Kauramuikut ja sinihomejuustodippi
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Paistetut muikut on nopea, helppo ja herkullinen kalaruoka, joka kuuluu Suomen kesään. Kauralla leivitetyt rapeat muikut paistuvat pannulla tai muurikalla. Street food -fiiliksen kruunaa sinihomejuustodippi.
| 500 g | muikkuja |
| LEIVITYS | |
|---|---|
| 1 kpl | kananmuna |
| 2 dl | kauraleseitä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | valkopippuria jauhettuna |
| PAISTAMISEEN | |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
| 3 rkl | voita |
| SINIHOMEJUUSTODIPPI | |
| 2 dl | paksua jogurttia |
| 75 g | (1/2 ps) sinihomejuustomurua |
| 1/2 rkl | sokeria |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 dl | (1/2 ruukkua) persiljaa hienonnettuna |
- 1.
Sekoita dipin ainekset kulhossa. Siirrä jääkaappiin maustumaan.
- 2.
Riko muna syvälle lautaselle ja vatkaa kevyesti haarukalla. Yhdistä leseet, suola ja pippuri kulhossa. Levitä noin ⅓ leseseoksesta lautaselle. Kasta muikut munassa ja kääntele leseissä. Lisää välillä leseseosta lautaselle.
- 3.
Kuumenna 1 rkl öljyä ja 1 rkl voita laakealla pannulla. Kun voi on kauniin kullanruskeaa, lisää ⅓ muikuista pannulle. Alenna lämpöä hieman ja paista muikkuja noin 3 minuuttia molemmin puolin. Lisää rasvaa tarvittaessa. Paista loput muikut samalla tavalla. Tarjoa sinihomejuustodipin kanssa.
Kauramuikut ja sinihomejuustodippi
Paistetut muikut on nopea, helppo ja herkullinen kalaruoka, joka kuuluu Suomen kesään. Kauralla leivitetyt rapeat muikut paistuvat pannulla tai muurikalla. Street food -fiiliksen kruunaa sinihomejuustodippi.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | muikkuja |
LEIVITYS | |
| 1 kpl | kananmuna |
| 2 dl | kauraleseitä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | valkopippuria jauhettuna |
PAISTAMISEEN | |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
| 3 rkl | voita |
SINIHOMEJUUSTODIPPI | |
| 2 dl | paksua jogurttia |
| 75 g | (1/2 ps) sinihomejuustomurua |
| 1/2 rkl | sokeria |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 dl | (1/2 ruukkua) persiljaa hienonnettuna |
Valmistus
- 1
Sekoita dipin ainekset kulhossa. Siirrä jääkaappiin maustumaan.
Määrä Ainesosa 2 dl paksua jogurttia 75 g (1/2 ps) sinihomejuustomurua 1/2 rkl sokeria 1 rkl sitruunanmehua 1/4 tl mustapippuria rouhittuna 1 dl (1/2 ruukkua) persiljaa hienonnettuna - 2
Riko muna syvälle lautaselle ja vatkaa kevyesti haarukalla. Yhdistä leseet, suola ja pippuri kulhossa. Levitä noin ⅓ leseseoksesta lautaselle. Kasta muikut munassa ja kääntele leseissä. Lisää välillä leseseosta lautaselle.
Määrä Ainesosa 1 kpl kananmuna 2 dl kauraleseitä 1 tl suolaa 1/4 tl valkopippuria jauhettuna 500 g muikkuja - 3
Kuumenna 1 rkl öljyä ja 1 rkl voita laakealla pannulla. Kun voi on kauniin kullanruskeaa, lisää ⅓ muikuista pannulle. Alenna lämpöä hieman ja paista muikkuja noin 3 minuuttia molemmin puolin. Lisää rasvaa tarvittaessa. Paista loput muikut samalla tavalla. Tarjoa sinihomejuustodipin kanssa.
Määrä Ainesosa 3 rkl rypsiöljyä 3 rkl voita
Paista kala voin ja rypsiöljyn seoksessa. Voi ruskistaa ja öljy rapeuttaa.
Ravintosisältö
560
Energiaa kcal
2344
Energiaa kj
36,3 g
Rasvaa
13,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
18,8 g
Hiilihydraatteja
3,5 g
Sokereita
5,3 g
Kuituja
37,8 g
Proteiinia
2,4 g
Suolaa
560
Energiaa kcal
2344
Energiaa kj
36,3 g
Rasvaa
13,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
18,8 g
Hiilihydraatteja
3,5 g
Sokereita
5,3 g
Kuituja
37,8 g
Proteiinia
2,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl (1/2 ruukkua) persiljaa hienonnettuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























