Yhteistyössä: Food Market Herkku

Useita tunteja

Nappaa talteen!
Grillaa ja marinoi munakoisopihvit Itäkeskuksen Food Market Herkun hedelmä- ja vihannesosaston konkarin Toni Salmisen tapaan. Pihvien kaveriksi Toni valmistaa libanonilaisen tabbouleh-salaatin.
| 4 kpl | pientä munakoisoa |
| Marinadi | |
|---|---|
| 3 kpl | timjaminoksaa hienonnettua |
| 3 kpl | rosmariininoksaa hienonnettuna |
| 1 kpl | (ruukku) tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 tl | kokonaisia valkopippureita |
| 1 tl | fenkolinsiemeniä |
| 1 dl | oliiviöljyä |
| 1 tl | suolaa |
| Tabbouleh-salaatti | |
| 2 dl | kuskusia |
| 310 g | (1tlk) kikherneitä |
| 2 kpl | salottisipulia |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1/2 kpl | punaista chiliä |
| 1 rkl | raastettua inkivääriä |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 1 kpl | suippopaprika |
| 1 kpl | kevätsipuli |
| 1 dl | hienonnettua korianteria |
| 1 dl | hienonnettua minttua |
Valmista marinadi. Silppua yrtit. Kuori ja hienonna valkosipulit. Murskaa valkopippurit ja fenkolinsiemenet. Sekoita kaikki ainekset kulhossa.
Leikkaa munakoisoista peukalon paksuisia siivuja pitkittäissuunnassa. Laita siivut leivinpaperille pellille ja sivele puolet marinadista munakoisoihin. Anna maustua pari tuntia, käännä munakoisot ja sivele siivut lopulla marinadilla. Anna taas maustua pari tuntia.
Valmista tabbouleh. Kypsennä kuskus pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele ja valuta kikherneet. Kuori ja silppua salottisipulit ja valkosipulinkynsi. Poista chilistä siemenet ja hienonna chili. Kuullota sipulit, chili ja inkivääriraaste öljyssä. Siirrä pannu liedeltä. Lisää kikherneet ja sitruunamehu. Kuutioi paprika pieniksi paloiksi. Silppua kevätsipuli. Yhdistä kaikki ainekset kulhossa.
Grillaa munakoisosiivuja noin 2 minuuttia molemmin puolin. Paistoaika riippuu palojen paksuudesta. Varo, etteivät munakoisot pehmene liikaa.
Siirrä munakoisopihvit lautasille. Lisää kaveriksi tabboulehia. Tarjoa esimerkiksi hummuksen ja pehmeän naan- tai pitaleivän kera.


Yhteistyössä: Food Market Herkku

Grillaa ja marinoi munakoisopihvit Itäkeskuksen Food Market Herkun hedelmä- ja vihannesosaston konkarin Toni Salmisen tapaan. Pihvien kaveriksi Toni valmistaa libanonilaisen tabbouleh-salaatin.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | pientä munakoisoa |
Marinadi | |
| 3 kpl | timjaminoksaa hienonnettua |
| 3 kpl | rosmariininoksaa hienonnettuna |
| 1 kpl | (ruukku) tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 tl | kokonaisia valkopippureita |
| 1 tl | fenkolinsiemeniä |
| 1 dl | oliiviöljyä |
| 1 tl | suolaa |
Tabbouleh-salaatti | |
| 2 dl | kuskusia |
| 310 g | (1tlk) kikherneitä |
| 2 kpl | salottisipulia |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1/2 kpl | punaista chiliä |
| 1 rkl | raastettua inkivääriä |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 1 kpl | suippopaprika |
| 1 kpl | kevätsipuli |
| 1 dl | hienonnettua korianteria |
| 1 dl | hienonnettua minttua |
Valmista marinadi. Silppua yrtit. Kuori ja hienonna valkosipulit. Murskaa valkopippurit ja fenkolinsiemenet. Sekoita kaikki ainekset kulhossa.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 tl | fenkolinsiemeniä |
| 1 tl | suolaa |
| 3 kpl | timjaminoksaa hienonnettua |
| 1 kpl | (ruukku) tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna |
| 1 tl | kokonaisia valkopippureita |
| 3 kpl | rosmariininoksaa hienonnettuna |
| 1 dl | oliiviöljyä |
Leikkaa munakoisoista peukalon paksuisia siivuja pitkittäissuunnassa. Laita siivut leivinpaperille pellille ja sivele puolet marinadista munakoisoihin. Anna maustua pari tuntia, käännä munakoisot ja sivele siivut lopulla marinadilla. Anna taas maustua pari tuntia.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | pientä munakoisoa |
Valmista tabbouleh. Kypsennä kuskus pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele ja valuta kikherneet. Kuori ja silppua salottisipulit ja valkosipulinkynsi. Poista chilistä siemenet ja hienonna chili. Kuullota sipulit, chili ja inkivääriraaste öljyssä. Siirrä pannu liedeltä. Lisää kikherneet ja sitruunamehu. Kuutioi paprika pieniksi paloiksi. Silppua kevätsipuli. Yhdistä kaikki ainekset kulhossa.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 dl | kuskusia |
| 310 g | (1tlk) kikherneitä |
| 2 kpl | salottisipulia |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1/2 kpl | punaista chiliä |
| 1 rkl | raastettua inkivääriä |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 1 kpl | suippopaprika |
| 1 kpl | kevätsipuli |
| 1 dl | hienonnettua minttua |
| 1 dl | hienonnettua korianteria |
Grillaa munakoisosiivuja noin 2 minuuttia molemmin puolin. Paistoaika riippuu palojen paksuudesta. Varo, etteivät munakoisot pehmene liikaa.
Siirrä munakoisopihvit lautasille. Lisää kaveriksi tabboulehia. Tarjoa esimerkiksi hummuksen ja pehmeän naan- tai pitaleivän kera.
”Tämä simppeli ja herkullinen grillikasvisruoka sopii hyvin kesäpäivän illalliseksi. Tarjoa kuumana päivänä raikkaan vehnäoluen kanssa.”
Vinkki: Höystä annokset fetalla ja tsatsikilla, jos ruokapöydässä ei istu vegaaneja.
606
Energiaa kcal
2539
Energiaa kj
35,3 g
Rasvaa
5,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
53,0 g
Hiilihydraatteja
9,5 g
Sokereita
12,3 g
Kuituja
12,8 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
606
Energiaa kcal
2539
Energiaa kj
35,3 g
Rasvaa
5,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
53,0 g
Hiilihydraatteja
9,5 g
Sokereita
12,3 g
Kuituja
12,8 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 kpl rosmariininoksaa hienonnettuna, 1 tl fenkolinsiemeniä, 1 rkl raastettua inkivääriä, 1 dl hienonnettua minttua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli