Kasvis-halloumimunakas | Munakkaat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kasvis-halloumimunakas

Kasvis-halloumimunakas

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Halloumijuusto sopii monenlaiseen ruoanlaittoon. Halloumimunakkaassa on täytteenä karkeaksi raastettua halloumia sekä porkkanaa, paprikaa ja ruohosipulia. Munakas maistuu vaikkapa lounaana tai iltapalalla.

Ruokavaliot

Ainekset

5 kpl
Kananmunaa
4 rkl
Maitoa, kermaa tai vettä
Rouhittua valkopippuria

paistamiseen

Öljyä

täyte

150 g
Halloumijuustoa
1 kpl
Pieni porkkana
1/2 kpl
Punaista paprikaa
2 rkl
Hienonnettua ruohosopulia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sekoita kulhossa munat ja neste kunnes munien rakenne rikkoutuu. Mausta valkopippurilla.

5 kpl
Kananmunaa
4 rkl
Maitoa, kermaa tai vettä
Rouhittua valkopippuria
2

Valmistele täytteet. Raasta halloumijuusto karkeaksi. Kuori ja raasta porkkana. Hienonna paprika. Lämmitä pannu ja lisää tilkka öljyä. Kaada munakasmassa pannulle ja anna paistua hetki keskilämmöllä. Vedä puulastalla seosta pohjaa pitkin reunoilta keskustaan päin kunnes munakasseos hieman hyytyy. Ripottele täytteet kostean munakkaan pinnalle.

1 kpl
Pieni porkkana
1/2 kpl
Punaista paprikaa
150 g
Halloumijuustoa
2 rkl
Hienonnettua ruohosopulia
3

Paista munakasta noin 5 minuuttia ja anna lopuksi hyytyä hetki kannen alla. Poista kansi, aseta lautanen päälle ja kumoa munakas lautaselle. Valuta takaisin pannulle ja paista vielä muutama minuutti. Tarjoa heti lämpimänä.

Öljyä
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.6.2015
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

914

218

16,0 g

7,8 g

2,5 g

2,5 g

0,5 g

16,0 g

1,6 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Rouhittua valkopippuria,

Öljyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli