Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kauramuikut ja sinihomejuustodippi

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Paistetut muikut on nopea, helppo ja herkullinen kalaruoka, joka kuuluu kiinteästi Suomen kesään. Kauralla leivitetyt pinnaltaan rapeat festarimuikut paistuvat kotona pannulla tai mökillä muurikalla. Street food -fiiliksen kruunaa sinihomejuustodippi.

Ainekset

500 g
muikkuja

LEIVITYS

1 kpl
kananmuna
2 dl
kauraleseitä
1 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria jauhettuna

PAISTAMISEEN

3 rkl
rypsiöljyä
3 rkl
voita

SINIHOMEJUUSTODIPPI

2 dl
paksua jogurttia
75 g
(1/2 ps) sinihomejuustomurua
1/2 rkl
sokeria
1 rkl
sitruunanmehua
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1 dl
(1/2 ruukkua) persiljaa hienonnettuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita dipin ainekset kulhossa. Siirrä jääkaappiin maustumaan.

2 dl
paksua jogurttia
75 g
(1/2 ps) sinihomejuustomurua
1/2 rkl
sokeria
1 rkl
sitruunanmehua
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1 dl
(1/2 ruukkua) persiljaa hienonnettuna
2

Riko muna syvälle lautaselle ja vatkaa kevyesti haarukalla. Yhdistä leseet, suola ja pippuri kulhossa. Levitä noin ⅓ leseseoksesta lautaselle. Kasta muikut munassa ja kääntele leseissä. Lisää välillä leseseosta lautaselle.

1 kpl
kananmuna
2 dl
kauraleseitä
1 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria jauhettuna
500 g
muikkuja
3

Kuumenna 1 rkl öljyä ja 1 rkl voita laakealla pannulla. Kun voi on kauniin kullanruskeaa, lisää ⅓ muikuista pannulle. Alenna lämpöä hieman ja paista muikkuja noin 3 minuuttia molemmin puolin. Lisää rasvaa tarvittaessa. Paista loput muikut samalla tavalla. Tarjoa sinihomejuustodipin kanssa.

3 rkl
rypsiöljyä
3 rkl
voita

Paista kala voin ja rypsiöljyn seoksessa. Voi ruskistaa ja öljy rapeuttaa.

Miltä maistui?
Resepti:
Elisa, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 22.5.2020
|
Muokattu: 19.1.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

560

2344

36,3 g

13,3 g

18,8 g

3,5 g

5,3 g

37,8 g

2,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl (1/2 ruukkua) persiljaa hienonnettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli