Kasvispaella - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kasvispaella

Kasvispaella
Annokset
4
Valmistusaika
Tunti
Kasvispaella syntyy paprikasta, kesäkurpitsasta, herkkusienistä ja riisistä. Tämä ruoka sopii niin gluteenittomalle, laktoosittomalle kuin vegaanillekin ruokailijalle.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
Punainen paprika
1 kpl
Keltainen paprika
1 kpl
Kesäkurpitsa
1 kpl
(200 g) herkkusieniä
2 rkl
Öljyä
1 kpl
Sipuli
2 - 3 kpl
Valkosipulinkynttä
1 tl
Kurkumaa
2 dl
Pitkäjyväistä riisiä
2 dl
Appelsiinimehua
5 dl
Vettä
Suolaa
Mustapippuria
3 rkl
Hienonnettua persiljaa

Näin teet

1

Halkaise paprikat, poista kanta ja siemenkodat ja paloittele. Pese ja paloittele kesäkurpitsat. Viipaloi sienet. Kuumenna paistokasarissa puolet öljystä ja paahda siinä sieniä ja kasviksia muutama minuutti. Nosta seos syrjään. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit lopussa öljyssä paistokasarissa. Lisää joukkoon kurkuma ja riisi ja kääntele, kunnes öljy on imeytynyt riisin. Lisää mehu ja vesi. Anna kiehua kannen alla puolet riisin kypsennysajasta.’Lisää joukkoon kasvikset ja anna riisin kypsyä. Mausta ja lisää hienonnettu persilja.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.7.2011
Muokattu: 15.5.2019