munakoisopihvit ja tabbouleh-salaatti
munakoisopihvit ja tabbouleh-salaatti
Yhteistyössä

Kasvisgurun munakoisopihvit ja tabbouleh-salaatti

Arvostele resepti
4 Annosta

Useita tunteja

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Grillaa ja marinoi munakoisopihvit Itäkeskuksen Food Market Herkun hedelmä- ja vihannesosaston konkarin Toni Salmisen tapaan. Pihvien kaveriksi Toni valmistaa libanonilaisen tabbouleh-salaatin.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kplpientä munakoisoa

Marinadi

3 kpltimjaminoksaa hienonnettua
3 kplrosmariininoksaa hienonnettuna
1 kpl(ruukku) tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna
2 kplvalkosipulinkynttä
1 tlkokonaisia valkopippureita
1 tlfenkolinsiemeniä
1 dloliiviöljyä
1 tlsuolaa

Tabbouleh-salaatti

2 dlkuskusia
310 g(1tlk) kikherneitä
2 kplsalottisipulia
1 kplvalkosipulinkynsi
1/2 kplpunaista chiliä
1 rklraastettua inkivääriä
3 rkloliiviöljyä
1 rklsitruunamehua
1 kplsuippopaprika
1 kplkevätsipuli
1 dlhienonnettua korianteria
1 dlhienonnettua minttua

Valmistus

  1. 1

    Valmista marinadi. Silppua yrtit. Kuori ja hienonna valkosipulit. Murskaa valkopippurit ja fenkolinsiemenet. Sekoita kaikki ainekset kulhossa.

    MääräAinesosa
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1 tlfenkolinsiemeniä
    1 tlsuolaa
    3 kpltimjaminoksaa hienonnettua
    1 kpl(ruukku) tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna
    1 tlkokonaisia valkopippureita
    3 kplrosmariininoksaa hienonnettuna
    1 dloliiviöljyä
  2. 2

    Leikkaa munakoisoista peukalon paksuisia siivuja pitkittäissuunnassa. Laita siivut leivinpaperille pellille ja sivele puolet marinadista munakoisoihin. Anna maustua pari tuntia, käännä munakoisot ja sivele siivut lopulla marinadilla. Anna taas maustua pari tuntia.

    MääräAinesosa
    4 kplpientä munakoisoa
  3. 3

    Valmista tabbouleh. Kypsennä kuskus pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele ja valuta kikherneet. Kuori ja silppua salottisipulit ja valkosipulinkynsi. Poista chilistä siemenet ja hienonna chili. Kuullota sipulit, chili ja inkivääriraaste öljyssä. Siirrä pannu liedeltä. Lisää kikherneet ja sitruunamehu. Kuutioi paprika pieniksi paloiksi. Silppua kevätsipuli. Yhdistä kaikki ainekset kulhossa.

    MääräAinesosa
    2 dlkuskusia
    310 g(1tlk) kikherneitä
    2 kplsalottisipulia
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1/2 kplpunaista chiliä
    1 rklraastettua inkivääriä
    3 rkloliiviöljyä
    1 rklsitruunamehua
    1 kplsuippopaprika
    1 kplkevätsipuli
    1 dlhienonnettua minttua
    1 dlhienonnettua korianteria
  4. 4

    Grillaa munakoisosiivuja noin 2 minuuttia molemmin puolin. Paistoaika riippuu palojen paksuudesta. Varo, etteivät munakoisot pehmene liikaa.

  5. 5

    Siirrä munakoisopihvit lautasille. Lisää kaveriksi tabboulehia. Tarjoa esimerkiksi hummuksen ja pehmeän naan- tai pitaleivän kera.

”Tämä simppeli ja herkullinen grillikasvisruoka sopii hyvin kesäpäivän illalliseksi. Tarjoa kuumana päivänä raikkaan vehnäoluen kanssa.”

Vinkki: Höystä annokset fetalla ja tsatsikilla, jos ruokapöydässä ei istu vegaaneja.

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 kpl rosmariininoksaa hienonnettuna, 1 tl fenkolinsiemeniä, 1 rkl raastettua inkivääriä, 1 dl hienonnettua minttua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Toni Salminen
Kuvausjärjestelyt:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
24.5.2019
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä