Kasvistarhurin jauhelihapaistos
60 min

Nappaa talteen!
Uudenlainen jauhelihapaistos valmistuu perunasta, porkkanasta, palsternakasta ja jauhelihasta. Juustokuorrute kruunaa tämän gluteenittoman herkun.
| 2 kpl | perunaa (jauhoinen lajike) |
| 4 kpl | porkkanaa |
| 2 kpl | palsternakkaa |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| Jauhelihatäyte | |
|---|---|
| 1 kpl | pieni sipuli |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 400 g | jauhelihaa |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
| 1 tl | jauhettua mustapippuria |
| 1/2 tl | suolaa |
| Lisäksi | |
| 1/2 kpl | (noin 2 dl) juustoraastetta |
- 1.
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Huuhtele perunat, porkkanat ja palsternakat ja kuori ne kuorimaveitsellä. Leikkaa porkkanat ja palsternakat puoliksi. Leikkaa sitten kaikki juurekset pituussuunnassa viipaleiksi.
- 2.
Laita uunipellille leivinpaperi. Levitä viipaleet sen päälle. Voitele juurekset rypsiöljyllä. Ripottele suola juuresten päälle. Laita pelti uunin keskitasolle ja kypsennä 25 minuuttia. Tee sillä aikaa jauhelihatäyte.
- 3.
Kuori sipuli. Leikkaa se puoliksi ja sitten pieneksi silpuksi.
- 4.
Laita pannu liedelle, lisää öljy ja säädä liesi keskilämmölle. Odota, että pannu kuumenee. Lisää jauheliha ja sipulit pannulle. Sekoita niitä paistinlastalla 5 minuuttia tai kunnes jauheliha on ruskistunutta murua. Lisää tomaattipyree, mustapippuri ja suola. Sekoita. Sammuta liesi.
- 5.
Kun juurekset ovat olleet uunissa 25 minuuttia, ota pelti uunista ja laita se pannunalustojen päälle. Levitä jauhelihatäyte juureksille. Ripottele juustoraaste päälle. Laita pelti patakintaiden kanssa takaisin uuniin. Kypsennä 10 minuuttia niin, että juusto sulaa ja hieman ruskistuu.
Kasvistarhurin jauhelihapaistos
Uudenlainen jauhelihapaistos valmistuu perunasta, porkkanasta, palsternakasta ja jauhelihasta. Juustokuorrute kruunaa tämän gluteenittoman herkun.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | perunaa (jauhoinen lajike) |
| 4 kpl | porkkanaa |
| 2 kpl | palsternakkaa |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
Jauhelihatäyte | |
| 1 kpl | pieni sipuli |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 400 g | jauhelihaa |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
| 1 tl | jauhettua mustapippuria |
| 1/2 tl | suolaa |
Lisäksi | |
| 1/2 kpl | (noin 2 dl) juustoraastetta |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Huuhtele perunat, porkkanat ja palsternakat ja kuori ne kuorimaveitsellä. Leikkaa porkkanat ja palsternakat puoliksi. Leikkaa sitten kaikki juurekset pituussuunnassa viipaleiksi.
Määrä Ainesosa 2 kpl perunaa (jauhoinen lajike) 4 kpl porkkanaa 2 kpl palsternakkaa - 2
Laita uunipellille leivinpaperi. Levitä viipaleet sen päälle. Voitele juurekset rypsiöljyllä. Ripottele suola juuresten päälle. Laita pelti uunin keskitasolle ja kypsennä 25 minuuttia. Tee sillä aikaa jauhelihatäyte.
Määrä Ainesosa 2 rkl rypsiöljyä 1/2 tl suolaa - 3
Kuori sipuli. Leikkaa se puoliksi ja sitten pieneksi silpuksi.
Määrä Ainesosa 1 kpl pieni sipuli - 4
Laita pannu liedelle, lisää öljy ja säädä liesi keskilämmölle. Odota, että pannu kuumenee. Lisää jauheliha ja sipulit pannulle. Sekoita niitä paistinlastalla 5 minuuttia tai kunnes jauheliha on ruskistunutta murua. Lisää tomaattipyree, mustapippuri ja suola. Sekoita. Sammuta liesi.
Määrä Ainesosa 1 rkl rypsiöljyä 400 g jauhelihaa 1 kpl pieni sipuli 2 rkl tomaattipyreetä 1 tl jauhettua mustapippuria 1/2 tl suolaa - 5
Kun juurekset ovat olleet uunissa 25 minuuttia, ota pelti uunista ja laita se pannunalustojen päälle. Levitä jauhelihatäyte juureksille. Ripottele juustoraaste päälle. Laita pelti patakintaiden kanssa takaisin uuniin. Kypsennä 10 minuuttia niin, että juusto sulaa ja hieman ruskistuu.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl (noin 2 dl) juustoraastetta
Ravintosisältö
426
Energiaa kcal
1784
Energiaa kj
32,5 g
Rasvaa
10,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
13,3 g
Hiilihydraatteja
5,5 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
18,8 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
426
Energiaa kcal
1784
Energiaa kj
32,5 g
Rasvaa
10,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
13,3 g
Hiilihydraatteja
5,5 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
18,8 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 tl Suolaa, 2 rkl Tomaattipyreetä, 1 tl Jauhettua mustapippuria, 0,5 tl Suolaa, 0,5 pussia (noin 2 dl) juustoraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























