Kauramuikut ja sinihomejuustodippi

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min (josta 30 min aktiivista)

Paistetut muikut on nopea, helppo ja herkullinen kalaruoka, joka kuuluu Suomen kesään. Kauralla leivitetyt rapeat muikut paistuvat pannulla tai muurikalla. Street food -fiiliksen kruunaa sinihomejuustodippi.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gmuikkuja

LEIVITYS

1 kplkananmuna
2 dlkauraleseitä
1 tlsuolaa
1/4 tlvalkopippuria jauhettuna

PAISTAMISEEN

3 rklrypsiöljyä
3 rklvoita

SINIHOMEJUUSTODIPPI

2 dlpaksua jogurttia
75 g(1/2 ps) sinihomejuustomurua
1/2 rklsokeria
1 rklsitruunanmehua
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
1 dl(1/2 ruukkua) persiljaa hienonnettuna

Valmistus

  1. 1

    Sekoita dipin ainekset kulhossa. Siirrä jääkaappiin maustumaan.

    MääräAinesosa
    2 dlpaksua jogurttia
    75 g(1/2 ps) sinihomejuustomurua
    1/2 rklsokeria
    1 rklsitruunanmehua
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
    1 dl(1/2 ruukkua) persiljaa hienonnettuna
  2. 2

    Riko muna syvälle lautaselle ja vatkaa kevyesti haarukalla. Yhdistä leseet, suola ja pippuri kulhossa. Levitä noin ⅓ leseseoksesta lautaselle. Kasta muikut munassa ja kääntele leseissä. Lisää välillä leseseosta lautaselle.

    MääräAinesosa
    1 kplkananmuna
    2 dlkauraleseitä
    1 tlsuolaa
    1/4 tlvalkopippuria jauhettuna
    500 gmuikkuja
  3. 3

    Kuumenna 1 rkl öljyä ja 1 rkl voita laakealla pannulla. Kun voi on kauniin kullanruskeaa, lisää ⅓ muikuista pannulle. Alenna lämpöä hieman ja paista muikkuja noin 3 minuuttia molemmin puolin. Lisää rasvaa tarvittaessa. Paista loput muikut samalla tavalla. Tarjoa sinihomejuustodipin kanssa.

    MääräAinesosa
    3 rklrypsiöljyä
    3 rklvoita

Paista kala voin ja rypsiöljyn seoksessa. Voi ruskistaa ja öljy rapeuttaa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl (1/2 ruukkua) persiljaa hienonnettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Elisa, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
22.5.2020
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä