Valmista marinadi. Silppua yrtit. Kuori ja hienonna valkosipulit. Murskaa valkopippurit ja fenkolinsiemenet. Sekoita kaikki ainekset kulhossa.
Leikkaa munakoisoista peukalon paksuisia siivuja pitkittäissuunnassa. Laita siivut leivinpaperille pellille ja sivele puolet marinadista munakoisoihin. Anna maustua pari tuntia, käännä munakoisot ja sivele siivut lopulla marinadilla. Anna taas maustua pari tuntia.
Valmista tabbouleh. Kypsennä kuskus pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele ja valuta kikherneet. Kuori ja silppua salottisipulit ja valkosipulinkynsi. Poista chilistä siemenet ja hienonna chili. Kuullota sipulit, chili ja inkivääriraaste öljyssä. Siirrä pannu liedeltä. Lisää kikherneet ja sitruunamehu. Kuutioi paprika pieniksi paloiksi. Silppua kevätsipuli. Yhdistä kaikki ainekset kulhossa.
Grillaa munakoisosiivuja noin 2 minuuttia molemmin puolin. Paistoaika riippuu palojen paksuudesta. Varo, etteivät munakoisot pehmene liikaa.
Siirrä munakoisopihvit lautasille. Lisää kaveriksi tabboulehia. Tarjoa esimerkiksi hummuksen ja pehmeän naan- tai pitaleivän kera.
”Tämä simppeli ja herkullinen grillikasvisruoka sopii hyvin kesäpäivän illalliseksi. Tarjoa kuumana päivänä raikkaan vehnäoluen kanssa.”
Vinkki: Höystä annokset fetalla ja tsatsikilla, jos ruokapöydässä ei istu vegaaneja.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
598
2505
35,3 g
5,0 g
51,5 g
9,0 g
12,0 g
12,3 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
3 kpl rosmariininoksaa hienonnettuna,
1 tl fenkolinsiemeniä,
1 rkl raastettua inkivääriä,
1 dl hienonnettua minttua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli