Sekoita dipin ainekset kulhossa. Siirrä jääkaappiin maustumaan.
Riko muna syvälle lautaselle ja vatkaa kevyesti haarukalla. Yhdistä leseet, suola ja pippuri kulhossa. Levitä noin ⅓ leseseoksesta lautaselle. Kasta muikut munassa ja kääntele leseissä. Lisää välillä leseseosta lautaselle.
Kuumenna 1 rkl öljyä ja 1 rkl voita laakealla pannulla. Kun voi on kauniin kullanruskeaa, lisää ⅓ muikuista pannulle. Alenna lämpöä hieman ja paista muikkuja noin 3 minuuttia molemmin puolin. Lisää rasvaa tarvittaessa. Paista loput muikut samalla tavalla. Tarjoa sinihomejuustodipin kanssa.
Paista kala voin ja rypsiöljyn seoksessa. Voi ruskistaa ja öljy rapeuttaa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
2344
560
36,3 g
13,3 g
18,8 g
3,5 g
5,3 g
37,8 g
2,4 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 dl (1/2 ruukkua) persiljaa hienonnettuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli