Kuumenna uuni 225 asteeseen. Huuhtele perunat, porkkanat ja palsternakat ja kuori ne kuorimaveitsellä. Leikkaa porkkanat ja palsternakat puoliksi. Leikkaa sitten kaikki juurekset pituussuunnassa viipaleiksi.
Laita uunipellille leivinpaperi. Levitä viipaleet sen päälle. Voitele juurekset rypsiöljyllä. Ripottele suola juuresten päälle. Laita pelti uunin keskitasolle ja kypsennä 25 minuuttia. Tee sillä aikaa jauhelihatäyte.
Kuori sipuli. Leikkaa se puoliksi ja sitten pieneksi silpuksi.
Laita pannu liedelle, lisää öljy ja säädä liesi keskilämmölle. Odota, että pannu kuumenee. Lisää jauheliha ja sipulit pannulle. Sekoita niitä paistinlastalla 5 minuuttia tai kunnes jauheliha on ruskistunutta murua. Lisää tomaattipyree, mustapippuri ja suola. Sekoita. Sammuta liesi.
Kun juurekset ovat olleet uunissa 25 minuuttia, ota pelti uunista ja laita se pannunalustojen päälle. Levitä jauhelihatäyte juureksille. Ripottele juustoraaste päälle. Laita pelti patakintaiden kanssa takaisin uuniin. Kypsennä 10 minuuttia niin, että juusto sulaa ja hieman ruskistuu.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
423
1772
32,5 g
10,0 g
12,8 g
5,3 g
3,8 g
18,5 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl Suolaa,
2 rkl Tomaattipyreetä,
1 tl Jauhettua mustapippuria,
0,5 tl Suolaa,
0,5 pussia (noin 2 dl) juustoraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli