Kasvis-halloumimunakas

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Halloumijuusto sopii monenlaiseen ruoanlaittoon. Halloumimunakkaassa on täytteenä karkeaksi raastettua halloumia sekä porkkanaa, paprikaa ja ruohosipulia. Munakas maistuu vaikkapa lounaana tai iltapalalla.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
5 kplkananmunaa
4 rklmaitoa, kermaa tai vettä
rouhittua valkopippuria

Paistamiseen

öljyä

Täyte

150 ghalloumijuustoa
1 kplpieni porkkana
1/2 kplpunaista paprikaa
2 rklhienonnettua ruohosipulia

Valmistus

  1. 1

    Sekoita kulhossa munat ja neste kunnes munien rakenne rikkoutuu. Mausta valkopippurilla.

    MääräAinesosa
    5 kplkananmunaa
    4 rklmaitoa, kermaa tai vettä
    rouhittua valkopippuria
  2. 2

    Valmistele täytteet. Raasta halloumijuusto karkeaksi. Kuori ja raasta porkkana. Hienonna paprika. Lämmitä pannu ja lisää tilkka öljyä. Kaada munakasmassa pannulle ja anna paistua hetki keskilämmöllä. Vedä puulastalla seosta pohjaa pitkin reunoilta keskustaan päin kunnes munakasseos hieman hyytyy. Ripottele täytteet kostean munakkaan pinnalle.

    MääräAinesosa
    1 kplpieni porkkana
    1/2 kplpunaista paprikaa
    150 ghalloumijuustoa
    2 rklhienonnettua ruohosipulia
  3. 3

    Paista munakasta noin 5 minuuttia ja anna lopuksi hyytyä hetki kannen alla. Poista kansi, aseta lautanen päälle ja kumoa munakas lautaselle. Valuta takaisin pannulle ja paista vielä muutama minuutti. Tarjoa heti lämpimänä.

    MääräAinesosa
    öljyä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Rouhittua valkopippuria, Öljyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
12.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä