Kasvisgurun munakoisopihvit ja tabbouleh-salaatti | Pihvit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
munakoisopihvit ja tabbouleh-salaatti

Kasvisgurun munakoisopihvit ja tabbouleh-salaatti

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Grillaa ja marinoi munakoisopihvit Itäkeskuksen Food Market Herkun hedelmä- ja vihannesosaston konkarin Toni Salmisen tapaan. Pihvien kaveriksi Toni valmistaa libanonilaisen tabbouleh-salaatin.

Ainekset

4 kpl
pientä munakoisoa

marinadi

3 kpl
timjaminoksaa hienonnettua
3 kpl
rosmariininoksaa hienonnettuna
1 kpl
(ruukku) tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 tl
kokonaisia valkopippureita
1 tl
fenkolinsiemeniä
1 dl
oliiviöljyä
1 tl
suolaa

tabbouleh-salaatti

2 dl
kuskusia
310 g
(1tlk) kikherneitä
2 kpl
salottisipulia
1 kpl
valkosipulinkynsi
1/2 kpl
punaista chiliä
1 rkl
raastettua inkivääriä
3 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
sitruunamehua
1 kpl
suippopaprika
1 kpl
kevätsipuli
1 dl
hienonnettua korianteria
1 dl
hienonnettua minttua

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Valmista marinadi. Silppua yrtit. Kuori ja hienonna valkosipulit. Murskaa valkopippurit ja fenkolinsiemenet. Sekoita kaikki ainekset kulhossa.

2 kpl
valkosipulinkynttä
1 tl
fenkolinsiemeniä
1 tl
suolaa
3 kpl
timjaminoksaa hienonnettua
1 kpl
(ruukku) tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna
1 tl
kokonaisia valkopippureita
3 kpl
rosmariininoksaa hienonnettuna
1 dl
oliiviöljyä
2

Leikkaa munakoisoista peukalon paksuisia siivuja pitkittäissuunnassa. Laita siivut leivinpaperille pellille ja sivele puolet marinadista munakoisoihin. Anna maustua pari tuntia, käännä munakoisot ja sivele siivut lopulla marinadilla. Anna taas maustua pari tuntia.

4 kpl
pientä munakoisoa
3

Valmista tabbouleh. Kypsennä kuskus pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele ja valuta kikherneet. Kuori ja silppua salottisipulit ja valkosipulinkynsi. Poista chilistä siemenet ja hienonna chili. Kuullota sipulit, chili ja inkivääriraaste öljyssä. Siirrä pannu liedeltä. Lisää kikherneet ja sitruunamehu. Kuutioi paprika pieniksi paloiksi. Silppua kevätsipuli. Yhdistä kaikki ainekset kulhossa.

2 dl
kuskusia
310 g
(1tlk) kikherneitä
2 kpl
salottisipulia
1 kpl
valkosipulinkynsi
1/2 kpl
punaista chiliä
1 rkl
raastettua inkivääriä
3 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
sitruunamehua
1 kpl
suippopaprika
1 kpl
kevätsipuli
1 dl
hienonnettua minttua
1 dl
hienonnettua korianteria
4

Grillaa munakoisosiivuja noin 2 minuuttia molemmin puolin. Paistoaika riippuu palojen paksuudesta. Varo, etteivät munakoisot pehmene liikaa.

5

Siirrä munakoisopihvit lautasille. Lisää kaveriksi tabboulehia. Tarjoa esimerkiksi hummuksen ja pehmeän naan- tai pitaleivän kera.

”Tämä simppeli ja herkullinen grillikasvisruoka sopii hyvin kesäpäivän illalliseksi. Tarjoa kuumana päivänä raikkaan vehnäoluen kanssa.”

Vinkki: Höystä annokset fetalla ja tsatsikilla, jos ruokapöydässä ei istu vegaaneja.

Resepti:
Toni Salminen
Kuvausjärjestelyt:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 24.5.2019
Muokattu: 2.10.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2505

598

35,3 g

5,0 g

51,5 g

9,0 g

12,0 g

12,3 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

3 kpl rosmariininoksaa hienonnettuna,

1 tl fenkolinsiemeniä,

1 rkl raastettua inkivääriä,

1 dl hienonnettua minttua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli