Kasvistarhurin jauhelihapaistos | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kasvistarhurin jauhelihapaistos

Kasvistarhurin jauhelihapaistos

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Uudenlainen jauhelihapaistos valmistuu perunasta, porkkanasta, palsternakasta ja jauhelihasta. Juustokuorrute kruunaa tämän gluteenittoman herkun.

Ainekset

2 kpl
Perunaa (jauhoinen lajike)
4 kpl
Porkkanaa
2 kpl
Palsternakkaa
2 rkl
Rypsiöljyä
1/2 tl
Suolaa

jauhelihatäyte

1 kpl
Pieni sipuli
1 rkl
Rypsiöljyä
400 g
Jauhelihaa
2 rkl
Tomaattipyreetä
1 tl
Jauhettua mustapippuria
1/2 tl
Suolaa

lisäksi

1/2 kpl
(noin 2 dl) juustoraastetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Huuhtele perunat, porkkanat ja palsternakat ja kuori ne kuorimaveitsellä. Leikkaa porkkanat ja palsternakat puoliksi. Leikkaa sitten kaikki juurekset pituussuunnassa viipaleiksi.

2 kpl
Perunaa (jauhoinen lajike)
4 kpl
Porkkanaa
2 kpl
Palsternakkaa
2

Laita uunipellille leivinpaperi. Levitä viipaleet sen päälle. Voitele juurekset rypsiöljyllä. Ripottele suola juuresten päälle. Laita pelti uunin keskitasolle ja kypsennä 25 minuuttia. Tee sillä aikaa jauhelihatäyte.

2 rkl
Rypsiöljyä
1/2 tl
Suolaa
3

Kuori sipuli. Leikkaa se puoliksi ja sitten pieneksi silpuksi.

1 kpl
Pieni sipuli
4

Laita pannu liedelle, lisää öljy ja säädä liesi keskilämmölle. Odota, että pannu kuumenee. Lisää jauheliha ja sipulit pannulle. Sekoita niitä paistinlastalla 5 minuuttia tai kunnes jauheliha on ruskistunutta murua. Lisää tomaattipyree, mustapippuri ja suola. Sekoita. Sammuta liesi.

1 rkl
Rypsiöljyä
400 g
Jauhelihaa
1 kpl
Pieni sipuli
2 rkl
Tomaattipyreetä
1 tl
Jauhettua mustapippuria
1/2 tl
Suolaa
5

Kun juurekset ovat olleet uunissa 25 minuuttia, ota pelti uunista ja laita se pannunalustojen päälle. Levitä jauhelihatäyte juureksille. Ripottele juustoraaste päälle. Laita pelti patakintaiden kanssa takaisin uuniin. Kypsennä 10 minuuttia niin, että juusto sulaa ja hieman ruskistuu.

1/2 kpl
(noin 2 dl) juustoraastetta
Resepti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 20.4.2018
Muokattu: 10.9.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1772

423

32,5 g

10,0 g

12,8 g

5,3 g

3,8 g

18,5 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Suolaa,

2 rkl Tomaattipyreetä,

1 tl Jauhettua mustapippuria,

0,5 tl Suolaa,

0,5 pussia (noin 2 dl) juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli