondi, etikka, pippuri ja timjami. Kuumenna kiehumispisteeseen, vähennä lämpöä ja anna poreilla, kunnes kastike hieman sakenee.

1 rkl
timjaminlehtiä
2 kpl
valkosipulinkynttä
1/2 tl
sokeria
1 rkl
vehnäjauhoja
4 dl
vettä
1 1/2 rkl
lihafondia
1 rkl
balsamiviinietikkaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
5

Lisää lihapullat kastikkeeseen tai tarjoa erikseen. Koristele timjamilla. Tee lisukkeeksi perunamuusi tai raikas salaatti.

timjamia
Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 14.1.2022
Muokattu: 14.1.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

356

1493

20,8 g

8,0 g

9,5 g

2,3 g

1,3 g

31,3 g

1,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 dl persiljaa hienonnettuna,

timjamia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli