Ota jauheliha huoneenlämpöön. Raasta juusto. Kuori ja hienonna valkosipuli. Yhdistä kaikki pyöryköiden ainekset ja sekoita hyvin.
Kuori sipulit, halkaise ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Sulata voi pannulla. Lisää öljy ja sipulit. Kuullota sipuleita miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia välillä sekoitellen. Tee sillä aikaa pyörykät.
Pyöritä lihapullamassasta kostutetuin käsin 20 pyörykkää leivinpaperille pellille. Paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
Jatka kastikkeen valmistusta. Hienonna timjami. Kuori ja hienonna valkosipulit. Lisää valkosipuli ja sokeri pannulle sipuleiden joukkoon, kuullota hetki. Ripottele jauhot sipuleille ja sekoita. Lisää vesi, fondi, etikka, pippuri ja timjami. Kuumenna kiehumispisteeseen, vähennä lämpöä ja anna poreilla, kunnes kastike hieman sakenee.
Lisää lihapullat kastikkeeseen tai tarjoa erikseen. Koristele timjamilla. Tee lisukkeeksi perunamuusi tai raikas salaatti.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
356
1493
20,8 g
8,0 g
9,5 g
2,3 g
1,3 g
31,3 g
1,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 dl persiljaa hienonnettuna,
timjamia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli